ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

43+1 οι υποψηφιότητες για τη θέση της Κατερίνας Σαββαΐδου

431-οι-υποψηφιότητες-για-τη-θέση-της-κατε-201480

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την θέση του ΓΓΔΕ υπεβλήθησαν συνολικά 44 αιτήσεις εκ των οποίων οι 43 προέρχονται από Ελληνες και ξεχωρίζει μια υποψηφιότητα ενός Αργεντίνου.

Οι αρχικές πληροφορίες για υποβολή δυο αιτήσεων από Κινέζους διαψεύστηκαν τελικά. Προέκυψε ωστόσο ένας Αργεντίνος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Euro2day, κατά τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την θέση του ΓΓΔΕ υπεβλήθησαν συνολικά 44 αιτήσεις εκ των οποίων οι 43 προέρχονται από Ελληνες και ξεχωρίζει μια υποψηφιότητα ενός αργεντίνου, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες επί του παρόντος.

Από σήμερα ξεκινά η καταγραφή των αιτήσεων από επταμελή επιτροπή, η οποία θα καταρτίσει μια short list καλώντας τους επικρατέστερους υποψήφιους για συνέντευξη.

Στην πενταμελή επιτροπή μετέχουν δύο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουντεντάκης, ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας, ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Παναγιώτης Κορλίρας και ο καθηγητής Δημήτριος Σιδέρης. Πρόεδρος είναι ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Ιωάννης Καραβοκύρης.

Τον τελικό λόγο για την επιλογή του νέου ΓΓΔΕ θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η εισήγηση του οποίου θα τεθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο.

Euro2day

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου