Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Υποτάχθηκε στο ταλέντο του Μανού Γκαρθία ο Βόλος

υποτάχθηκε-στο-ταλέντο-του-μανού-γκαρ-900149

Μπορεί να έκανε σωστά τη δουλειά ο Βόλος στο πρώτο μέρος, κρατώντας με άνεση το μηδέν, αλλά στο δεύτερο υποτάχθηκε στο τεράστιο ταλέντο του Μάνου Γκαρθία. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός σημείωσε χατ-τρικ με τρία γκολ-«ποίημα», που το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο, και οδήγησε τον Αρη στη νίκη επί της ομάδας του Κώστα Μπράτσου με 3-0. Ο Αρης έτσι επανήλθε στην 5η θέση, ξεπερνώντας κατά δύο βαθμούς τους κυανέρυθρους.

Στο ματς που έγινε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, με τις φάσεις να είναι λίγες. Ο Άρης είχε τον έλεγχο μαζί με κάποια λίγα ξεσπάσματα και άσκησε πίεση κατά διαστήματα, με τους φιλοξενούμενους όμως να μην κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό, αφού ήταν συμπαγείς αμυντικά και με σωστό πλάνο, χωρίς μάλιστα να παίζουν πολύ κλειστά, καταφέρνοντας να εκνευρίσουν τους «κίτρινους» που δεν έβρισκαν τρόπους ν’ αναπτυχθούν.

Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά, για να καταγραφεί η πρώτη άξια λόγου φάση, με τον Μανού Γκαρθία των γηπεδούχων να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά από απόκρουση της άμυνας του Βόλου σε κόρνερ.

Στο 15ο λεπτό ο Γκρέι γύρισε χαμηλά από τα δεξιά και ο Πίρσμαν έκανε σουτ στην κίνηση από πολύ πλεονεκτική θέση ψηλά πάνω από την εστία στην πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς.

Στο 24’ ο Νταρίντα συνεργάστηκε με τον Μαντσίνι και ο τελευταίος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Πίρινεν και ο Αρης κέρδισε κόρνερ, που ήταν το τέταρτο για τους γηπεδούχους, ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Η πρώτη τελική για τον Βόλο σημειώθηκε στο 36’ με το σουτ του Λούνα να πηγαίνει πάνω στον Κουέστα, που μπλόκαρε, με το 0-0 να μένει έως την ανάπαυλα και τους Βολιώτες να κρατάνε εύκολα ανέπαφη την εστία τους.

Κακό ξεκίνημα στο β’ μέρος

Κι ενώ όλα εξελίχθηκαν σχεδόν ιδανικά στο πρώτο μέρος, με τον Βόλο να έχει το αποτέλεσμα, με το ξεκίνημα του δεύτερου, έγινε η ζημιά δύο φορές και το ματς κρίθηκε νωρίς.

Συγκεκριμένα, στο 47’ ο Μανού Γκαρθία βρήκε κακώς χώρο από τα δεξιά σε κόντρα επίθεση, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Κλέιμαν (1-0). Ο Ισπανός από δύσκολη γωνία βρήκε δίχτυα, αν και πολλοί θα περίμεναν να κάνει γύρισμα, και έγραψε το 1-0 υπέρ του Αρη.

Ο ίδιος παίκτης έβαλε και δεύτερο γκολ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με συρτό κι έξυπνο σουτ από θέση μέσα αριστερά, αφήνοντας «άγαλμα» τον Κλέιμαν (2-0). Ο Ισραηλινός μάζεψε και τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του στο 74’ μετά το υπέροχο σουτ στο παραθυράκι που έγινε έξω από την περιοχή από τον Μανού Γκαρθία, ο οποίος έκανε χατ-τρικ (3-0).

Ο Αρης επεδίωξε και ένα τέταρτο τέρμα που δεν τον πέτυχε, ενώ ο Βόλος, με τον οποίον έκαναν ντεμπούτο οι Σι και Πιρές, ήταν ακίνδυνος.

Το μήνυμα για τον Αλκη Καμπανό

Να σημειωθεί ότι στο 19’ του χθεσινού αγώνα ακούστηκε από τα μεγάφωνα μήνυμα στη μνήμη του Αλκη Καμπανού: «Εις το όνομα του Άλκη. Ο Άλκης είμαι και μπορώ μέσα από εσένα πια να ζω, αρκεί να ξέρεις, να μιλάς, να σου μιλάω. Γινόμαστε ένα για τον Άλκη».

Επίσης, να τονιστεί πως η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου στον πάγκο του Βόλου δεν άρεσε στον κόσμο του Αρη, που κάποιες στιγμές αποδοκίμασε τον πρόεδρο της κυανέρυθρης ΠΑΕ.

AΡΗΣ (Πάρντιου): Koυέστα, Εμπακατά (22’ λ. τρ. Οντουμπάτζο), Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Νταρίντα (68’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία, Μαντσίνι (81’ Μαζικού), Ματέο Γκαρσία (81’ Ροντρίγκες), Γκρέι (81’ Ιτούρμπε)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Λούνα (68’ Σι), Εσκοβάλ, Πίρινεν, Μεταξάς (56’ Γκάτζι), Μπαριέντος, Τσιρίνος, Ντέλετιτς, Μεσκίδα (68’ Πιρές), Οζέγκοβιτς (84’ Κούτσιας).

Το πρόγραμμα της

19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 20/1

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

Σάββατο 21/1

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 1-0

Αρης-Βόλος 3-0

Κυριακή 22/1

16:00 Ιωνικός-ΑΕΚ

17:00 Λεβαδειακός-Λαμία

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20:30 Ατρόμητος-Ολυμπιακός

Βαθμολογία

  1. Παναθηναϊκός 45
  2. ΑΕΚ 41
  3. Ολυμπιακός 38
  4. ΠΑΟΚ 36
  5. Άρης 31
  6. Βόλος 29
  7. Ατρόμητος 23
  8. Παναιτωλικός 20
  9. ΟΦΗ 19
  10. ΠΑΣ Γιάννινα 18
  11. Αστέρας Τρίπολης 18
  12. Λεβαδειακός 12
  13. Λαμία 11
  14. Ιωνικός 8

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου