Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εγινε δύσκολη η πρόκριση για τον Βόλο

εγινε-δύσκολη-η-πρόκριση-για-τον-βόλο-878609

Δύσκολη έγινε για τον Βόλο από σήμερα η υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς έχασε 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και πλέον θα μπει σε …δρόμο πρωταθλήματος, στο οποίο έχει στόχο να παραμείνει στην εξάδα.

Στην επανέναρξη των επισήμων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Βόλος δεν κατάφερε να πάρει ένα σκορ που θα του έδινε ελπίδες από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Παναθηναϊκό κι έτσι η ρεβάνς φαίνεται να αποκτά τυπικό χαρακτήρα.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου ήταν για ένα διάστημα ανταγωνιστική, αλλά στην εξέλιξη του αγώνα δέχτηκε τρία γκολ, που δίνουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους πράσινους μέχρι τον επαναληπτικό αγώνα τον Ιανουάριο στο Πανθεσσαλικό.

Ο Βόλος για 45 λεπτά έδειχνε να κρατάει το μηδέν αλλά και να απειλεί, όμως δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και άλλα δύο σε ένα πεντάλεπτο νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο από τους τρεις Σλοβένους του Παναθηναϊκού (45+3’ Σπόραρ, 54’ Τσέριν, 59’ Βέρμπιτς) και μ’ αυτό τον τρόπο διαμορφώθηκε το τελικό 3-0…

Ο Βόλος ξεκίνησε το ματς με τριάδα στην άμυνα και μπροστά από τον γκολκίπερ Μάτιτς Κότνικ, ήταν οι Χρήστος Σιέλης, Ζοάο Εσκοβάλ και Γιούχα Πίρινεν, ενώ ο Νικολάι Αλχο δεξιά και ο Αμπντούλ Ουές αριστερά ήταν οι πλάγιοι μπακ. Οι Ζαν Μπαριέντος και Νικολά Μεσκίδα ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, στα άκρα της επίθεσης κινούνταν οι Αντονί Νοκέρ και Μίλος Ντέλετιτς, ενώ ο Ογκνιέν Οζέγκοβιτς σε θέση φορ.

Για τον Παναθηναϊκό ο Ρούμπεν Πέρεθ ξεπέρασε την ίωση και βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Λοντίγκιν έκανε επίσημο ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Στο 4-3-3 οι Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνσουσον, Χουάνκαρ ήταν στην άμυνα, οι Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ στο κέντρο και επιθετικά κινούνταν οι Παλάσιος, Βέρμπιτς και Σπόραρ, ο τελευταίος στην κορυφή.

Γκολ πριν την ανάπαυλα

Το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό και ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν ο πιο τυχερός, αφού κατάφερε να πάρει προβάδισμα στις καθυστερήσεις με γκολ του Σλοβένου Σπόραρ στο 45+3’ που ελέγχτηκε και από το VAR.

Ο Παναθηναϊκός «τρυπούσε» συνεχώς την άμυνα του Βόλου από την αδύναμη αριστερή του πλευρά.

Μόλις στο 2’ κεφαλιά του Νοκέρ στο πρώτο δοκάρι μετά τη σέντρα του Ντέλετιτς από τα αριστερά έφυγε παράλληλα με την εστία, στο 5’ ο Οζέγκοβιτς κόπηκε στην τελική προσπάθεια, αλλά υποδείχθηκε με την ολοκλήρωση της φάσης σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 8’ ο Βέρμπιτς πάτησε για τον Σπόραρ που σούταρε από πλάγια θέση και ο Κότνικ παραχώρησε κόρνερ.

Στο 12’ υπήρξε ένα σουτ του Μεσκίδα, που έφυγε πολύ έξω από το αριστερό δοκάρι, αλλά στο 33’ η απειλή του Βόλου ήταν πιο έντονη, καθώς ο Άλχο μετά την πάσα του Μπαριέντος από πλάγια θέση εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων!

Πιο μπροστά στο 20’ και το 22’ ο Κότνικ είχε ενεργήσει σωτήρια στα σουτ εντός περιοχής του Κώτσιρα και του Βέρμπιτς.

Στο 42’ ο Παλάσιος βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε και ο Κότνικ έδιωξε, αλλά την τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45+3’ ο Μπερνάρ σέντραρε από τα δεξιά, ο Βέρμπιτς με το κεφάλι του ουσιαστικά «έστρωσε» την μπάλα στον Σπόραρ, που από κοντά νίκησε τον Κότνικ για το 1-0.

Διαμαρτυρία

Το γκολ του ΠΑΟ εξετάστηκε για αρκετή ώρα από το VAR και τελικά μέτρησε, με την ΠΑΕ Βόλος πάντως να διαμαρτύρεται για άλλη παρέμβαση στο 25’, όταν η φιλοξενούμενη ομάδα είχε κερδίσει φάουλ σε καλή θέση, με τους παίκτες του Βόλου να ζητάνε κόκκινη κι όχι κίτρινη στον Μάγκνουσον, αφού ο Οζέγκοβιτς τον είχε ντριπλάρει και έφευγε μόνος προς την αντίπαλη εστία.

Ωστόσο, ο Διαμαντόπουλος πήρε πίσω και το φάουλ υπέρ του Βόλου και την κάρτα στον αμυντικό του Παναθηναϊκού, βλέποντας άλλο φάουλ νωρίτερα στο κέντρο για πάτημα του Μεσκίδα στον Μπερνάρ. Αλλιώς, ο Αρκάς ρέφερι, βλέποντας και το VAR, ήταν υποχρεωμένος να δώσει κόκκινη στον Μάγκνουσον.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Βόλου: «Το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Βόλο έχει τη… σφραγίδα του Μανούχου και του Διαμαντόπουλου, οι οποίοι εφηύραν νέους κανονισμούς. Κι αυτό διότι αποφάσισαν με το έτσι θέλω και ενεργώντας κατά το δοκούν να υποδείξουν μέσω VAR ένα απλό φάουλ στο κέντρου γηπέδου γυρίζοντας τη φάση πίσω, κάτι που δεν υφίσταται, καθώς το VAR δύναται να παρέμβει μόνο σε πέναλτι, οφσάιντ και κόκκινη κάρτα.

Συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στην ελληνική διαιτησία, που έχει φτάσει στο σημείο να έρχονται στη χώρα μας διαιτητές από το Αζερμπαϊτζάν και το Τσιμπουτί».

Σε ένα πεντάλεπτο άλλα δύο γκολ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο, όταν στο 52’ ο Νοκέρ μετά την τροφοδότηση του Ουές έπιασε ωραίο σουτ από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και ο Λοντίγκιν σε ετοιμότητα έδιωξε, με την μπάλα να είναι διεκδικήσιμη εκτός μικρής περιοχής, αλλά πρόλαβε και απομάκρυνε ο Χουάνκαρ.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πάλι με Σλοβένους σκόρερ, βρήκε δύο γκολ σε ένα πεντάλεπτο.

Αρχικά στο 54’ έγινε το 2-0 από τον Τσέριν, ο οποίος έπιασε φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και νίκησε τον Κότνικ, ενώ στο 59’ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το 3-0, όταν από το μακρινό δυνατό αριστερό σουτ του Βέρμπιτς η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Κότνικ, με τα δύο τέρματα να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

Πιο χαλαρή η συνέχεια

Στη συνέχεια με το «σλοβένικο» 3-0 υπέρ του Παναθηναϊκού και με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες, χαμήλωσαν τις στροφές. Πάντως, στο 83’ ο Παναθηναϊκός είχε ένα σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση που έδιωξε σε κόρνερ ο Κότνικ και το σκορ δεν άλλαξε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρούμπεν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κότνικ, Άλχο (72’ Τάχατος), Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Μπαριέντος (72’ Μεταξάς), Μεθκίδα (65’ Ματίγια), Νοκέρ (65’ Β. Φερνάντες), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας).

*Πριν τον αγώνα από τα μεγάφωνα ακούστηκε το γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα όπως και άλλα, σε περιγραφή Γιάννη Διακογιάννη, του κορυφαίου δημοσιογράφου που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 91 ετών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου