Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Για ένα νέο σπουδαίο διπλό ο Βόλος

για-ένα-νέο-σπουδαίο-διπλό-ο-βόλος-900463

Για ένα σπουδαίο διπλό που θα του επιτρέψει να αυξήσει τη διαφορά από τον Αρη και την έκτη θέση στους τέσσερις βαθμούς, θα αγωνιστεί σήμερα (20:00, Novasports Prime) ο Βόλος στο «Κλ. Βικελίδης» για τη 19η αγωνιστική της Super League, θέλοντας παράλληλα να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόσταση από την 7η θέση που κατέχει ο Ατρόμητος.

Για τη βολιώτικη ομάδα, που είναι στο +1 από τον σημερινό του αντίπαλο και στο +6 από τους Περιστεριώτες, το σημερινό ματς είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας μετά τη νίκη-κλειδί επί του Ιωνικού στη Νίκαια.

Στην αποστολή για την αναμέτρηση κόντρα στον Άρη, συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Φελίπε Πιρές, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωσή του.

Αντίθετα, ο Βολιώτης τεχνικός συνεχίζει να μην έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό της ομάδας Tάσο Τσοκάνη, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί, αλλά και τους Βίκτορ Φερνάντες, Χαβιέ Ματίγια, που μένουν εκτός αποστολής και είναι αμφίβολο αν θα συνεχίσουν στην ομάδα.

Αναλυτικά η 20αδα του Βόλου: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Σι, Μεταξάς, Μπαριέντος, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Μεσκίδα, Πιρές, Τσιρίνος, Γκάγκι, Οζέγκοβιτς, Κούτσιας.

Επαιξαν 28

Ως τώρα στις 18 αγωνιστικές για τον Βόλο έχουν αγωνιστεί 28 παίκτες και ενώ οι οκτώ από αυτούς δεν είναι πλέον στο ρόστερ (Π. Φερνάντες, Ουές, Νοκέρ, Μπατόκιο, Φαν Βέερτ, Τσέλιος, Ουεντραόγκο, Λυμπεράκης), από τους νεοαποκτηθέντες έχουν παίξει ο Αλέξανδρος Καρτάλης, ο Μίκαελ Τσιρίνος από την Ονδούρα, ο Αργεντινός Έντσο Γκάγκι και αναμένεται η «βοήθεια» από τον 26χρονο Γάλλο αριστερό μπακ, Αρουνά Σι, που ήταν στην αποστολή στο ματς με τον Ιωνικό, και από τον 27χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Φελίπε Πιρές, που ήρθε αυτή την εβδομάδα, αλλά φαίνεται να έχει ρυθμό, αφού αγωνιζόταν στην Ντνίπρο, έχοντας 11 συμμετοχές.

O Βόλος την περασμένη Δευτέρα «ξεκόλλησε» από τα 21 του α’ γύρου και έφτασε τα 22 (12 στον Βόλο και 10 εκτός έδρας) με τον Ντέλετιτς και τον Οζέγκοβιτς να έχουν βρει δίχτυα τις περισσότερες φορές (5), ενώ από τρία τέρματα έχουν οι Π. Φερνάντες, Τσοκάνης, δύο ο Μπαριέντος και από ένα οι Αλχο, Νοκέρ, Κούτσιας και Φαν Βέερτ.

Τρεις νίκες

Τρεις νίκες και τέσσερις ήττες έχει ο Βόλος στα παιχνίδια του με τον Άρη, έχοντας κερδίσει στην πρώτη αναμέτρηση στην Super League 1, αλλά και στις δυο τελευταίες.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες του Βόλου με τον Άρη είναι:

31/8/19: Βόλος-Αρης 1-0

(56’ πεν. Γέντρισεκ)

19/12/19: Αρης-Βόλος 4-0

(12’, 24’ Ιντέγιε, 30’ πεν., 61’ Γκάμα)

20/9/20: Βόλος-Αρης 0-1

(16’ πεν. Μπρούνο Γκάμα)

7/1/21: Αρης-Βόλος 2-0

(18’ Λούκας Σάσα, 81’ Μπερτόλιο)

7/11/21: Βόλος-Αρης 1-2

(48’ Όρος-35’ Μπαντού Εντιαγιέ, 46’ Ματέο Γκαρσία)

5/2/22: Αρης-Βόλος 0-2

(80’ Σοάρες, 86’ Κορέα)

2/10/22: Βόλος-Αρης 2-0

(26’ Ντέλετιτς, 30’ πεν. Μπαριέντος)

Ο Κατοίκος διαιτητής

Ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της Ένωσης Αθηνών ορίστηκε από την ΚΕΔ ΕΠΟ διαιτητής στην αναμέτρηση μεταξύ Άρη και Βόλου σήμερα Σάββατο (20:00) στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Ο Κατοίκος ήταν διαιτητής στη φετινή πρώτη νίκη του Βόλου στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (2-3).

Βοηθοί του ορίστηκαν οι Ιορδάνης Απτόσογλου και Μιχάλης Νιδριώτης, από την Ένωση Αθηνών, ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Σταύρος Τσιμεντερίδης της Ένωσης Κοζάνης.

Στο VAR θα βρίσκονται οι Ανδρέας Γκάμαρης και Ανδρέας Φωτόπουλος, επίσης από την Ένωση Αθηνών, ενώ παρατηρητής θα είναι ο Γιώργος Μπίκας από την Ένωση Χαλκιδικής.

Χωρίς τέσσερις βασικούς ο Αρης

Χωρίς τέσσερις παίκτες που θεωρούνται βασικοί, θα αντιμετωπίσει σήμερα ο Άρης τον Βόλο. Ο Άλαν Πάρντιου δεν μπορεί να υπολογίζει στην παρουσία συγκεκριμένων ικανών και έμπειρων ποδοσφαιριστών.
Πιο συγκεκριμένα οι Καμαρά και Καμάτσο δεν προπονήθηκαν -όπως και ο Νταμπό που έχει θλάση- ενώ το πρόβλημα που υπάρχει επίσης από προχθές Πέμπτη ακούει στο όνομα Λουίς Πάλμα.

Ο άσος από την Ονδούρα δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση, με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται για τον αγώνα κόντρα στη βολιώτικη ομάδα. Κατά συνέπεια οι απουσίες είναι σημαντικές, το έργο του Άρη γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, όμως παρά τα προβλήματα ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να κερδίσει ο Άρης τον Βόλο, να «καπαρώσει» την πέμπτη θέση και να βάλει… πλώρη για ψηλότερα.

Την αποστολή του Αρη για το σημερινό παιχνίδι αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Κουέστα, Σιαμπάνης, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία, Mανού Γκαρσία, Νταρίντα, Ντουκουρέ, Γκρέι, Μπακατά, Ροντρίγκες, Ετέμπο, Μαντσίνι, Πίρσμαν, Μαζικού, Οντουμπάγιο, Σγούρος, Τανούλης, Παναγίδης.

«Η σκέψη μας πώς θα νικήσουμε τον Βόλο»

Ο τεχνικός των «κιτρίνων» Άλαν Πάρντιου έκανε δηλώσεις ενόψει του σημερινού αγώνα στη NOVA.

Για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η ομάδα στο γκολ: «Φυσικά και αποτελεί πρόβλημα αυτό. Αν και στο παιχνίδι του Κυπέλλου σκοράραμε, ασχέτως που δεν μέτρησε το γκολ. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί.

Έχουμε κάνει το δύσκολο κομμάτι, όμως, που ήταν τα δύο αυτά παιχνίδια εκτός έδρας, και τώρα ακολουθούν δύο σημαντικοί αγώνες στην έδρα μας. Εκεί είμαστε διαφορετικοί. Η ρεβάνς θα είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, θα έχουμε μαζί και τον κόσμο μας. Η σκέψη μας, πάντως, για την ώρα είναι στον Βόλο και πώς θα νικήσουμε».

Για το σημερινό ματς με τον Βόλο: «Δεν ξεχνάω το πρώτο παιχνίδι με τον Βόλο, εκτός έδρας. Δεν ήμασταν καλοί εκεί. Τώρα έχουμε βελτιωθεί σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι. Πρέπει στο μυαλό μας να έχουμε πώς θα επιβάλουμε το δικό μας παιχνίδι και ασφαλώς πώς θα σκοράρουμε! Εκεί εστιάζουμε. Δεν έχουμε χάσει την αυτοπεποίθησή μας και ελπίζω ότι θα νικήσουμε, για να πάρουμε τα πάνω μας, εν όψει της ρεβάνς του Κυπέλλου. Αυτό θέλουμε».

Για το πώς περιμένει την ομάδα της Μαγνησίας: «Περιμένω ένα σφιχτό παιχνίδι. Και ο Βόλος, όπως κι εμείς, μέσα στον Ιανουάριο είχε αποτελέσματα θετικά και αρνητικά, οπότε περιμένω δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο αντίπαλος θέλει τους βαθμούς. Το σημαντικό είναι να βγάλουμε ενέργεια, γιατί προερχόμαστε από δύο δύσκολα παιχνίδια και δεν είχαμε πολύ χρόνο να επανέλθουμε».

Για το αν φοβάται ότι οι παίκτες του θα σκέφτονται το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Αυτή είναι μια κλασική ερώτηση! Εγώ και οι συνεργάτες μου πρέπει να κρατήσουμε τους παίκτες μας συγκεντρωμένους στο παιχνίδι με τον Βόλο κι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Προερχόμαστε από δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όπου δείξαμε ότι δεν ήμασταν μακριά από το να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε, λοιπόν, να αφοσιωθούμε στη νίκη στον αγώνα με τον Βόλο και μετά να δούμε τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η σωστή σειρά».

Συμβολική κίνηση

Αρη για τον Αλκη

Η ΠΑΕ Αρης ενημέρωσε ότι τα εισιτήρια της ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα έχουν συμβολική τιμή στα 19 ευρώ εις μνήμην του Άλκη Καμπανού, που δολοφονήθηκε στα 19 του χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου