ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βαρουφάκης: Μακάρι να μας έκαναν μία μικρή Κίνα στην Ευρώπη

βαρουφάκης-μακάρι-να-μας-έκαναν-μία-μι-2371

Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι πως εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει εθνική πολιτική στην Ελλάδα και έχουμε θέσει τον εαυτό μας υπό τον έλεγχο των δανειστών, όχι μόνο για τη δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά ακόμα και για τα απλά καθημερινά μας θέματα, υποστήριξε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως πλέον ακόμα και η Τρόικα ξέρει πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο που μπορεί να ληφθεί και να κάνει βιώσιμο το πρόγραμμα, ακόμα και κυβέρνηση να ήταν δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι.

«Ωστόσο εκείνοι δεν νοιάζονται, αφού το βράδυ δεν σκέφτονται πώς θα ταΐσουν τα παιδιά τους. Είναι απολύτως αδιάφοροι για την ελληνική κοινωνία. Δεν θέλουν την καταστροφή μας αλλά ούτε και νοιάζονται τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο κλιμάκιο της Τρόικα που έρχεται στην Ελλάδα είπε΄ότι «είναι λογιστές με ένα ανεφάρμοστο πρότζεκτ και γι’ αυτό βρίσκονται σε επαγγελματικό αδιέξοδο».

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε «μακάρι να μας έκαναν μία μικρή Κίνα στην Ευρώπη, αφού εκεί η φτώχεια μειώνεται ραγδαία. Το πρόβλημα είναι πως μας μετατρέπουν σε Βόρεια Αγγλία, η οποία τη δεκαετία του 80 μετατράπηκε σε μία έρημο και δεν έχει συνέλθει ακόμα. Οι μισοί κάτοικοι είναι στα όρια της φτώχειας και οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αγγλία».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αλλά για την Ιταλία και την Ισπανία. «Εμείς είμαστε το μέσον, όχι ο σκοπός. Με τις δόσεις και με τα μέτρα μας βρίσκουν τη λύση για εμάς».

Πηγή: iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου