Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Θέλει και νέα ρεκόρ ο Βόλος

θέλει-και-νέα-ρεκόρ-ο-βόλος-854406

Ο Βόλος ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της μίνι προετοιμασίας του στην Πορταριά και μπαίνει στην τελική ευθεία για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, αν και θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του νωρίτερα με αγώνα κυπέλλου.

Πάντως, ο στόχος είναι να συνεχίσει τα ομαδικά και ατομικά ρεκόρ και να φτάσει μετά από 13 ακόμη αγωνιστικές να κατακτήσει μια θέση για τα πλέι οφ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος στις 13 του προηγούμενου μήνα, τα ρεκόρ του Βόλου και τα αγωνιστικά του επιτεύγματα του δίνουν το δικαίωμα στο όνειρο, πως φέτος δηλαδή μπορεί να κατακτήσει τον στόχο της εξάδας και να παίξει πρώτη φορά στα πλέι οφ, γιατί όχι και να διεκδικήσει και έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Βόλος, που τώρα και προετοιμάζεται αλλά και ενισχύεται, από το πρώτο μισό ήδη κατέχει θέση για τα πλέι οφ … Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος η ομάδα του Κώστα Μπράτσου στο Πανθεσσαλικό είχε 4 νίκες, κερδίζοντας ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικό, Αρη, Λεβαδειακό, μία ισοπαλία με Αστέρα και δύο ήττες από τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό. Ακόμη εκτός Βόλου με απολογισμό 3-2-1 ο Βόλος δεν έχει ηττηθεί στις εξόδους του πριν το τελευταίο ματς στην Τούμπα, κερδίζοντας σε Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, Περιστέρι τον Ατρόμητο και Ριζούπολη τη ΑΕΚ, αλλά δεν έχασε ούτε σε Λαμία και στο «Καραϊσκάκης».

Ο Βόλος είναι στην 5η θέση, 8 βαθμούς πάνω από την 7η ομάδα, και στα πρώτα 13 παιχνίδια έκαναν συμμετοχή 25 παίκτες. Από αυτούς δύο έφυγαν νωρίς και ένας που έπαιξε σε όλα τα ματς, ο Πάολο Φερνάντες, δεν είναι πλέον στην ομάδα, καθώς ανήκει στην ΑΕΚ.

Όμως η βολιώτικη ΠΑΕ έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του 24χρονου Αργεντινού μεσοεπιθετικού Εντσο Γκάτζι, που μετείχε και στη μίνι προετοιμασία στην Πορταριά, ενώ υπάρχει και συμφωνία με τον διεθνή με την Ονδούρα 27χρονο μεσοεπιθετικό Μίκαελ Τσιρίνος, που αναμένεται στην Ελλάδα, όταν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την τωρινή του ομάδα, την Ολίμπια.

Οι νεοαποκτηθέντες, που θα είναι κι άλλοι, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από 1η Ιανουαρίου, ενώ η έναρξη του β’ γύρου θα γίνει 21/12 και πριν το νέο έτος θα έχουμε ακόμη μία αγωνιστική (μεσοβδόμαδα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς). Επομένως, ο Βόλος δεν θα τους έχει για τα ματς πρωταθλήματος στην Τρίπολη και αυτό στο Πανθεσσαλικό με την ΑΕΚ.

Πάντως η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Βόλου δεν θα γίνει με παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά νωρίτερα με ματς κυπέλλου, καθώς στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου θα παίξει, στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των «16».

Ζωντανό το φιλικό στη Λαμία

Την ερχόμενη Πέμπτη 8/12, ο Βόλος αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα τη Λαμία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Λαμίας στις 4.00 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote Sport 1HD.

«Εχω καλές αναμνήσεις από τον Αχιλλέα Μπέο»

Ο Φράνκο Φεράρι συνεχίζει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ μετά από μια άκρως πετυχημένη τριετή παρουσία στον Βόλο και ο Αργεντινός αριστερός μπακ μίλησε στο metrosport για την Κύπρο, τον Βόλο και απάντησε και στην ερώτηση που όλοι ήθελαν να του κάνουν και δεν είναι άλλη από το γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟΚ, αν και η μεταγραφή του θεωρούνταν δεδομένη: «Στο ποδόσφαιρο είναι απλά τα πράγματα. Δεν με επέλεξαν και αποφάσισαν εκείνη την περίοδο να πάρουν τον Ράχμαν Μπάμπα. Αυτό έγινε, το αποδέχθηκα και συνέχισα την καριέρα μου. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει αν στην Κύπρο έχει βρει παράγοντα σαν τον Αχιλλέα Μπέο, αναφέροντας: «Εχω καλές αναμνήσεις από τον Βόλο και τον Αχιλλέα Μπέο και θέλω να του στείλω τα χαιρετίσματά μου. Τον έζησα για τρία χρόνια και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία».

Ο Φεράρι ήταν ο πρώτος παίκτης του Βόλου που πέρσι έφτασε τις 100 συμμετοχές (90 ματς πρωταθλήματος, 10 κυπέλλου) με την ομάδα, ενώ φέτος το ρεκόρ αναμένεται να το «σπάσει» ο Τάσος Τσοκάνης, που θέλει άλλες δύο συμμετοχές, για να γίνει ο 2ος 100άρης.

Ο Τσοκάνης, που αναμένεται να επιστρέψει έτοιμος στην επανέναρξη, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα της 12ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ, είναι ήδη στις 98 συμμετοχές (88 πρωταθλήματος, 10 κυπέλλου), ενώ αποτελεί και τον παίκτη του Βόλου με τους περισσότερους αγώνες (221) συνολικά στην Α’ Εθνική, έχοντας αγωνιστεί και σε Κέρκυρα, Απόλλωνα, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου