Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Διπλό με φοβερή ανατροπή για τον Βόλο

διπλό-με-φοβερή-ανατροπή-για-τον-βόλο-876736

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του μέσα στο Αγρίνιο σημείωσε ο Βόλος, που στο εναρκτήριο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1 επικράτησε με 2-3 του Παναιτωλικού, παρά το γεγονός ότι έχανε στο 16’ με 2-0.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Ωστόσο, με δύο γκολ του Τσοκάνη ήρθε η ισοφάριση μέχρι το ημίχρονο και στο 78’ με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Βόλου ο Κούτσιας έδωσε ένα σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας στην ομάδα του με φοβερή ανατροπή. Σίγουρα, αξίζει να αναφερθεί ότι από το 44’ οι νικητές έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω σωστής αποβολής του Καρέλη.

H διάταξη των ομάδων

O Παναιτωλικός παρατάχτηκε με τους Μπακάκη, Χουχούμη (πλάγιους μπακ), Λάρσον, Κορνέλιους (στόπερ) στην άμυνα μπροστά από τον τερματοφύλακα Στεργιάκη, ενώ στο κέντρο ήταν οι Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός και στην επίθεση οι Σενγκέλια, Νταγκό στα άκρα και ο Καρέλης στην κορυφή.

Ο Βόλος κατέβηκε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, ενώ οι Ουές, Λούνα κινούνταν ως πλάγιοι μπακ και οι Σιέλης-Εσκοβάλ ήταν οι στόπερ. Στο κέντρο ο Τσοκάνης ήταν ο κλασικός αμυντικός χαφ, κοντά του ο Μπαριέντος είχε ρόλο οκταριού, ενώ ο Μεθκίδα ανέλαβε επιτελικό ρόλο, έχοντας στα δεξιά του και τ’ αριστερά του Πάολο Φερνάντες και Ντέλετιτς. Τέλος φορ ήταν ο Οζέγκοβιτς.

Οι φάσεις του αγώνα

Ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοπό να κάνουν αυτοί παιχνίδι, κάτι που φάνηκε εξ αρχής, στο 4’, κι ενώ είχαν βγει μαζικά στην επίθεση χωρίς να διαφυλάξουν τα νώτα τους αδικαιολόγητα, δέχθηκαν γκολ σε κόντρα επίθεση. Ο Κολοβός έκλεψε κι αφού έπαιξε το ένα-δύο με τον Φλόρες, τροφοδότησε με υπέροχη κάθετη τον Σενγκέλια, που έφυγε μόνος από τα δεξιά και με υπέροχη «λόμπα» από τα 35 μέτρα «κρέμασε» τον εξερχόμενο Κλέιμαν για το 1-0.

Ο Βόλος προσπάθησε ν’ αντιδράσει και είχε ένα ανάποδο ψαλιδάκι του Εσκοβάλ πάνω από τα δοκάρια μετά από κεφαλιά-πάσα του Οζέγκοβιτς σε εκτέλεση κόρνερ στο 10’, αλλά δείχνοντας κακή εικόνα μεσοαμυντικά έμεινε πίσω με δύο τέρματα στο 16’. Ο Κολοβός έβγαλε στον χώρο για τον Ντιόγκο κι αυτός αφού ξεπέρασε τον Ουές έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά. Η μπάλα κόντρα στον Εσκοβάλ, που πήγε να αποκρούσει με το … τακουνάκι, άλλαξε πορεία και κατέληξε στη δεξιά γωνία του εμβρόντητου Κλέιμαν, που παρακολούθησε απλώς την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά (2-0).

Ο Βόλος δεν έχασε την ψυχραιμία του, αντίθετα με πίστη στις δυνάμεις του ξεκίνησε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο γκολ του Τσοκάνη έως το ημίχρονο. Στην πρώτη περίπτωση ο αμυντικός μέσος των φιλοξενούμενων σούταρε εύστοχα με ελεύθερο πεδίο μπροστά του μετά από σπάσιμο της μπάλας από τον Ντέλετιτς, που ήταν με πλάτη προς την εστία.

Το 2-1 στο 27’ ήταν γεγονός, ενώ στο 35’ επήλθε ισορροπία στον αγώνα, με τον Τσοκάνη να σκοράρει με κεφαλιά έξω από τη μικρή περιοχή (2-2) μετά την κεφαλιά-πάσα του Πάολο Φερνάντες, που δευτερόλεπτα πριν είχε νικηθεί από τον Στεργιάκη.

Στο 44’ είχαμε άλλη μία θετική εξέλιξη για τον Βόλο, αφού για αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης στον Εσκοβάλ, αποβλήθηκε ο Καρέλης, με τον Παναιτωλικό να μένει με δέκα παίκτες.

Ωστόσο, οι Αγρινιώτες με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν άκρως ανταγωνιστικοί στην επανάληψη και μάλιστα χρειάστηκε στο 53’ σε σουτ του αφύλακτου Μπακάκη (σ.σ. ήταν οφσάιντ, αλλά κακώς δεν υποδείχθηκε) και στο 58’ σε κεφαλιά του Κορνέλιους ο Κλέιμαν με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις να κρατήσει το 2-2.

Ο Βόλος μπορεί να μην έφτανε σε ουσιαστικές ευκαιρίες, αλλά ήλεγχε το ματς, είχε την κυκλοφορία και μαζί την υπομονή στο παιχνίδι του και στο 78’ κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα ολέθριο λάθος του Στεργιάκη και να προηγηθεί, φέρνοντας … τούμπα το ματς. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέτυχε να μπλοκάρει σε σέντρα του Ουές και ο Κούτσιας, που είχε μπει στο ματς στο 61’, είπε «ευχαριστώ» στο δώρο του αντιπάλου του και με σουτ σε κενή εστία σημείωσε το 2-3.

Αυτό το αποτέλεσμα κράτησε με άνεση ο Βόλος έως τη λήξη, παρά το ρίσκο που πήρε ο Γιάννης Αναστασίου με τις αλλαγές του, κι έτσι η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έφτασε στους 14 βαθμούς και είναι προσωρινά μόνη στη δεύτερη θέση, περιμένοντας την ολοκλήρωση της αγωνιστικής.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΚΕΔ προχώρησε σε αλλαγή ορισμού στη χθεσινή αναμέτρηση, καθώς VAR ήταν ο Βασίλειος Φωτιάς αντί του Αθανασίου Τζήλου, που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Μπακάκης, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Μάρτενσον (83’ Ντίας), Φλόρες (46’ Μλάντεν), Κολοβός (83’ Πέδρο), Σενγκέλια (72’ Ντουάρτε), Νταγκό (67’ Μόρσεϊ), Καρέλης

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Ουές (89’ Τάχατος), Λούνα, Μπαριέντος, Π. Μεθκίδα (61’ Κούτσιας), Φερνάντες, Ντέλετιτς (75’ Μπατόκιο), Οζέγκοβιτς (89’ Ματίγια).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου