ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα 8ετή ομόλογα, με επιτόκιο 0,125%, εξέδωσε ο ESM

νέα-8ετή-ομόλογα-με-επιτόκιο-0125-εξέδωσε-28676

Νέα 8ετή ομόλογα, ύψους 3 δις ευρώ και με επιτόκιο (κουπόνι) 0,125%, διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η απόδοση των ομολόγων για τους επενδυτές ανέρχεται στο 0,205%. Το ποσό της προσφοράς ανερχόταν σε πάνω από 4,2 δισ. ευρώ, ενώ επικεφαλής της έκδοσης ήταν η Citi, η Credit Agricole CIB και η Deutsche Bank.

«Η ισχυρή ζήτηση από τους επενδυτές για αυτό το νέο 8ετές ομόλογο μας βοήθησε να καλύψουμε το μισό του στόχου χρηματοδότησης των 6 δις ευρώ για το δεύτερο τρίμηνο του 2016» δήλωσε ο Ζίγκφριντ Ρουλ, επικεφαλής του ESM για τη χρηματοδότηση.

Σε ομιλία που έκανε στο Brookings στην Ουάσιγκτον, ο γενικός διευθυντής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε ότι το κόστος χρηματοδότησης του Μηχανισμού είναι χαμηλότερο από το 1% και περνά στις χώρες που δανείζονται από τον ESM.

«Τα δάνειά μας είναι τουλάχιστον κατά 2/3 φθηνότερα από αυτά του ΔΝΤ» σημείωσε, προσθέτοντας ότι με τη χορήγηση πολύ φθηνής χρηματοδότησης βοηθάμε τις χώρες να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητα των χρεών τους.

Το υψηλό αξιόχρεο του ESM οφείλεται στις εγγυήσεις των ισχυρών χωρών – μελών μας, δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου