Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

«Η διαφορά του Βόλου είναι ότι δεν φοβάται τον Κλάτενμπεργκ»

η-διαφορά-του-βόλου-είναι-ότι-δεν-φοβά-97908

Το έγγραφο αίτημα της ΠΑΕ Βόλος, που ζητούσε, μεταξύ άλλων θεμάτων, να ληφθεί απόφαση από τη Super League περί μη ανανέωσης του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ, που ισοδυναμεί με αποπομπή του, σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή η Ωρα του Βόλου στην TRT ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της ομάδας, Μάνος Παναγιωτόπουλος.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Δεν πάει άλλο με τον Κλάτενμπεργκ και είναι ξεκάθαρο. Είναι… καταπληκτικός. Για μία ακόμη φορά ο Βόλος βγήκε μπροστά και ζήτησε την αποχώρησή του. Ο Βόλος ζήτησε με έγγραφο να συζητηθεί το θέμα αυτό στο τελευταίο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 1, το οποίο όμως δεν συζητήθηκε, γιατί απουσίαζε ο Αχιλλέας Μπέος και γιατί οι υπόλοιπες ομάδες δεν ήθελαν να πάρουν θέση για το θέμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ίσως φοβούνται μην τους στείλει κανέναν διαιτητή από τους …καλούς στα παιχνίδια τους.

Αυτή είναι η διαφορά του Βόλου με όλες τις άλλες ομάδες. Δεν φοβάται ποιον διαιτητή θα του βάλει ο Κλάτενμπεργκ.

Και ο Βόλος θα μπορούσε να πάει εκ του ασφαλούς και να ζητήσει την αποπομπή του στο τέλος της χρονιάς, όταν θα τελειώνει το πρωτάθλημα. Όμως, δεν το κάνει εκ του ασφαλούς και το κάνει τώρα που πραγματικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Εγώ λέω ότι «ευτυχώς» που το πρωτάθλημα έχει κριθεί. Εχει παραγίνει το …πράγμα με τον Κλάτενμπεργκ και τους Varίστες. Ποιο το νόημα να τους έχουμε, όταν για παράδειγμα δεν βλέπουν στο «Καραϊσκάκης» ότι ο τερματοφύλακας του Αρη στο πέναλτι που χάνει ο Ολυμπιακός δεν πατά στη γραμμή;

Ένα «έγκλημα» του Κλάτενμπεργκ είναι ότι σταμάτησε να μας δείχνει τα βίντεο, στα οποία καταλαβαίναμε πολλά. Ν’ ακούγαμε, ας πούμε, τη συνομιλία στον αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας μεταξύ Τσαχειλίδη και Παπαπέτρου κι αν ισχύει ότι ο πρώτος είπε στον διαιτητή ότι είναι πέναλτι υπέρ του Αστέρα, θα καταλαβαίναμε και την πρόθεση του Παπαπέτρου να ευνοήσει μία ομάδα. Δεν έχει το νόημα να έχουμε τον Κλάτενμπεργκ στην προεδρία της διαιτησίας και να βλέπουμε αυτές τις διαιτησίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε ξένο διαιτητή σε ντέρμπι κορυφής Β’ Εθνικής Βέροια-Λάρισα, που δεν προβλέπεται. Θεωρεί ότι δεν υπάρχει Ελληνας διαιτητής να διευθύνει αυτό το παιχνίδι; Εχουμε διεθνείς Ελληνες διαιτητές. Αυτό πάει να πει ότι δεν έχει βελτιωθεί η ελληνική διαιτησία δύο χρόνια. Δεν ήρθε μόνο για να κάνει τους ορισμούς, αλλά και να επιμορφώσει τους Ελληνες διαιτητές.

Το θέμα είναι να καταλάβουν όλες οι ομάδες ότι απέτυχε και να μην κρύβονται πίσω από το αίτημα του Βόλου».

Για το αγωνιστικό κομμάτι ενόψει πλέι άουτ τόνισε: «Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει για την ομάδα, όπως και για τις περισσότερες ομάδες, όποτε δεν θα πεθάνουμε και …από την αγωνία μας για τα παιχνίδια.

Ο στόχος για το όσο το δυνατόν ψηλότερα θα παραμείνει και φέτος και θα διεκδικήσουμε την καλύτερη βαθμολογική θέση, κάνοντας μία ανάλογη πορεία με την περσινή, όχι ότι θα παίξει ρόλο αν ο Βόλος θα τερματίσει έβδομος ή ένατος. Μας αρέσει να βλέπουμε την ομάδα του Βόλου, γιατί παίζει καλό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Πλέον θα λέμε το ίδιο, χωρίς να υπάρχει το άγχος του καλού αποτελέσματος. Θα θέλουμε τη νίκη, αλλά, αν δεν έρθει, δε θα πέσουμε και …στα πατώματα. Κι αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί για παράδειγμα στον αγώνα του Σαββάτου με τον Αστέρα, και οι δύο ομάδες δεν θα έχουν σκοπιμότητα και επειδή πρόκειται για δύο πολύ καλές ομάδες, θα δούμε, θέλω να πιστεύω, πολύ καλό θέαμα.

Οι πέντε από τις οκτώ ομάδες έχουν ξεμείνει από στόχους κι αυτό είναι ένα πρόβλημα».

Για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών ακόμη επεσήμανε: «Το πρόβλημα της κεντρικής διαχείρισης δεν έχει λυθεί και θα το ξαναβρούμε μπροστά μας κι αυτό το καλοκαίρι και να έχετε υπόψη σας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος ξεκινά αρχές Αυγούστου».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου