Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

AEK-Bόλος ΝΠΣ: Επική ισοπαλία (2-2) στη Ριζούπολη

aek-bόλος-νπσ-επική-ισοπαλία-2-2-στη-ριζούπο-797738

Για την 13η και τελευταία αγωνιστική του 2020 οι κυανέρυθροι του Βόλος ΝΠΣ έμειναν όρθιοι στη Ριζούπολη, και πήραν τον βαθμό μετά το τελικό 2-2, σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσαν να έχουν πάρει και την νίκη. Με 9 παίκτες τελείωσε το παιχνίδι η Ενωση, με 10 ο Βόλος ΝΠΣ.

Αυτή ήταν η δέκατη σερί σεζόν που δεν κερδίζει η ΑΕΚ παιχνίδι της πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων, με την παράδοση αυτή να εξελίσσεται σε… κατάρα.

Μπορεί η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να πήρε προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Τάνκοιτς, αλλά τα πολλά και σημαντικά της προβλήματα φάνηκαν για ακόμη μια φορά, με την ομάδα της Μαγνησίας να τα εκμεταλλεύεται και να γυρίζει το ματς ήδη από το πρώτο ημίχρονο, με τον Φεράρι να κάνει το 1-1 στο 16’ και του Ουάρντα στο 34’ να κάνει το 1-2.

Τελικά, η Ένωση έφερε το ματς στα ίσα με τον μόνιμό της σκόρερ, Ανσαριφάρντ, να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-2 στο 70’. Από εκεί και πέρα τα γκολ διαδέχθηκαν οι αποβολές, με τον Παουλίνιο να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74’, τον Κολόμπο να αντικρίζει απευθείας κόκκινη στο 85’, κάτι που έκανε με τη σειρά του και ο Σάκχοφ στο 88’.

Το φιλμ του αγώνα:

Ο «δικέφαλος» μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και ήδη από την πρώτη σοβαρή επίθεση που έκανε, κατάφερε να βρει δίχτυα, έστω και στην εξέλιξη της φάσης. Ο Λιβάι Γκαρσία δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε ασταθώς, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και κατάφερε να ξεγελάσει τον Κλέιμαν.

Όμως, η απάντηση των φιλοξενούμενων δεν άργησε. Αφού ο Ολιβέιρα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 14’ για το 2-0, ο Φεράρι στο 16’ ισοφάρισε. Μια σέντρα του Μπαρτόλο, ο Τσιγκρίνσκι δεν την απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Αργεντινό πλάγιο μπακ που είχε πατήσει περιοχή και με σουτ στη κίνηση νίκησε τον Τσιντώτα.

Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ΑΕΚ και πολύ καλύτερα για το σύνολο του Άνχελ Λόπες. Σέντρα του Μπαρτόλο, κεφαλιά του Ουάρντα και εύκολο 1-2 στο 36’. Οι «κιτρινόμαυροι» θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Φεράρι με τρομερό τάκλιν έσωσε την εστία της ομάδας του σε ένα κακό τελείωμα του Σιμάνσκι, ο οποίος έστειλε ωστόσο την μπάλα προς την εστία.

Στο δεύτερο μέρος το ματς έγινε από… ροκ, χέβι μέταλ. Ο Βόλος έκανε το 1-3 στο 55’ με τον Μπαρτόλο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR. Στο 61’ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ολιβέιρα από κοντά σούταρε, αλλά ο Σάντσες με προβολή έσωσε την εστία της ομάδας του.

Στο 70’ και η άμυνα του Βόλου έδειξε να… παραπατάει. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι δεν μπορούσαν με κανένα τρόπο να διώξουν την μπάλα, ο Ανσαριφάρντ με πλασέ από κοντά σκόραρε για το 2-2. Αλλά, πάνω που φάνηκε η Ένωση να παίρνει τα πάνω της, ο Παουλίνιο αντίκρισε στο 74’ δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 75’ ήρθε μια μεγάλη ευκαιρία για τον Βόλο, όταν ο Ουάρντα από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω. Στο 77’ απάντησαν οι γηπεδούχοι, όταν μετά από γύρισμα από τα αριστερά, ο Ολιβέιρα βρέθηκε απέναντι στον Κλέιμαν και σούταρε, με τον γκολκίπερ να του λέει «όχι». Στο 85’ ο Κολόμπο… φρόντισε να αποκαταστήσει τις αριθμητικές ισορροπίες, όταν τράβηξε τον Ολιβέιρα εκτός περιοχής, με τον Πορτογάλο να κινείται προς την αντίπαλη εστία, όντας σε προφανή θέση για γκολ.

Το τέλος ήταν εξίσου αγωνιώδες. Στο 88’ ο Σάκχοφ έκανε μια πολύ ανόητη κίνηση, όταν και έριξε κάτω με σκληρό φάουλ τον Ουάρντα και χτύπησε τον Αιγύπτιο στο κεφάλι. Στο 90’ έκανε σπουδαία επέμβαση ο Κλέιμαν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 95’ ο Τσιντώτας έσωσε την ομάδα του από το απόλυτο σοκ, όταν έπιασε τετ-α-τετ του Μπαρτόλο.

Έτσι, η ΑΕΚ έμεινε 8 βαθμούς πίσω από την κορυφή με 24 πόντους (σε 12 παιχνίδια), ενώ ο Βόλος έφτασε τους 16 (σε 13 παιχνίδια).

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Μιτάι (82’ Λόπες), Σβάρνας (67’ Αλμπάνης), Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Σιμάνσκι (46’Σάκχοφ), Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς (59’ Ανσαριφάρντ), Μάνταλος, Ολιβέϊρα.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Α. Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φεράρι, Κολόμπο, Σάντσες, Ριένστρα, Μπαριέντος, Περέα (67’Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Ουάρντα, Δουβίκας (85’Μήτογλου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου