ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Κρούει ξανά τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία

ρέγκλινγκ-κρούει-ξανά-τον-κώδωνα-του-κ-135537

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία κρούει ξανά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σε συνέντευξή του στην γαλλική «Le Figaro», ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι αν καθυστερήσει η αξιολόγηση, η Ελλάδα θα βρεθεί στον κίνδυνο να μείνει χωρίς χρήματα. Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, σημείωσε ότι εάν δεν γίνει κάτι, σε πέντε χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις.

Εκτός της αναγκαιότητας για τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, ο Ρέγκλινγκ έθεσε και το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων και «τις προσαρμογές που θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει για να τους επιτύχει το 2016 και το 2017, κάτι που δεν θα είναι εύκολο».

Αναφορικά με το θέμα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου.

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε, ωστόσο, ότι σήμερα «η ατμόσφαιρα είναι εντελώς διαφορετική. Οι πρώτοι έξι μήνες του περασμένου έτους ήταν μια καταστροφή».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ESM, «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκείνη την εποχή δεν συνεργάστηκε καθόλου με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη.

Ωστόσο, ξεχώρισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον οποίο απέδωσε την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα με τους διεθνείς πιστωτές της.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου