ΑΡΧΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: Έγκριση για έργα 3,35 δισ. ευρώ

Σε 3,35 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 55 έργων, τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, μετά από έγκριση του αρμόδιου για το Πρόγραμμα Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εντάξεις των έργων να αυξάνονται διαρκώς. Υπενθυμίζεται πως 48 έργα, ύψους 2,76 δισ. ευρώ, έχουν, ήδη, ενταχθεί και ανακοινωθεί σε δύο χρονικές φάσεις. Τα 12 πρώτα (1,42 δισ. ευρώ) τον Ιούλιο του 2021 και τα υπόλοιπα 36 έργα (1,34 δισ. ευρώ) τον Οκτώβριο του 2021. Μετά από την παρούσα τρίτη δέσμη, ο συνολικός προϋπολογισμός των 103 έργων που θα υλοποιηθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης υπερβαίνει τα 6 δισ. ευρώ.

Τα 55 νέα έργα που εντάσσονται στο «Ελλάδα 2.0» ανά πυλώνα:

1. Πράσινη Μετάβαση

2. Ψηφιακή Μετάβαση

3. Απασχόληση, Δεξιότητες, Κοινωνική Συνοχή

4. Ιδιωτικές επενδύσεις και μετασχηματισμός της οικονομίας

Σημειώνεται πως στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει ενταχθεί και πλήθος μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υλοποίηση των επενδύσεων. Σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: α) Ο εκσυγχρονισμός και η απλοποίηση του Εργατικού Δικαίου, β) Το πλαίσιο εγκατάστασης και λειτουργίας φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, γ) Η μεταρρύθμιση στη διαχείριση αποβλήτων, με νέα νομοθεσία για την υλοποίηση βιώσιμων χώρων υγειονομικής ταφής και κέντρων ανακύκλωσης, δ) Η κωδικοποίηση και η απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας, ε) Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας, στ) Η ανάπτυξη του νομικού πλαισίου φορολογικών, οικονομικών και αδειοδοτικών κινήτρων για συνεργασίες και συνενώσεις επιχειρήσεων.

in.gr

#Tags

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ