Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μετά τον Τσιρίνος έρχονται ακόμη δύο

μετά-τον-τσιρίνος-έρχονται-ακόμη-δύο-855518

Ο Βόλος συνεχίζει τη μίνι προετοιμασία του στην Πορταριά και παράλληλα τις μεταγραφικές του κινήσεις ώστε να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος μετά και τον καλύτερο α’ γύρο, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League.

Η βολιώτικη ΠΑΕ έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του 24χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Έντσο Γκάγκι, αλλά ο επόμενος νέος παίκτης θα είναι από την Ονδούρα όπως είχε γράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από τις 17 Νοεμβρίου.

Ετσι, η 2η χειμερινή μεταγραφή του Βόλου και σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες και από την Ονδούρα θα είναι ο Μίκαελ Τσιρίνος, 27χρονος εξτρέμ από τη συγκεκριμένη χώρα.

Ο 20 φορές διεθνής εξτρέμ από την Ονδούρα αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Ολίμπια της πατρίδας του, έχοντας φέτος 10 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 25 εμφανίσεις. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στο MLS με το Βανκούβερ, αλλά και στο Μεξικό με τη Λούμπος, ο ύψους 1.65 Τσιρίνος μετρά, μεταξύ άλλων, τρία πρωταθλήματα της Ονδούρας ως παίκτης της Ολίμπια, ενώ στο τελευταίο CONCACAF League, που πήρε η ομάδα του αναδείχθηκε MVP του τουρνουά.

Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές παρουσιάζεται ως «κλεισμένη» και θα έχει ισχύ από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ και η ιστοσελίδα «diez» σημειώνει πως ο 27χρονος Τσιρίνος, θα συνεχίσει την καριέρα του στον Βόλο και στην Ελλάδα βρίσκοντας τους συμπατριώτες του Λουίς Πάλμα και του δανεικού από την Ολίμπια, Έντγουιν Ροντρίγκες του Άρη.

Ο Τσιρίνος αναμένεται στην Ελλάδα, ενώ ο Αργεντινός Έντσο Γκάγκι ήδη μετέχει στην προετοιμασία του Βόλου που κάλυψε και το κενό που είχε για 4 μήνες, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του να είναι χωρίς Αργεντινό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ.

Πέρσι στον Βόλο αγωνίστηκαν 6 Αργεντινοί (Φαούστο Γκρίλο, Χόρχε Κορέα, Νικολάς Ορός, Εμιλιάνο Πουρίτα, Φράνκο Φεράρι, Χούλιαν Μπαρτόλο), αλλά και από την πρώτη χρονιά (2017-18) για τον Βόλο στη Γ’ Εθνική, που οι ξένοι ήταν τέσσερεις, οι τρεις ήταν οι Αργεντινοί που βρίσκονταν ήδη Ελλάδα: Πίτου Γκαρσία (9 χρόνια σε Άρη, Ηρακλή, Ατρόμητο), Μαρσέλο Πέντα (7 χρόνια σε Πιερικό, Αιγινιακό, Απόλλωνα Λ.) και ο Σεμπάστιαν Καμπαγέρο, που ήρθε από την Ατλέτικο Ουνιόν.

Την επόμενη χρονιά (2018-19) στη Β’ Εθνική στους 3 Αργεντινούς (Πίτου Γκαρσία, Μαρσέλο Πέντα, Σεμπάστιαν Καμπαγέρο) προστέθηκε ο 4ος Λούκας Γκαρσία, την πρώτη χρονιά στη Super League (2019-20) οι Αργεντινοί ήταν όλοι νέοι και οι Φράνκο Φεράρι, Μαξ Αουγκούστο, Μπρίαν Σαρμιέντο, Φερνάντο Ζοάο και ο Χοακίν Τόρες δανεικός από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ τα επόμενα χρόνια μέχρι την περσινή περίοδο πέρασαν και οι Σαλβαδόρ Σάντσες, Ροντρίγκο Κολόμπο, Νίκολας Μαρτίνες και Ντάρντο Μίλοκ, με τον τωρινό Εντσο Γκάγκι, να είναι ο 20ός.

Ακόμη δύο «έτοιμοι»

Στον Βόλο πάντως κοιτούν για δύο ακόμη μεταγραφές «έτοιμων» παικτών ώστε να παίξουν τον Γενάρη, όπως έγινε πετυχημένα και πέρσι με τον Φινλανδό Αλχο. Οι νέοι παίκτες θα αγωνιστούν από την 1η Ιανουαρίου ενώ η έναρξη του β’ γύρου θα γίνει στις 21/12 και πριν το νέο έτος θα έχουμε ακόμη μία αγωνιστική ημέρα (μεσοβδόμαδα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) και από τις 4 Ιανουαρίου 2023 θα αρχίσουν τα σερί παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, αφού τον Γενάρη θα έχουμε τόσο τις ρεβάνς των «16 » του Κυπέλλου, όσο και τα δύο ματς για τους «8». Η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Βόλου δεν θα γίνει με παιχνίδι πρωταθλήματος (21/12), αλλά νωρίτερα με ματς κυπέλλου (15 ή 16 Δεκεμβρίου) με τον Παναθηναϊκό.

Προετοιμασία και φιλικά

Στα της προετοιμασίας, στο Πήλιο ο Βόλος θα μείνει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου. Στη διακοπή θα παίξει και δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα θα είναι πιθανότατα με την ομάδα Κ19 και το άλλο στη Λαμία την Πέμπτη 8/12 στις 16:00. Το φιλικό με την Λαμία έχει ήδη ανακοινωθεί απο την ΠΑΕ της Φθιώτιδας που θα παίξει και με τον Λεβαδειακό: «Η ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ ανακοινώνει ότι με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος τις προσεχείς μέρες θα πραγματοποιήσει δύο φιλικά παιχνίδια. Το Σάββατο 3/12/2022 στις 16:00 στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» με αντίπαλο τον Λεβαδειακό και την Πέμπτη 8/12/2022 στις 16:00 στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθ. Διάκος» με αντίπαλο τον Βόλο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου