Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν είχε «αντίδραση» ο ΝΠΣ Βόλος

δεν-είχε-αντίδραση-ο-νπσ-βόλος-786724

Δεν είχε την αντίδραση που έδειχνε σε προηγούμενα ματς χθες στη Θεσσαλονίκη ο ΝΠΣ Βόλος και έχασε 2-0 από τον δεύτερο στη βαθμολογία Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Η βολιώτικη ομάδα μέχρι χθες ήταν η μοναδική ομάδα, που είχε καταφέρει να μη χάσει σε έξι παιχνίδια, που βρέθηκε πίσω στο σκορ καθώς ένα το κέρδισε και σε πέντε έφερε ισοπαλία. Χθες ο Άρης στην πρώτη του τελική προσπάθεια πέτυχε γκολ που ήταν το πιο γρήγορο φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά ο ΝΠΣ Βόλος δεν είχε την ίδια αντίδραση όπως είχε να πάρει οκτώ βαθμούς σε αγώνες που ήταν πίσω στο σκορ… και δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι χάνοντας 2-0.

Από την άλλη ο Άρης είχε αντίδραση και η ομάδα του Άκη Μάντζιου έδειξε να ξεπερνάει με τον καλύτερο τρόπο την ήττα-σοκ από τη Λαμία, παίρνοντας το πρώτο «τρίποντο» για το 2021 με τα γκολ των Λούκας Σάσα και Φακούντο Μπερτόγλιο και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Για τον ΝΠΣ Βόλος η νίκη της προηγούμενης Δευτέρας με 1-0 επί του Ατρομήτου… δεν είχε συνέχεια αλλά ήταν αρκετή για την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας!

Ενώ χθες ο Άρης πραγματοποιώντας πειστική εμφάνιση επικράτησε 2-0 του ΝΠΣ Βόλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Super League η βολιώτικη ομάδα του Άνχελ Λόπεθ γνώρισε την πρώτη ήττα έπειτα από τέσσερα θετικά αποτελέσματα (μία νίκη, τρεις ισοπαλίες).

Για τη βολιώτικη ομάδα χθες δεν έπαιξε ο Κολόμπο που έχει και ποινή για το επόμενο ματς για τρίτη φορά δεν ξεκίνησε στην 11άδα ο Νίκολας Μαρτίνες, ενώ για πρώτη φορά έπαιξε ο 32χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός Αλμπέρτο Μπουένο Κάλβο τελευταίο απόκτημα της ομάδας.

Σε σχέση πάντως με το τελευταίο ματς η αρχική ενδεκάδα είχε μια μόνο αλλαγή κι αυτή λόγω του ότι έφυγε από την ομάδα ο Ουάρντα.

Ο προπονητής Άνχελ Λόπεθ για τον ΝΠΣ Βόλος παρέταξε την 11άδα στο 4-2-3-1 με γκολκίπερ τον Μπόρις Κλέιμαν, δεξί μπακ ήταν ο Αντώνης Ντεντάκης, αριστερό ο Φράνκο Φεράρι και στο κέντρο της άμυνας οι Σαλβαδόρ Σάντσες και ο Γεράσιμος Μήτογλου. Ο Νταν Ριένστρα και ο Ζαν Μπαριέντος ήταν τα αμυντικά χαφ, μεσοεπιθετικά πλάγια ήταν από δεξιά ο Χουάν Περέα και αριστερά ο Χούλιαν Μπαρτόλο, ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο φορ Τάσο Δουβίκα ήταν ο νεοαποκτηθείς Αλμπέρτο Μπουένο στην πρώτη του συμμετοχή.(Στο β’ μέρος στη θέση του αγωνίστηκε ο άλλος νεοαποκτηθείς ο Πορτογάλος Ρενάτο).

Στο παιχνίδι ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη, ουσιαστικά, ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Λούκας Σάσα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή -από τον Κρίστιαν Γκάνεα που είχε «ξεφύγει» από τον Ντεντάκη- έκανε κοντρόλ και παρ΄ότι υπήρχαν κοντά του τρεις παίκτες της Βολιώτικης ομάδας, με διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Μπόρις Κλέιμαν για το 1-0 στο 18’!

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «κίτρινοι» έχασαν διπλή ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Κλέιμαν απέκρουσε την προσπάθεια του Δημήτρη Μάνου, με το σουτ του Γκάνεα στη συνέχεια να κοντράρει στα σώματα. Ακόμα πιο σπουδαία ήταν η ευκαιρία που δημιούργησε και έχασε ο Σαντέ Σίλβα στο 38’, όταν ξεπέρασε την αντίσταση του Σαλβαδόρ Σάντσες αλλά το πλασέ του «έξυσε» το αριστερό δοκάρι του Κλέιμαν.

Ιδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με τον Κλέιμαν να λέει «όχι» στο σουτ του Μάνου στο 48ο λεπτό και τον Σίλβα να σπαταλά ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, όταν αστόχησε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Βόλου, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Χαβιέ Ματίγια. Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΝΠΣ Βόλος ήρθε στο 55’όταν ο Γκάνεα έκανε το λάθος, αλλά ο Χουάν Χοσέ Περέα αιφνιδιάστηκε κλωτσώντας… αέρα προ του Μπουσέ.

Η αλήθεια είναι ότι στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πεσμένος σε σχέση με το πρώτο, με τον ΝΠΣ Βόλος να βρίσκει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή οχι όμως με αξιώσεις και ουσιαστικά με εξαίρεση τη φάση του Περέα οι «κυανέρυθροι» δεν έκαναν και τόσο αισθητή την παρουσία τους.

Ο Άρης έχασε ακόμη μία ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη στο 80’, όταν ο Μπερτόγλιο – που νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς – έγινε αποδέκτης της πάσας του Ντάνιελ Μαντσίνι, αλλά νικήθηκε από τον Κλέιμαν. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε… τη ρεβάνς, ξεπερνώντας τον Γεράσιμο Μήτογλου και πλασάροντας πετυχημένα για το τελικό 2-0!

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Κίτρινες: Σάσα, Ματέο – Μπουένο, Περέα, Μπαριέντος.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Σάσα (90’+2’ Τσαγκαλίδης), Ματίγια, Γκάμα (73’ Τζέγκο), Ματέο (73’ Μπερτόγλιο), Σίλβα (88’ Λόπεθ), Μάνος (74’ Μαντσίνι).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Σάντσες, Μήτογλου, Ντεντάκης, Ριένστρα, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (88’ Γκρίλο), Περέα (74’ Μαρτίνες), Μπουένο (46’ Ρενάτο Σάντος), Δουβίκας.

Λόπεθ: Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε

O προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ μίλησε για την ήττα από τον Άρη, τονίζοντας πως θέλει τη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ. «Ο Άρης είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, θέλουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον ΠΑΟΚ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λόπεθ.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο τεχνικός του Βόλου: «Δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Ο Άρης είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και παίζαμε στην έδρα του. Παρ’ όλα αυτά χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Είναι πολύ δυνατός στην άμυνα ο Άρης και όταν προηγείται είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις όταν προηγηθεί. Προσπαθήσαμε, δεν τα καταφέραμε και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι.

Χρειάζονται χρόνο οι νέοι παίκτες μας. Ελπίζουμε να προσαρμοστούν γρήγορα. Έρχεται ακόμη ένα δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως θέλουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς».

Κυριακή με ΠΑΟΚ

Το «φορτωμένο» αγωνιστικά πρόγραμμα για τον Βόλος ΝΠΣ τον πρώτο μήνα του 2021 συνεχίζεται την Κυριακή πάλι στη Θεσσαλονίκη αλλά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τον Ιανουάριο έχει ματς στον Βόλο με Λαμία και Παναθηναϊκό και εκτός έδρας σε Γιάννενα και Λάρισα ενώ θα έχει και αγώνα με τον ΟΦΗ για το κύπελλο Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου