ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι €2,8 δισ. στους έλληνες παραγωγούς ως το τέλος του έτους

κονδύλι-e28-δισ-στους-έλληνες-παραγωγού-27039

Ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία θα καταβληθεί ολόκληρη στους αγρότες, χωρίς παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Πάρης Κουκουλόπουλος από το βήμα της Βουλής, ως τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν συνολικά στους παραγωγούς πάνω από 2,8 δισ. ευρώ, κονδύλι που περιλαμβάνει την ενιαία ενίσχυση, πληρωμές παλαιότερων ετών, επιστροφές ΦΠΑ και ειδικού φόρου πετρελαίου κ.ά.

Επανέλαβε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνουν το ταχύτερο δυνατό, να «ανοίξει» το σύστημα γρήγορα, έτσι ώστε από το 2015 να δίδονται γρηγορότερα οι αποζημιώσεις στους έλληνες παραγωγούς.

Όσον αφορά το θέμα των βοσκοτόπων που «καίει» τους κτηνοτρόφους, καθώς πολλές εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν μη επιλέξιμες (ήταν δασικές), με συνέπεια χιλιάδες αγρότες να χάσουν τις επιδοτήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχουν ετοιμάσει σχετική τροπολογία, η οποία θα συμπληρώσει τη ρύθμιση που είχε ψηφιστεί τον περασμένο Μάιο για τα βοσκοτόπια.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου