ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να μην ισχύσει η έκτακτη εισφορά το 2016 θα επιδιώξει η κυβέρνηση

να-μην-ισχύσει-η-έκτακτη-εισφορά-το-2016-θα-270619

Να αποφύγει την παράταση της έκτακτης εισφοράς επιδιώκει η κυβέρνηση

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη» στη τεχνική συμφωνία με την Τρόικα και σην κυβέρνηση κάνουν ήδη σχέδια πώς να αποφύγουν τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που προανήγγειλαν οι δανειστές, όπως τη παράταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και το 2016.

Μπορεί η σχετική δέσμευση να είχε ληφθεί το καλοκαίρι του 2013, αλλά παρότι στην ανακοίνωση της Τρόικας αναφέρεται ρητώς ότι η κυβέρνηση επανεπιβεβαίωσε τη πρόθεση της να παρατείνει την έκτακτη εισφορά και στα εισοδήματα του 2016, υψηλόβαθμα στέλεχη όμως του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι «αυτό θα το δούμε το Φθινόπωρο, με τον Προϋπολογισμού του επόμενου έτους και μόνο αν υπάρξει τελικά δημοσιονομικό «κενό» για την διετία 2015-2016».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου αν θα έρθουν τελικώς 1 ή έως 3 νομοσχέδια, για τα προαπαιτούμενα για τη δόση, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για τα φορολογικά.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται να υπάρξει και συνεδρίαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα με τον ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, για να ενημερωθούν οι βουλευτές για το περιεχόμενο των νέων διατάξεων πριν έλθουν στη Βουλή και να έχουν ψηφιστεί έως το Γιούρογκρουπ της 1ης Απριλίου, πριν την έγκριση της δόσεως-μαμούθ των 10 δισ. ευρώ.

Αμέσως μετά την έγκριση της δόσεως, ανοίγει και ο δρόμος για την μείωση του χρέους. Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, αμέσως μετά από την επικύρωση στις 23 Απριλίου του πλεονάσματος του 2013 από τη Eurostat , θα ξεκινήσει η συζήτηση το ελληνικό χρέος στην Ευρώπη, αν και για τη λήψη των αποφάσεων θα πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγηση του Ιουνίου από την Τρόικα, όπως επανέλαβε για μια ακόμα φορά και ο Όλι Ρεν.

newmoney.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου