ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πράσινο φως από το Eurogroup για τα 8,3 δισ. ευρώ -Σε τρία κομμάτια η δόση

πράσινο-φως-από-το-eurogroup-για-τα-83-δισ-ευρώ-σε-285449

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αφού πρώτα έδωσε τα εύσημα στην Ελλάδα, στη συνέχεια ανακοίνωσε πως τα 8,3 δισ. ευρώ από τον EFSF θα δοθούν στην χώρα μας σε τρεις δόσεις, με την πρώτη δόση-μαμούθ των 6,3 δισ. να εκταμιεύεται τέλη Απριλίου.

«Η πρώτη δόση των 6,3 δισ. ευρώ θα δοθεί τέλος Απριλίου. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει και οι οποίες θα εμφανιστούν μπροστά της τον Μάιο» διευκρίνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και συμπλήρωσε ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας είναι πλήρως καλυμμένες για τους επόμενους 12 μήνες.

«Η Ελλάδα ανταποκρίνεται…Μόνο μέσω ανάπτυξης θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και γι’ αυτό είχαμε μια αναλυτική συζήτηση για τις στρατηγικές που ακολουθεί η Ελλάδα. Θα την στηρίξουμε στις προθέσεις που έχει για στρατηγική ανάπτυξης ευθυγραμμισμένη με την ΕΕ» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ντάισελμπλουμ για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

«Καταγράφω την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα και θέλουμε να συμφωνήσουμε με αυτό…Το σημαντικό είναι να επικεντρωθούμε στο παρόν πρόγραμμα…να καλύψουμε όλες τις υποχρεώσεις και στο τέλος αυτού του χρόνου ή τελοσπάντων στο τέλος του καλοκαιριού θα επανέλθουμε στο τι θα συμβεί μετά αυτό το πρόγραμμα».

«Ξέρουμε πόσο μεγάλες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετώπισε Ελλάδα…Αναγνωρίζω τις τεράστιες προσπάθειες που κάνει η χώρα… Σήμερα η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επανέλθει στις αγορές, θα πρέπει η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Ρεν: Η Ελλάδα υπέφερε πολύ αλλά τα θετικά τώρα διαφαίνονται

«Η Ελλάδα υπέφερε πολύ. Βλέπει τώρα τα πρώτα αποτελέσματα των πραγματικά ουσιαστικών προγραμμάτων που ακολούθησε…Ξέρω ότι ο πόνος ήταν μεγάλος. Τα θετικά τώρα αρχίζουν να διαφαίνονται και μέχρι το τέλος της ελληνικής προεδρίας θα γίνουν ακόμη πιο σαφή (τα αποτελέσματα). Ακόμη μερικά πρέπει να γίνουν. Να εφαρμοστούν πλήρως όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές που συμφωνήσαμε…Να μην αμφισβητήσουμε όλα αυτά που γίνονται. Βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο όπου αργά αλλά σταθερά, υπάρχει ανάπτυξη» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου