Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Νίκη στο 90’ για τον Βόλο

νίκη-στο-90-για-τον-βόλο-862390

H αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Super League έπεσε χθες στη Νίκαια, όπου αναμετρήθηκαν ο Ιωνικός με τον Βόλο, που ήθελε επιτακτικά το τρίποντο απέναντι στην ουραγό ομάδα του πρωταθλήματος.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Το τελικό 0-1 δεν ήρθε εύκολα για τους κυανέρυθρους, που χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι και το 90ο λεπτό, όταν ο Τσιγκρίνσκι υπέπεσε σε παράβαση, βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι, για να ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι ο Οζέγκοβιτς.

Ο Βόλος ήθελε πάση θυσία το γκολ και τη νίκη, για να έχει πιο άνετη την «εξάδα», έχοντας σημειώσει την τελευταία του επιτυχία στις 10 Νοέμβρη και στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Βόλος και Ιωνικός είχαν αναμετρηθεί φέτος ακόμη δύο φορές, όταν στον αγώνα του πρώτου γύρου, στις 18 Σεπτέμβρη, ο Βόλος είχε νικήσει 2-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ στο ίδιο γήπεδο ακριβώς έναν μήνα αργότερα είχε φτάσει σε ευρεία

επικράτηση (4-0), αποκλείοντας τους κυανόλευκους από τον θεσμό του Κυπέλλου.

Στο χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός των κυανέρυθρων, Κώστας Μπράτσος δεν είχε μαζί του, τους Τάχατο, Τριανταφύλλου, Ουές, Τσοκάνη και Ματίγια. Αντίθετα, επέστρεψε ο Φερνάντες, ενώ στον πάγκο ήταν για πρώτη φορά ο Σι.

Το πρώτο μέρος

Σε ένα δυνατό πρώτο ημίχρονο, όπου οι κίτρινες κάρτες ήταν περισσότερες από τις τελικές ευκαιρίες, ο Βόλος δίκαια διαμαρτυρήθηκε, αλλά χωρίς να εισακουστεί για την κόκκινη κάρτα, που ποτέ δεν βγήκε από το τσεπάκι του διαιτητή Περράκη.

Ήταν το 9ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Σάκιτς του Ιωνικού θέλησε να απομακρύνει την μπάλα που ήταν στον αέρα και την οποία διεκδικούσε και ο Ντέλετιτς, με τον ποδοσφαιριστή του Ιωνικού να σηκώνει τόσο ψηλά το δεξί του πόδι, ματώνοντας τον επιθετικό του Βόλου. Αντί για κόκκινη όμως, δέχθηκε την κίτρινη κάρτα, προς απογοήτευση και απορία των κυανέρυθρων.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν την πρώτη τελική στο παιχνίδι στο 4ο λεπτό, όταν ο Μάντζης πήρε την κεφαλιά υπό πίεση, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Κλέιμαν.

Από κεφαλιά προσπάθησε να απειλήσει και ο Βόλος στο 30’, όμως το γύρισμα του Μεσκίδα πέρασε παράλληλα με την εστία και η άμυνα του Ιωνικού απομάκρυνε.

Επί της ουσίας η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 31ο λεπτό και ανήκε στον Ιωνικό, όταν οι γηπεδούχοι έφυγαν στην κόντρα και ο Γούλερι, έπιασε χαμηλό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, που απέκρουσε ο Κλέιμαν.

Ο Βόλος ανέβασε την απόδοσή του στη συνέχεια και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.

Αρχικά στο 45’, όταν ο Τσιρίνος σούταρε μέσα από τη μικρή περιοχή με τον Τσιγκρίνσκι να παραχωρεί κόρνερ με σωτήρια επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης, όταν ο Πίρινεν έκανε κοντρόλ πεσμένος κοντά στη μικρή περιοχή, κι αφού σηκώθηκε έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε ξανά σε κόρνερ από τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη.

Το δεύτερο μέρος

Στο β’ μέρος ο Ιωνικός μπήκε πιο ορεξάτος, αλλά τα σουτ των Ρομαό και Σάκιτς δεν είχαν τύχη, με τους κυανόλευκους να απειλούν στο 56’, μετά από σέντρα από τα αριστερά του Λοβέρα και κεφαλιά του Κάνιας, που έστειλε την μπάλα να περάσει παράλληλα με την κυανέρυθρη εστία, χωρίς να βρεθεί κάποιος αντίπαλος να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 63ο λεπτό ο Περράκης καταλόγισε αρχικά πέναλτι υπέρ του Βόλου, μετά από τάκλιν του Ρομαό στον Μπαριέντος, με τον διαιτητή να βλέπει και ο ίδιος τη φάση στη συνέχεια στο μόνιτορ για να «κιτρινίσει» τον Ουρουγουανό για «θέατρο»!

Στη συνέχεια και στο 69’, εκτέλεση κόρνερ του Ντέλετιτς από τα δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Πίρινεν να προωθηθεί, χωρίς να μπορεί όμως να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στην ευκαιρία του Βόλου στο 72’, αλλά ένας πρώην κυανέρυθρος, ο Μάντζης, δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα από σημείο βολής, μετά την έξοχη ενέργεια του Βαλεριάνου από τα αριστερά.

Ο Κώστας Μπράτσος έριξε στο παιχνίδι τον Κούτσια αντί του Τσιρίνος, θέλοντας να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, αλλά ο Ιωνικός ήταν εκείνος που είχε νέο σουτ στο 76’, όταν ο Σεμπά από τα δεξιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν που έδιωξε με τα πόδια.

Με διπλή προσπάθεια ο Ελευθεριάδης θέλησε να απειλήσει την εστία του Βόλου με τον Κλέιμαν να αποκρούει ενστικτωδώς στο 87’, διατηρώντας το μηδέν.

Ο Βόλος τελικά, ήταν εκείνος που κέρδισε πέναλτι στο φινάλε και μετά από χέρι του Τσιγκρίνσκι, όταν ο Ουκρανός υπέπεσε στο λάθος και ο Οζέγκοβιτς έστησε την μπάλα απέναντι από τον Χουτεσιώτη για να σκοράρει και να παγώσει τη Νεάπολη, κάνοντας το 0-1!

Στο φινάλε του αγώνα ο Κλέιμαν, στέρησε το γκολ από τον Μάντζη, που επιχείρησε το ψαλιδάκι, αλλά ο τερματοφύλακας του Βόλου απέκρουσε σωτήρια.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΒΟΛΟΣ 0-1

Διαιτητής: Περράκης

Βοηθοί: Νικολακάκης, Φράγκος

4ος: Τσέτσιλας

VAR: Σιδηρόπουλος

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Ρομαό (92’ Καμπράλ), Κάνιας, Λοβέρα (58’ Φαντιγκά), Γούλερι (80’ Ελευθεριάδης), Σεμπά, Μάντζης

Στον πάγκο: Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Αντούνες, Πογοσιάν, Ρουμπουλάκου, Μύγας.

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μεταξάς, Μπαριέντος, Ντέλετιτς, Μεσκίδα (80’ Καρτάλης), Τσιρίνος (75’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς

Στον πάγκο: Κότνικ, Σι, Σιέλης, Ασλανίδης, Φερνάντες, Γκάγκι, Τσελεμπάκης.

Αποτελέσματα (18η)

Λαμία-Ατρόμητος 1-1

(47’ Κορνέζος-8’ Ροτάριου)

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 0-0

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 4-1

(13’ Αραούχο, 35’ Λιβάι Γκαρσία, 51’ Πινέδα, 55’ Αμραμπάτ – 39’ πεν. Ζοάο Πέδρο)

Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 0-0

Ολυμπιακός-Άρης 1-0

(46’ Μασούρας)

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 0-1

(94’ Σπόραρ)

Χθες, Δευτέρα (16/1)

Ιωνικός-Βόλος 0-1

(91’ πεν. Οζέγκοβιτς)

Επόμενη (19η)

Παρασκευή 20/1

20:30 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα

Σάββατο 21/1

17:00 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης

20:00 Άρης-Βόλος

Κυριακή 22/1

16:00 Ιωνικός-ΑΕΚ

17:00 Λεβαδειακός-ΠΑΣ Λαμία

19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

20:30 Ατρόμητος-Ολυμπιακός.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β.

  1. Παναθηναϊκός 45
  2. ΑΕΚ 41
  3. Ολυμπιακός 38
  4. ΠΑΟΚ 36
  5. Βόλος 29
  6. Αρης 28
  7. Ατρόμητος 23
  8. Παναιτωλικός 19
  9. Αστέρας Τρίπολης 18
  10. ΠΑΣ Γιάννινα 17
  11. ΟΦΗ 16
  12. Λεβαδειακός 12
  13. Λαμία 11
  14. Ιωνικός 8

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου