Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Βλέπει πρεμιέρα με Αστέρα Τρίπολης  

βλέπει-πρεμιέρα-με-αστέρα-τρίπολης-875956

Την έναρξη του πρωταθλήματος περιμένουν στον Βόλο μεθαύριο Παρασκευή, με την ομάδα του Οσβάλντ Τανσό να υποδέχεται για την πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ 1 τον Αστέρα Τρίπολης στις 21.30 στο Πανθεσσαλικό στο εναρκτήριο ματς της σεζόν.

Από φέτος η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε στα πρότυπα των μεγάλων πρωταθλημάτων να γίνονται και αγώνες την Παρασκευή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν κι άλλες φορές στο παρελθόν που έγιναν ματς για τη μεγάλη κατηγορία την ίδια μέρα, αλλά μόνο για διευκόλυνση ομάδων που έπαιζαν στην Ευρώπη.

Ο Βόλος, που θα κάνει σήμερα την τελευταία δυνατή προπόνηση ενόψει Αστέρα, έδωσε το περασμένο Σάββατο το τελευταίο του φιλικό στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, από τον οποίον έχασε με 3-1, αλλά η διαιτησία του αγώνα προκάλεσε σφοδρά παράπονα από τη διοίκηση, που εξέδωσε ανακοίνωση: «Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες μίας απαράδεκτης διαιτησίας ακολουθώντας πιστά τη νοοτροπία του απερχόμενου Κλάτενμπεργκ «να κερδίζουν οι μεγάλοι, για να μην έχουν παράπονα».

Συνεχίστε έτσι, για να πάμε το ποδόσφαιρο ακόμα πιο χαμηλά, αν και δεν ξέρουμε αν υπάρχει χαμηλότερα. Συνεχίστε να είστε οι μαριονέτες των «μεγάλων» ακόμα και στα φιλικά».

Στο καθαρά αγωνιστικά κομμάτι στην πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη της Super League 1, ο Τανσό πολύ πιθανόν να έκανε και πρόβα ενδεκάδας, χρησιμοποιώντας τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Αλχο, Λούνα (πλάγιοι μπακ), Εσκοβάλ, Πίρινεν (στόπερ) στην άμυνα, τους Τσοκάνη, Ματίγια (αμυντικοί μέσοι), Ντέλετιτς (επιτελικός) στον άξονα του κέντρου, Βίκτορ και Πάολο Φερνάντες στα άκρα και Φαν Βέερτ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο 20′, όταν ο Μπράντον Τόμας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πλάσαρε σωστά με το αριστερό για το 1-0, ενώ λίγο πριν ο Ντέλετιτς είχε χάσει τεράστια ευκαιρία σε σουτ έξω από τη μικρή περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Κοτάρκσι σωτήρια.

Στο 54’, από κλέψιμο και ασίστ του Ελ Καντουρί, ο Ολιβέιρα πέτυχε το 2-0 με μονοκόμματο σουτ, ενώ ο Πάολο Φερνάντες μείωσε για τους φιλοξενούμενους στο 65’ με φοβερό αριστερό σουτ στο δεξί παραθυράκι. Αυτό το γκολ αλλά και η συνολική παρουσία του Ισπανού μεσοεπιθετικού έφεραν στην επιφάνεια σενάρια για ενδιαφέρον απόκτησής του και από τη μεριά του ΠΑΟΚ εκτός από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

Τέλος, το εύστοχο πέναλτι του Κούτσια στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-1 του φιλικού. Η παράβαση δόθηκε για χέρι του Αλχο σε σέντρα του Κωνσταντέλια, με την μπάλα να χτυπά στο στήθος του Ισλανδού.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ινγκασον, Κάργας, Τσαούσης, Σβαμπ, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ντάντας, Μπίσεσβαρ, Τόμας.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν οι: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον (82’ Παναγιώτου), Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς, Σοάρες, Ελ Καντουρί (75’ Κουαλιάτα), Νάρεϊ (61’ Αντ. Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Ολιβέιρα (75’ Κούτσιας)
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Ματίγια, Τσοκάνης, Πάολο Φερνάντες, Ντέλετιτς, Βίκτορ Φερνάντες, Φαν Βέερτ.
Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν και οι: Σιέλης, Ουεντραόγκο, Μεσκίδα, Τσέλιος, Σταμένκοβιτς, Μεταξάς και Τάχατος.

Ντέλετιτς: «Ποιότητα και φιλοδοξίες»

Ο Μίλος Ντέλετιτς είναι ένα από τα ηχηρά ονόματα που ήρθαν στον Βόλο φέτος. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός παραχώρησε συνέντευξη αποκλειστικά στο ertsports.gr, με αφορμή τη νέα αγωνιστική περίοδο της Σούπερ Λιγκ και αναφέρθηκε στην επιλογή του να αγωνιστεί με τη φανέλα του Βόλου: «Είχα μερικές προτάσεις από ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά επέλεξα τον Βόλο. Όταν επιλέγω μία ομάδα, βλέπω όλα όσα μπορεί να μου προσφέρει το κλαμπ και το τι μπορώ να ανταποδώσω. Το στυλ του παιχνιδιού, την ποιότητα της ομάδας και τις φιλοδοξίες. Γι’ αυτό επέλεξα τον Βόλο. Πιστεύω πως έχουμε μία πολύ καλή ομάδα, με νέο προπονητή που θέλει να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα θα ήταν μία μεγάλη επιτυχία να τερματίζαμε στις πρώτες έξι ομάδες».

Με αφορμή την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 1, ο 28χρονος Σέρβος μέσος μίλησε με καλά λόγια στο ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας: «Είναι ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αυτή τη χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι μάχες και για τον τίτλο, αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού».

Χρ. Θαν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου