ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσπίζονται τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής

θεσπίζονται-τα-πρώτα-ευρωπαϊκά-βραβε-142763

Τα πρώτα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής θέσπισαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, η COPA-COGECA και η IFOAM Organics Europe.

Τα βραβεία αυτά θα απονέμονται σε ένδειξη αναγνώρισης της αριστείας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των βιολογικών προϊόντων, επιβραβεύοντας τους καλύτερους και πιο καινοτόμους φορείς της βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ. Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 25 Μαρτίου έως τις 8 Ιουνίου 2022.

Τα επτά βραβεία αποτελούν το πρώτο παράδειγμα βραβείων βιολογικής παραγωγής σε επίπεδο ΕΕ και αποτελούν συνέχεια του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της βιολογικής παραγωγής, το οποίο εγκρίθηκε από την Επιτροπή στις 25 Μαρτίου 2021.

Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι δήλωσε σχετικά: «Είμαι υπερήφανος που τα ευρωπαϊκά βραβεία βιολογικής παραγωγής γίνονται πραγματικότητα. Εργαζόμαστε σκληρά για τα βραβεία αυτά, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν την ετήσια ημέρα βιολογικής παραγωγής στην ΕΕ, που από πέρυσι εορτάζεται στις 23 Σεπτεμβρίου. Η βιολογική παραγωγή είναι και θα παραμείνει πολύ σημαντική για τη μετάβαση σε βιώσιμα συστήματα τροφίμων, ενώ η μετάβαση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς τους διάφορους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού βιολογικών προϊόντων. Τα βραβεία αυτά αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να τους τιμήσουμε, προωθώντας παράλληλα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρη την ΕΕ. Ενθαρρύνω όλους τους παράγοντες στον τομέα της βιολογικής παραγωγής να υποβάλουν αίτηση».

in.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου