ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Coca Cola HBC: Σε 247 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη εννεαμήνου

coca-cola-hbc-σε-247-εκατ-ευρώ-διαμορφώθηκαν-τα-κέρδ-27746

Στα 247 εκατ. ευρώ ανήλθαν στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη της Coca-Cola HBC AG, σημειώνοντας πτώση 4,6% έναντι των 258,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας ανήλθε σε 1.517,8 εκατ. κιβώτια , έναντι 1.579,4 εκατ. κιβώτια πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 3,9% , ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν στο 9μηνο σε 5 δισ. ευρώ, έναντι 5,29 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2013, καταγράφοντας υποχώρηση 5,6%.

Στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη της Coca-Cola HBC AG, μειώθηκαν κατά 4,6%, στα 367,8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, έναντι 385,6 εκατ. ευρώ στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτέλεσμα 9μηνου ο κ. Δημήτρης Λόης, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επηρέασαν τους όγκους πωλήσεων σε πολλές από τις αγορές μας, είμαστε ικανοποιημένοι από την κερδοφορία που σημειώθηκε στη διάρκεια του τριμήνου.

»Χάρη στην άριστη εφαρμογή της εμπορικής μας στρατηγικής, καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση των καθαρών κερδών από τις πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, γεγονός το οποίο, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βελτίωση στην αποδοτικότητα και το χαμηλό κόστος πρώτων υλών, οδήγησε στη βελτίωση του περιθωρίου των συγκρίσιμων λειτουργικών κερδών.

»Αναμένουμε οι αγορές να παραμείνουν δύσκολες για το υπόλοιπο του έτους. Θα εστιάσουμε στις πρωτοβουλίες αύξησης των εσόδων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την προσιτότητα των τιμών των προϊόντων μας. Με βάση αυτή τη στρατηγική, αλλά και σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες μας για την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας και τη δημιουργία ισχυρών καθαρών ταμειακών ροών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι ετήσιες επιδόσεις θα είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες μας ».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου