ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο αλαλούμ με τον ΦΠΑ των ιδιωτικών – εμπλοκή και της κ.Σαββαΐδου

νέο-αλαλούμ-με-τον-φπα-των-ιδιωτικών-277256

«Στον αέρα» είναι το καθεστώς με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς εκπνέει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η παράταση που είχε δοθεί αρχικά για την επιβολή ΦΠΑ 23%, χωρίς να υπάρχει ούτε νέα παράταση ούτε οδηγία για την εφαρμογή από την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων.

Οπως ανέφερε το Mega στο κεντρικό του δελτίο, θα έπρεπε να έχει δοθεί εντολή από το υπουργείο Οικονομικών προς την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ.Κατερίνα Σαββαΐδου να προχωρήσει στη σύνταξη της σχετικής οδηγίας, κάτι που δεν έχει συμβεί. Την ίδια ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί νέα παράταση για την εφαρμογή της επιβολής του 23%.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έχει κλιμακωθεί η σχέση της κυβέρνησης με την κ.Σαββαΐδου λόγω διώξεων εναντίον της για παράβαση καθήκοντος.

Μάλιστα, από το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να ζητήθηκε να επικοινωνήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την κ.Σαββαΐδου για να ζητήσει να «διευκολύνει» την κυβέρνηση.

Η θέση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων είναι μόνιμη, πενταετούς διάρκειας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποπέμψει τη γενική γραμματέα, παρά μόνο να ζητήσει την παραίτησή της.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Mega, σκοπεύει να βρει ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφύγει την επιβολή του ΦΠΑ, μέχρι το Νοέμβριο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου