ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συμφώνησαν Τσακαλώτος – Λαγκαρντ

άμεσο-κλείσιμο-της-τρίτης-αξιολόγηση-273759

Στη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ συμφώνησαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η τρίτη αξιολόγηση.

Η συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σύγκληση απόψεων για το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τσακαλώτος εισέπραξε από τη συζήτηση ότι η στάση του ΔΝΤ και της κ. Λαγκάρντ θα είναι συγκαταβατική και δεν προτίθεται να βάλει εμπόδια στην αξιολόγηση που θα αρχίσει στις 23 Οκτωβρίου.

Το καλό κλίμα αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στην συνάντηση που έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Όσον αφορά το πότε θα γίνει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος αυτή προβλέπεται να γίνει μετά το τέλος της αξιολόγησης του ΔΝΤ τον προσεχή Φεβρουάριο, οπότε σύμφωνα με τον υπουργό θα έχει ολοκληρωθεί και ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Γερμανία.

Το οικονομικό επιτελείο υποστήριξε ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθούν το 2018.

Εκτός τη Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον κ. Χουλιαράκη και τον κ. Χαρίτση συναντήθηκαν με επενδυτές όπου οι συζητήσεις ήταν θετικές και διευκρινιστικές για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ο κ. Τσακαλώτος στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων των ΗΠΑ Ντέιβιντ Μάλπας πήρε σαφείς διαβεβαιώσεις ότι η Αμερική θα συνεχίζει να πιέζει για το θέμα του χρέους.

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου