Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα ο Βόλος

στρέφεται-αποκλειστικά-στο-πρωτάθλη-864135

Μετά και τον τυπικό αποκλεισμό από το Κύπελλο ο Βόλος στρέφει αποκλειστικά πλέον το ενδιαφέρον του στο πρωτάθλημα της Super League, όπου ο στόχος είναι να παραμείνει στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, παίζοντας τη Δευτέρα 16/1 στις 19.30 εκτός έδρας με τον Ιωνικό στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Ο Βόλος θέλει σ’ αυτό το ματς να βάλει ένα τέλος στο αρνητικό σερί χωρίς γκολ στα επτά τελευταία του παιχνίδια και αξιοσημείωτο είναι στις μέχρι τώρα του αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Ιωνικό δεν έχει ήττα και έχει πετύχει γκολ σε όλα!

Ο Βόλος σκόραρε τελευταία φορά στις 10 Νοεμβρίου, κερδίζοντας 2-1 τον ΠΑΣ και το αρνητικό σερί γκολ ξεκίνησε με την πρώτη φετινή ήττα εκτός Βόλου στις 13/11/22 με 3-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του α’ γύρου. Μετά τη διακοπή λόγω Μουντιάλ ήρθε η ήττα (3-0) στο Κύπελλο από τον Παναθηναϊκό και στον β’ γύρο ακολούθησαν το 0-0 στην Τρίπολη, η ήττα 0-4 από την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, η ισοπαλία 0-0 στην Κρήτη με τον ΟΦΗ, η ήττα 0-4 από τον Ολυμπιακό Π. και το προχθεσινό 0-2 από τον ΠΑΟ στη ρεβάνς του Κυπέλλου, με την ομάδα του Κώστα Μπράτσου να ελπίζει πλέον ότι τη Δευτέρα θα πετύχει και γκολ και νίκη!

Μετά την ήττα του Βόλου από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο ο Βολιώτης προπονητής, Κώστας Μπράτσος, στάθηκε στη θετική πλευρά και στη συμμετοχή των νεαρών: «Γνωρίζαμε ότι το πρώτο ματς έκανε δύσκολη για εμάς την υπόθεση πρόκριση. Αυτό που θέλαμε, ήταν να δώσουμε χρόνο και να δούμε τη συνοχή της ομάδας με παιδιά που έρχονται από πίσω, ιδίως νεαρά παιδιά, καθώς σήμερα ξεκινήσαμε με τρεις 18χρονους ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια μπήκε και ο Τσελεμπάκης, ο οποίος είναι 17 χρόνων. Αυτό που είδα μου άφησε θετική εντύπωση. Ως ομάδα ήμασταν κοντά στο πλάνο, ατομικά όμως δεν αποφύγαμε τα λάθη που καθόρισαν και το αποτέλεσμα» ανέφερε.

Παρελθόν ο Νοκέρ

Παρελθόν αποτελεί από τον Βόλο ο Γάλλος μεσοεπιθετικός Αντονί Νοκέρ, καθώς διακόπηκε ο δανεισμός του από τη Φούλαμ. Ο ποδοσφαιριστής δεν προσέφερε στους «κυανέρυθρους» αυτά που προσδοκούσαν οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και η τεχνική ηγεσία, καταγράφοντας 11 συνολικά συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ σημείωσε και ένα γκολ με τον Παναθηναϊκό στο 1-5 στο πρωτάθλημα.

Η ΠΑΕ Βόλος γνωστοποίησε χθες τη διακοπή του δανεισμού του Αντονί Νοκέρ από τη Φούλαμ με την εξής ανακοίνωση: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει τη διακοπή του δανεισμού του Αντονί Νοκέρ από τη Φούλαμ. Η ΠΑΕ Βόλος εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ο Νοκέρ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χάντερσφιλντ ως δανεικός από τη Φούλαμ και ήδη η αγγλική ομάδα, η οποία είναι ουραγός στην Τσάμπιονσιπ, παρουσίασε τον παίκτη.

Θυμίζουμε πως για τον Αντονί Νοκέρ η Φούλαμ δαπάνησε 11,7 εκατομμύρια ευρώ, για να τον αποκτήσει, ενώ έχει αγωνιστεί σε Γκινγκάμπ, Λέστερ, Σταντάρ Λιέγης και Μπράιτον.

Σέρβος από Γερμανία

Εκτός από τις αποχωρήσεις ο Βόλος, θέλοντας να τερματίσει στην εξάδα της Super League 1 και να μπει στα πλέι οφ, συνεχίζει να κινείται και για την ενίσχυσή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη μεσαία γραμμή ο Αλεξάνταρ Ιγκνιόφσκι είναι ένα όνομα που βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα. Ο Σέρβος αγωνιζόταν στη Χόλσταιν Κίελ, αλλά όλα δείχνουν πως αποχωρεί.

Το τελευταίο του φετινό ματς ήταν στις 21 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια έμεινε εκτός για τέσσερις αγωνιστικές και ακολούθησε η διακοπή του Μουντιάλ. Η Bundesliga 2 δεν έχει ξεκινήσει έκτοτε, ενώ ο Ιγκνιόφσκι δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή στην Ισπανία.

Παρά τα όσα επισήμως αναφέρονται ο βασικός λόγος είναι ότι αποχωρεί και ο Βόλος περιμένει στη γωνία. Ο 31χρονος Σέρβος είναι 12 φορές διεθνής με τη Σερβία και στο παρελθόν έχει παίξει σε 117 ματς στην Bundesliga, ενώ έχει και 114 στην Bundesliga 2. Μεταξύ άλλων έχει περάσει από Βέρντερ Βρέμης, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Φράιμπουργκ.

Σκέψεις απόκτησης ως

δανεικού του Κουαλιάτα

Ο Βόλος επίσης λέγεται πως έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νίκο Κουαλιάτα υπό καθεστώς δανεισμού από τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένο πως δεν έχει προσαρμοστεί και ανταποκριθεί ακόμη στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, υπάρχουν πολλές σκέψεις για τον Νίκο Κουαλιάτα, προκειμένου να πάρει χρόνο και παιχνίδια στα πόδια του.

Ο Βόλος φαίνεται πως έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του και στις τάξεις του ΠΑΟΚ ζυγίζουν τα δεδομένα, προκειμένου να δουν αν η συγκεκριμένη παράμετρος θα βοηθήσει…

Γενικώς το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές ζυμώσεις που αφορούν στον Κουαλιάτα, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος, για να ενεργοποιηθεί ποδοσφαιρικά ο παίκτης.

Πλέον, όμως, ανοίγει θέμα δανεισμού του, καθώς έχουν αρχίσει να γίνονται συζητήσεις με την ομάδα του Βόλου και φαίνεται να υπάρχει θετική διάθεση και από τις δύο πλευρές.

ΠΑΕ Βόλος: «Η νοοτροπία

Κλάτενμπεργκ δεν έχει αλλάξει»

Η ΠΑΕ Βόλος έβγαλε νέα ανακοίνωση για διαιτητικά λάθη στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και καταφέρθηκε εναντίον του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και των κατάλοιπών του.

Η ομάδα της Μαγνησίας επεσήμανε δύο βασικά λάθη, μία κόκκινη κάρτα που δεν δόθηκε σε παίκτη του Παναθηναϊκού στον προχθεσινό αγώνα κι ένα πέναλτι που υποδείχθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς της περασμένης Κυριακής.

Τόνισε ακόμη πως η νοοτροπία στην οποία «εκπαίδευε» τους Έλληνες διαιτητές ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ δεν έχει αλλάξει και πως όσο η λογική της πλειονότητας των Ελλήνων διαιτητών είναι «να κερδίζουν οι μεγάλοι για να μη διαμαρτύρονται», το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα προοδεύσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου: «Εξι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που μας αποχαιρέτησε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ωστόσο η νοοτροπία που πέρασε στους Ελληνες διαιτητές τα δύο χρόνια που τους… εκπαίδευε δεν έχει αλλάξει.

Η λογική την πλειονότητας των Ελλήνων διαιτητών «να κερδίζουν οι μεγάλοι για να μη διαμαρτύρονται» παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο.

Τα παραδείγματα πολλά, με την ομάδα μας να έχει βιώσει στο πετσί της αρκετά από αυτά.

Απλώς θα επισημάνουμε δύο από τα πλέον χαρακτηριστικά…

Το πρώτο είναι η κόκκινη κάρτα που ΔΕΝ δόθηκε σε παίκτη του Παναθηναϊκού στον αγώνα Κυπέλλου της ομάδας μας, την ίδια στιγμή που σε πανομοιότυπη φάση στον αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκός-ΟΦΗ αποβλήθηκε (ορθώς) ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Το δεύτερο αφορά στο πέναλτι που υποδείχθηκε υπέρ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βόλο την προηγούμενη Κυριακή, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι στήριξης του ποδοσφαιριστή μας, τη στιγμή που είμαστε σίγουροι ότι σε αντίστοιχη φάση κατά του Ολυμπιακού ο διαιτητής θα συνέχιζε το παιχνίδι.

Κύριοι της διαιτησίας. Με αυτή τη νοοτροπία το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να προοδεύσει.

Ηρθε η ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Σταματήστε να είναι οι «μαριονέτες» των «μεγάλων» και συνειδητοποιήστε ότι όλες οι ομάδες από τη μεγαλύτερη μέχρι τη μικρότερη έχουν δικαίωμα στην επιτυχία.

Διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα βγείτε και εσείς οι ίδιοι από την αφάνεια.

Υ.Γ.: Προφανώς στην Αίγυπτο είναι πιο διορατικοί από ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα και κατάλαβαν τι εστί Κλάτενμπεργκ από τους πρώτους τρεις μήνες».

Πειθαρχική δίωξη σε Βόλο και Ιωνικό

Μπελάδες για τον Βόλο και τον Ιωνικό, αφού ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε εναντίον αμφότερων πειθαρχικές διώξεις για τις ανακοινώσεις τους, επειδή δυσφήμησαν τις ποδοσφαιρικές αρχές και τα όργανα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον Βόλο αναφέρει: «Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε την ακόλουθη Πειθαρχική Δίωξη.

-Σε βάρος της ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, στο πλαίσιο του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΒΟΛΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που διεξήχθη την 8-1-2023 για την 17η αγωνιστική της Super League, διότι δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα, προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων, που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

Περράκης στο Ιωνικός-Βόλος

Την αναμέτρηση Ιωνικός-Βόλος τη Δευτέρα 16/1 στις 19:30 θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Περράκης από την ΕΠΣ Αθηνών. Ο Περράκης είχε σφυρίξει ξανά τον Βόλο στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης (3-3). Βοηθοί του θα είναι οι Βασίλης Νικολακάκης (Λασιθίου) και Αναστάσιος Φραγιός (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών) και στο VAR θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και AVAR o Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας).

Ισραηλινός στο Ολυμπιακός-Αρης

Στους ορισμούς των διαιτητών για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1 προχώρησε χθες Πέμπτη η ΚΕΔ/ΕΠΟ. Στο ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη την Κυριακή (15/1, 19:30) ορίστηκε ο Ισραηλινός Ρόι Ρεινσρέϊμπερ, που είναι διαιτητής κατηγορίας Elite της ΟΥΕΦΑ και ο οποίος θα «σφυρίξει» για τέταρτη φορά παιχνίδι πρωταθλήματος της χώρας μας.

Αναλυτικά οι ορισμοί της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο (14/1)

17:00 Λαμία – Ατρόμητος

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Καραλής (Ηλείας), Κορώνας (Πειραιά)

4ος: Φίτσας (Πρέβεζας/Λευκάδας)

VAR: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

20:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Βεργέτης (Αργολίδας)

4ος: Κατοίκος (Αθηνών)

VAR: Παπαπέτρου (Αθηνών)

AVAR: Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

Κυριακή (15/1)

16:00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Τζήλος (Λάρισας)

AVAR: Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής)

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)

4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας)

VAR: Γκάμαρης (Αθηνών)

AVAR: Παπαδάκης (Ηρακλείου)

19:30 Ολυμπιακός – Άρης

Διαιτητής: Ρεινσρέϊμπερ (Ισραήλ)

Βοηθοί: Μπίτον (Ισραήλ), Μετζαμπέρ (Ισραήλ)

4ος: Φωτιάς (Πέλλας)

VAR: Άντλερ (Ισραήλ)

AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)

20:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Βοηθοί: Ψαρρής (Ζακύνθου), Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

AVAR: Χριστακόγλου (Χαλκιδικής)

Δευτέρα (16/1)

19:30 Ιωνικός – Βόλος

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Λασιθίου), Φραγιός (Μακεδονίας)

4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου