ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κώστας Μπράτσος: «Να βρεθεί η χημεία με τους νέους παίκτες»

κώστας-μπράτσος-να-βρεθεί-η-χημεία-με-906104

Μία ήττα (3-0) από έναν μεγάλο αντίπαλο μπορεί να έρθει, αλλά το κακό για τον Βόλο προχθές στο Κλεάνθης Βικελίδης ήταν πως δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι σε μία ομάδα που θεωρείται η βασική του αντίπαλος για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Η βολιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να τρομάξει τον Αρη και να φανεί απειλητική, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν τρία πανέμορφα γκολ από τον Μανού Γκαρθία, που έκανε το παιχνίδι της ζωής του, και να παίρνουν τη ρεβάνς για το εις βάρος τους 2-0 στο Πανθεσσαλικό, έχοντας πλέον και το αβαντάζ σε περίπτωση ισοβαθμίας λόγω του γκολ αβερέιτζ.

Ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος, έκανε λόγο στις δηλώσεις του για τον στόχο της εξάδας και τη δουλειά που πρέπει να γίνει σε σχέση με τους νεοαποκτηθέντες: «Στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο ήταν κατά το ήμισυ σωστό, γιατί αμυντικά δεν αφήναμε τον Άρη να μπει στην περιοχή μας, αλλά επιθετικά δεν κρατήσαμε μπάλα και δεν απειληθήκαμε. Στο δεύτερο μέρος δεχθήκαμε γρήγορα γκολ και δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Στόχος της ομάδας είναι η εξάδα, κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πρέπει να βρεθεί η χημεία με τους νέους παίκτες, ώστε να τους εντάξουμε στο σύνολο».

Από τη μεριά του ο Αλαν Πάρντιου τόνισε: «Είχαμε ένα καλό σχέδιο αντιμετώπισης του Βόλου. Ολα τα συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες, έκαναν καταπληκτική δουλειά και ο Μανού ιδιαίτερα. Το χρειαζόμασταν και εμείς και εκείνος. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι μεγάλη επένδυση, χρειαζόταν ένα γκολ, για να τον απελευθερώσει. Το να πετύχει χατ-τρικ ήταν μία καταπληκτική επίδοση, όλα τα εύσημα σ’ αυτόν».

Για το αν η νίκη δίνει ψυχολογία ενόψει της ρεβάνς κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό: «Από τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μέχρι στιγμής, τα πιο σημαντικά ήταν αυτό και της Τετάρτης. Κάναμε αξιοπρεπή δουλειά εναντίον του Ολυμπιακού, πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά και σήμερα (σ.σ. προχθές) πήραμε σημαντική αυτοπεποίθηση».

Για τη σημασία της επικράτησης με τρία γκολ απέναντι σε μία ομάδα που ήταν πάνω από τον Άρη στη βαθμολογία: «Ναι, έχει μεγάλη σημασία, γιατί παίξαμε πολύ καλά και ελέγξαμε το παιχνίδι. Όταν μπαίνει το γκολ, παίρνουμε την πίεση από πάνω μας. Πάντα είχαμε αυτοπεποίθηση, αλλά σήμερα (σ.σ. προχθές) με τα ωραία γκολ που βάλαμε πήραμε περισσότερη. Είναι απογοητευτικό που δεν σκοράραμε από στημένη φάση».

Από τους παίκτες του Βόλου, δηλώσεις έκανε ο Γιώργος Κούτσιας, που ανέφερε: «Έπρεπε να παίξουμε πιο aggresive, να μην αφήσουμε περιθώρια στον Άρη. Στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκε γρήγορα μπροστά στο σκορ με ένα γκολ στο transition. Θα μπορούσαμε να κόψουμε την μπάλα για να μην γίνει η επίθεση. Θεωρώ ότι ήταν σαν να τα παρατήσαμε. Θέλουμε πάντα να νικάμε και ακολουθούμε το πρόγραμμα του προπονητή». Στη συνέχεια ο νεαρός επιθετικός μίλησε και για τον θάνατο του Αλκη Καμπανού: «Το ποδόσφαιρο είναι αγάπη. Οι οπαδοί δεν είναι, για να τσακώνονται, να μαλώνουν στα γήπεδα και να σκοτώνονται άνθρωποι. Πρέπει να ενώνονται ανεξαρτήτως χρωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου