Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Η νωχελικότητα του πρώτου μέρους έφερε ξεκίνημα με … το αριστερό

η-νωχελικότητα-του-πρώτου-μέρους-έφερ-88367

Την περσινή αγωνιστική σεζόν ο Βόλος είχε έξι αγωνιστικές αήττητος στα πλέι άουτ και στην τελευταία υπέστη τη μοναδική του ήττα, με συνέπεια να καταταγεί έβδομος ή αλλιώς πρώτος στη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Φέτος άρχισε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό με 0-2 και η 7η θέση, που είναι ο μόνος στόχος που μπορεί να διεκδικήσουν οι κυανέρυθροι, για να «ισοφαρίσουν» την περσινή τους επίδοση, απομακρύνθηκε πολύ.

Κι αυτό γιατί πλέον η απόσταση με τον έβδομο από το Σάββατο Αστέρα είναι στους οκτώ βαθμούς, αλλά παρέμεινε ίδια από ΟΦΗ (πέντε βαθμοί) και Παναιτωλικό (δύο βαθμοί), που έχασαν αμφότεροι στην έδρα τους από Ιωνικό και Λαμία, με την ομάδα της Νίκαιας να πλησιάζει στον έναν πόντο τους κυανέρυθρους του Κώστα Μπράτσου.

Η ομάδα της Τρίπολης συνέχισε τη θετική της παράδοση με τον Βόλο, πετυχαίνοντας την 5η τους νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια σε σύνολο οκτώ αγώνων και μάλιστα την 3η στο Πανθεσσαλικό, όπου οι Τριπολιτσιώτες έχουν χάσει μόλις μία φορά φέτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 2-1.

Ο Βόλος το Σάββατο είχε πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά, με τους φιλοξενούμενους να τον «τρυπάνε», όποτε ήθελαν, στα μετόπισθεν, ενώ στο κέντρο υπήρχε αναρχία και είχε χαθεί τελείως η ισορροπία.

Παρουσιάζοντας μία τελείως απρόβλεπτη εικόνα προς το χειρότερο με πολλά «πουλήματα» μπάλας και άσχημες επιλογές στην ανάπτυξη με κακές σέντρες και χωρίς να βγάλει συνδυαστικό παιχνίδι, που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας, οι γηπεδούχοι αφέθηκαν στις ορέξεις του Αστέρα. Μάλιστα, θα μπορούσαν εκτός από τα δύο γκολ από Σίτο στο 15’ και Ρεγκίς στο 25’, να δεχθούν κι άλλα, ενώ στη δική τους μεγάλη φάση ενδιάμεσα για το 1-1, που θα μπορούσε ν’ αλλάξει τη ροή του αγώνα, ο Φερνάντες δεν εκτέλεσε σωστά.

Μπράτσος: «Νωχελικοί στο πρώτο»

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Κώστα Μπράτσου, που αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης επεσήμανε τα εξής: «Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πολύ νωχελικά. Χάσαμε την ισορροπία μας στο κέντρο και ο αντίπαλος μας έβγαλε υπεραριθμίες, τις οποίες ενώ προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε, μετά χάναμε τις μονομαχίες. Αυτό ήταν δείγμα της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και το πληρώσαμε δύο φορές.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε την εικόνα μας, αλλά όχι τόσο όσο θα έπρεπε, για να διεκδικήσουμε κάτι σ’ αυτό το παιχνίδι. Είμαι προβληματισμένος και θα πρέπει να δούμε τι έγινε και πώς θα το διορθώσουμε».

Ράσταβατς: «Συμπαγείς

παρά τις απουσίες»

Από τη μεριά του ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς, ανέφερε: «Είμαστε μία ομάδα που θέλει να πάρει την 7η θέση στο τέλος και στο σημερινό (σ.σ. προχθεσινό) παιχνίδι αποδείξαμε ότι πιστεύουμε σ’ αυτό και δουλεύουμε, για να το πετύχουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά που αγωνίστηκαν με μεγάλη σοβαρότητα. Εχουμε πίστη στο υψηλό επίπεδο ποιότητας που διαθέτουν.

Ενα από τα δυνατά μας σημεία είναι ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε μία συμπαγή εικόνα, παρά τις απουσίες. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το γεγονός και είναι καρπός της δουλειάς που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα».

Νίνης: «Δεν μπορώ

να το δικαιολογήσω»

Ο Σωτήρης Νίνης από την πλευρά του Βόλου κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, τονίζοντας τα εξής: «Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου τα λέει όλα. Δεχθήκαμε δύο γκολ και άλλα δύο ακυρώθηκαν για οφσάιντ. Είχαμε πολύ κακή εικόνα στο πρώτο μέρος, δεν κρατούσαμε καθόλου μπάλα, δεν αλλάζαμε τρίτη μπαλιά και δεν παίρναμε τις δεύτερες μπάλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε λίγο την μπάλα, να βγούμε λίγο πιο ορθολογικά μπροστά, αλλά δεν είχαμε την ευκαιρία, για να βάλουμε ένα γκολ, έτσι ώστε να μπούμε ξανά μέσα στο παιχνίδι.

Η εικόνα που έχουμε και στις προπονήσεις είναι καλή, δεν είναι ότι τα έχουμε παρατήσει και προσπαθούμε. Θεωρώ ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι πριν το ματς και δεν μπορώ να δικαιολογήσω το πώς μπήκαμε στο ματς. Βρήκαμε και έναν Αστέρα, που δεν ξέραμε πάνω κάτω πώς θα παίξει, καθώς είχε και πολλές απουσίες. Αλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους και εκεί την «πατήσαμε» έως ένα σημείο».

Για το γεγονός ότι ο Βόλος μπορούσε να ισοφαρίσει: «Σίγουρα ένα δικό μας γκολ θα άλλαζε την εικόνα. Δεν ξέρουμε αν θα γυρίζαμε το ματς, αλλά θα μας έβαζε μέσα στο παιχνίδι ξανά και θα ήταν γενικότερα διαφορετική η εικόνα του υπόλοιπου αγώνα.

Σίγουρα δεν μας ευχαριστεί ούτε η εικόνα ούτε η ήττα. Το κίνητρο υπάρχει και θέλουμε να τελειώσουμε, όπως και πέρυσι, έβδομοι. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει κίνητρο και στο ποδόσφαιρο και στη ζωή και θεωρούμε ότι μπορούμε να έχουμε μία αξιοπρεπή πορεία στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Τασουλής: «Οπλο μας η ομοιογένεια»

Τέλος, ο αριστερός μπακ των νικητών, Χρήστος Τασουλής, δήλωσε: «Το ομαδικό κίνητρο είναι η 7η θέση, αλλά υπάρχει και το ατομικό κίνητρο, καθώς παίρνουν λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστές που είχαν παίξει λίγο ή καθόλου, οπότε θέλουν να δείξουν τι αξίζουν ενόψει και της επόμενης σεζόν.

Το πιο σημαντικό όπλο είναι η ομοιογένεια της ομάδας, οπότε, όπως και να παίζει, είμαστε όλοι έτοιμοι να αγωνιστούμε και το έχουμε αποδείξει και σ’ άλλα ματς της σεζόν.

Οι νίκες μόνον χαρά μπορούν να φέρουν. Κυνηγάμε το καλύτερο στα πλέι άουτ, που είναι η 7η θέση, και ελπίζουμε να πάρουν και λεπτά συμμετοχής τα παιδιά που δεν έχουν παίξει αρκετά, ώστε το ατομικό κίνητρο να γίνει και συλλογικό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου