ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορονοϊός: Αναστέλλονται οι δόσεις δανείων για όσους λάβουν τα 800 ευρώ

κορονοϊός-αναστέλλονται-οι-δόσεις-δα-158104

Νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία ανακοίνωσαν οι τράπεζες μέσω της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών ύστερα από σύσκεψη με τους Χρ. Σταϊκούρα και Αδ. Γεωργιάδη.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όσοι πλήττονται να διευκολυνθούν στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα δίνεται σε όσους πολίτες πλήττονται από το κλείσιμο καταστημάτων. Ετσι, όσοι λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ θα εξασφαλίσουν και τρίμηνη αναστολή πληρωμής δόσεων.

Οι ελληνικές τράπεζες-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών εξακολουθούν να συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές και λαμβάνουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα.

Ως εκ τούτου, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σύσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Αδ. Γεωργιάδη αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, που αποδεδειγμένα πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας τους διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται για φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ. Για τη συγκεκριμένη ειδικά κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη, θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών.

Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες, στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες.

Yπογραμμίζουν ωστόσο ότι ομάδες πολιτών (φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων) που δεν πλήττονται από την κρίση θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου