Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Το μη «χ»είρον βέλτιστον για τον Βόλο

το-μη-χείρον-βέλτιστον-για-τον-βόλο-873056

Ήθελε τη νίκη, για να «σβήσει» τη συντριβή από τον Παναθηναϊκό, αλλά πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με σκορ 2-2 ο Βόλος στο εκτός έδρας ματς με τη Λαμία, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου ισοφάρισαν δύο φορές στον αγώνα με τους Πάολο Φερνάντες και Μπαριέντος στο 38’ και το 56’ με εκπληκτικές εκτελέσεις τα γκολ των Ντε Βινσέντι (10’) και Νούνιες (39’), ενώ οι φιλοξενούμενοι, αν και δεν σταμάτησαν λεπτό να διεκδικούν τη νίκη μετά το 2-2, μπορούν να νιώθουν και τυχεροί στο τέλος που δεν δέχτηκαν ένα τρίτο γκολ.

Η Λαμία μπήκε φορτσάτη στο ματς και στο δεύτερο λεπτό έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, με τον Σλίβκα με πλάτη προς την εστία να έχει κεφαλιά στο αριστερό δοκάρι μετά το φάουλ του Ντε Βινσέντι.

Πέντε λεπτά αργότερα (10’), έγινε η ζημιά για τους φιλοξενούμενους, που φαίνονταν ότι δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Ο Νοκέρ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του πήγε να περάσει μία παρακινδυνευμένη κάθετη πάσα. Όμως οι γηπεδούχοι έκλεψαν, έχοντας ανεβάσει και πολλούς παίκτες ψηλά, με τον Ντε Βινσέντι να επωφελείται και να σουτάρει συρτά έξω από την περιοχή στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν, που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 1-0.

Ο Βόλος προσπάθησε να ανασυνταχθεί, βελτίωσε την κυκλοφορία του, αλλά η Λαμία ήταν αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στο 2-0, με τον Μανούσο να αστοχεί σε τετ-α-τετ απέναντι στον εξερχόμενο Κλέιμαν στο 34’.

Το δίλεπτο 38’-39’ επεφύλασσε δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, δίνοντας μία άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Αρχικά, ο Βόλος έφτασε στην ισοφάριση, με τον Τσοκάνη να εφορμά κάθετα και να αφήνει για τον Πάολο Φερνάντες, με τον Ισπανό να ξεμαρκάρεται από τον συμπατριώτη του Σιμόν με μία μαγική ενέργεια και να εκτελεί τον Σαράνοφ με υπέροχο αριστερό πλασέ εκτός περιοχής (1-1).

Ωστόσο, στο 39’ η Λαμία, που ήταν η καλύτερη ομάδα συνολικά στο πρώτο μέρος, ανέκτησε το προβάδισμα. Ο Γκοράνοφ σέντραρε από τα αριστερά και βρήκε απέναντι τον Τσιλούλη, που άφησε για τον Σιμόν, ο οποίος είχε κάνει το όβερ λαπ και δεν είχε κανέναν να τον μαρκάρει. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων έκανε ανενόχλητος τη συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Κλέιμαν και ο Νούνιες από απόσταση αναπνοής με δυνατό πλασέ έκανε το 2-1.

Ο Βόλος σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 56’ με εντυπωσιακό σουτ του Μπαριέντος από θέση μέσα δεξιά έγινε το 2-2, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα. Στη φάση ήταν και πάλι ο Τσοκάνης, που έκανε το ένα-δύο με τον σκόρερ.

Και οι δύο ομάδες έως το τέλος μόχθησαν για το νικητήριο γκολ, με τη Λαμία να μην το πετυχαίνει στο 78’, όταν καταγράφηκε σωτήρια επέμβαση του Κλέιμαν σε σουτ του Μπεχαράνο σε κόντρα επίθεση.

Η μεγαλύτερη φάση πάντως στο ματς έως το φινάλε ήταν αυτή στο 92’, με τον Μποάκι μόνος να κάνει το πλασέ μετά την πάσα του Σλίβκα, αλλά ο Ισραηλινός τερματοφύλακας του Βόλου γλίτωσε με φοβερή απόκρουση την ομάδα του από τα χειρότερα.

ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Γκοράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Τζανδάρης, Σλίβκα, Τσιλούλης (68’ Γιακουμάκης), Νούνιες (82’ Ασκόφσκι), Nτε Βινσέντι (77’ Μπεχαράνο), Μανούσος (77’ Μποάκι)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουές (46’ Ουές), Εσκοβάλ, Σιέλης, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Πάολο Φερνάντες (86’ Πίρινεν), Νοκέρ (46’ Μεσκίδα), Nτέλετιτς (68’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς (86’ Ματίγια).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου