ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδική μονάδα κρυπτονομισμάτων στο FBI – Τα σχέδια του Λευκού Οίκου

ειδική-μονάδα-κρυπτονομισμάτων-στο-fbi-142333

Εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο καλούνται οι δημόσιες υπηρεσίες και κυβερνητικοί φορείς, να μελετήσουν κρυπτονομίσματα και ένα ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC) και να καταλήξουν σε μια στρατηγική για τη ρύθμιση των crypto, αναμένεται να εκδώσει την επόμενη εβδομάδα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα τα κρυπτονομίσματα και οι δραστηριότητες γύρω από την τεχνολογία blockchain, μπαίνουν στο στόχαστρο του FBI.

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κάλεσε έναν εισαγγελέα, ο οποίος έχει εμπειρία στα διαδικτυακά εγκλήματα για να ηγηθεί της νέας εθνικής ομάδας, που θα ερευνά τα κρυπτονομίσματα. Επίσης, αποκάλυψε ότι και το FBI εγκαινιάζει μια μονάδα για την ανάλυση των blockchain και την κατάσχεση εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Η δημιουργία της μονάδας «εικονικής εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων» στο FBI έρχεται μετά τη μεγαλύτερη οικονομική κατάσχεση που έγινε ποτέ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον ενός ζευγαριού στη Νέα Υόρκη, για ξέπλυμα bitcoin αξίας άνω των 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν κλαπεί το 2016 από χάκινγκ στο χρηματιστήριο ψηφιακών νομισμάτων Bitfinex.

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εντείνουν τους ελέγχους στη βιομηχανίας κρυπτογράφησης μετά από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων υψηλού προφίλ πέρυσι στο μεγαλύτερο δίκτυο αγωγών καυσίμων των ΗΠΑ και στον μεγαλύτερο προμηθευτή βοείου κρέατος στον κόσμο. Οι ομάδες ransomware ζητούν συχνά τα λύτρα σε bitcoin.

Σε μια ομιλία στη Διάσκεψη Κυβερνοασφάλειας του Μονάχου στη Γερμανία, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας Λίζα Μόνακο, ανακοίνωσε ότι ο Έουν Γιανγκ Τσόι, ο εισαγγελέας που ηγήθηκε της υπόθεσης εναντίον ενός Ρώσου χάκερ που βοήθησε στην κλοπή πληροφοριών για περισσότερους από 80 εκατομμύρια πελάτες της JPMorgan & Chase Co, θα ηγηθεί του τμήματος κρυπτονομισμάτων.

ΟΤ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου