ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Coaching Days Greece ανοίγει τις πύλες του για 9η χρονιά

to-coaching-days-greece-ανοίγει-τις-πύλες-του-για-9η-χρονιά-245557

To Coaching Days Greece που έγινε πλέον θεσμός στο χώρο του Coaching, ανοίγει για 9η συνεχή χρονιά τις πύλες του σε ένα μοναδικό διήμερο στις 25 και 26 Νοεμβρίου. Η συνεργασία της Pamela Caravas της Coaching Evolution Intl, μίας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του Coaching διεθνώς, με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ και το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Κέντρο δια Βίου Μάθησης και η δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος εκπαίδευσης στο χώρο του Coaching, δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της επιστημονικής εκπαίδευσης του Coaching διεθνώς.

Το Coaching είναι η σύγχρονη τάση στον χώρο της προσωπικής βελτίωσης, της «Προπόνησης του Nου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται διεθνώς και κατακτά τον κόσμο.

Η Pamela Caravas, μας εξηγεί λίγο για το Πρόγραμμα.

Ερ: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έξαρση γύρω από το coaching. Τι είναι το coaching στην πραγματικότητα?

Πράγματι και είναι πολύ λογικό γιατί έχει αλλάξει τις ζωές πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο. Είναι μία ιδιαίτερα εξελιγμένη μέθοδος στο χώρο της προσωπικής αυτοβελτίωσης. Μέσα από το life coaching, ή αλλιώς νοητική προπόνηση ή προπόνηση του νου, αρκετοί άνθρωποι επιδιώκουν από το να βρουν μηχανισμούς που θα τους βοηθήσουν να διαχειριστούν καταστάσεις που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους μέχρι και να χτίσουν νέα καριέρα, ενίοτε να αλλάξουν εντελώς ζωή! Η κύρια μέθοδος βασίζεται στη διαλεκτική του Σωκράτη εστιάζοντας στην ένταση των ερωτήσεων από τη μεριά του Coach που οδηγεί στην προοδευτική αυτογνωσία. Έτσι ο άνθρωπος χτίζει την ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις, να βρίσκει λύσεις για θέματα ή προκλήσεις που να ταιριάζουν στην προσωπικότητα και τις ικανότητές του με βάση τις αξίες του ώστε να οδηγηθεί στο τελικό αποτέλεσμα που είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ερ: Mπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε coach?

Αν εννοείτε αν χρειάζεται να έχει γνωστικό υπόβαθρο την ψυχολογία, είμαι κατηγορηματική ότι σαφώς δεν απαιτείται. Τουναντίον ένα background ανθρωπιστικών σπουδών ενίοτε δεν επιτρέπει στον εκπαιδευτή να φύγει από τα στεγανά της επιστήμης του και να μπει σε μία εντελώς νέα μεθοδολογία. Ο κλάδος του Coaching απαιτεί αυτοτελή εξειδίκευση σε προγράμματα εγκεκριμένα από τον International Coach Federation, ένα από τα οποία είναι και το True Life Coaching που δημιουργήσαμε με το Μητροπολιτικό Κέντρο δια βίου Μάθησης του Ομίλου ΑΚΜΗ. Είναι ένα πρόγραμμα που οδηγεί σε πιστοποίηση coach παρέχοντας στην τελική φάση τη δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να γίνει πιστοποιημένος Coach.

Ερ: Αναφέρεστε συχνά στον όρο «πιστοποιημένος coach». Υπάρχουν coaches μη πιστοποιημένοι;

Λόγω της άνθησης της ειδικότητας τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε και εδώ όπως και σε άλλους τομείς μία καπήλευση –ας μου επιτραπεί η χρήση του όρου- από αρκετούς που αυτοβαφτίζονται coaches. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο coach του, τι περγαμηνές έχει, τι σπουδές και από ποιον φορέα πιστοποιήθηκε. Το Πρόγραμμα που δημιουργήσαμε με το Μητροπολιτικό Κέντρο δια Βίου Μάθησης είναι ακριβώς αυτό. Στο Coaching Days Greece 9 όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά την εμπειρία του coaching και των προσωπικών συνεδριών, να έχουν αυτό που λέμε «προσωμοίωση συνεδρίας» και να αποφασίσουν αν και εφόσον το επιθυμούν ως νέα επαγγελματική κατεύθυνση. Λειτούργημα θα το έλεγα καθώς η θετική αλλαγή που φέρνει στις ζωές των ανθρώπων είναι θεαματική.

Ερ: Kαι μία τελευταία ερώτηση, το Coaching Days Greece σας προσφέρει κάποιας μορφής πιστοποίηση σε όσους το παρακολουθήσουν;

Το CDG9 προσφέρει στους συμμετέχοντες 16 ώρες καθαρής εκπαίδευσης που αντιστοιχούν στις αντίστοιχες πιστωτικές μονάδες και αυτή είναι η καινοτομία του. Επιπλέον όλοι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δεχτούν 1 ώρα ΔΩΡΕΑΝ Coaching με έναν από τους συνεργάτες της Coaching Εvolution Int’l. Όσοι το παρακολουθήσουν πέραν του πολύ μεγάλου οφέλους που θα έχουν προσωπικά, μπορούν να έχουν βάλει τη βάση για να γίνουν επαγγελματίες του χώρου εφόσον το επιθυμούν. Αυτή είναι η μεγάλη καινοτομία του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ και της COACHING EVOLUTION INT’L.

CoachingDaysGreece 9: Αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, Σωρού 74 Μαρούσι

Σάββατο & Κυριακή 25 & 26 Νοεμβρίου: 09.30 -18.00

Για περισσότερες πληροφορίες: https://goo.gl/3QHaoU

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
210 – 380 11 33
www.mitropolitikostudies.edu.gr

[email protected]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου