ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλύτερα εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση ενός νέου κύματος πανδημίας η ΕΚΤ, λέει η Λαγκάρντ

καλύτερα-εξοπλισμένη-για-την-αντιμετ-290747

Η ευρωζώνη είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες του νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού ή τη μετάλλαξη Όμικρον, διαμήνυσε το βράδυ της Κυριακής, 28 Νοεμβρίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Η νέα παραλλαγή Όμικρον εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και ήδη κρούσματά της εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.

Δε θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι

«Υπάρχει προφανής ανησυχία για την οικονομική ανάκαμψη (της ευρωζώνης) το 2022, όμως πιστεύω ότι μάθαμε πολλά. Τώρα ξέρουμε τον εχθρό μας και τι μέτρα να πάρουμε. Είμαστε όλοι καλύτερα εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούμε στον κίνδυνο ενός πέμπτου κύματος ή στην παραλλαγή Όμικρον», είπε η Λαγκάρντ μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση RAI.

«Η κρίση μας δίδαξε ότι αυτός ο ιός δε γνωρίζει σύνορα. Επομένως, δε θα είμαστε προστατευμένοι μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι» πρόσθεσε, σύμφωνα με την ιταλική μετάφραση των δηλώσεών της.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου