Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ρίβας και Μίλοκ οι πρώτες μεταγραφές για τους νέους επενδυτές της ΠΑΕ Βόλος

ρίβας-και-μίλοκ-οι-πρώτες-μεταγραφές-γ-763790

Τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις των νέων επενδυτών που αναλαμβάνουν την ομάδα, ανακοίνωσε η ΠΑΕ Βόλος. Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού από τη Βενεζουέλα Χοσέ Ρίβας και του 31χρονου Αργεντίνου μέσου Ντάρντο Μίλοκ.

Ο Χοσέ Ρίβας αγωνιζόταν στην Εστουντιάδες Μερίδα ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα της Τρουχιγιάνος Βενεζουέλας.

Ο Ντάρντο Μίλοκ αγωνιζόταν στην Πατρονάτο, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Χιμνάσια, Σαρμιέντο, Τεμπερλέι, Τουκουμάν και Αλντοσίβι.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν επιλογές των υποψήφιων επενδυτών της ΠΑΕ Βόλος» καταλήγει η ανακοίνωση που δείχνει ότι είναι και πολύ κοντά η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ.

Μάλιστα ο Χοσέ Αλεχάνδρο Ρίβας Γκαμπόα είχε γίνει γνωστό πριν από πολύ καιρό ότι ήταν στα σχέδια των επενδυτών από την Αργεντινή. Ο 22χρονος Ρίβας μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στην Εστουδιάντες Μερίδα της χώρας του και έχει αρκετές παραστάσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του με 64 συμμετοχές, 19 γκολ και 4 ασίστ, ενώ ο νεαρός ύψους 1.77 που αγωνίζεται τόσο ως περιφερειακός πίσω από το «9άρι», όσο και στην κορυφή της επίθεσης, ξεκίνησε την καριέρα του από την Τρουχιλιάνος.

Όσον αφορά τον Μίλοκ είχε γίνει γνωστό προ ημερών ότι θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή και ο Αργεντινός αμυντικός χαφ, με το που έμεινε ελεύθερος από την Πατρονάτο, μετά τα τελευταία διαδικαστικά ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπόγραψε το συμβόλαιό του με τους «κυανέρυθρους».

Πρώτα κύπελλο …μετά ο Αστέρας

Στον αγώνα ρεβάνς του κυπέλλου Ελλάδος την Πέμπτη 4/2 (15.00) στην Κρήτη με τον ΟΦΗ στρέφει το ενδιαφέρον του ο ΝΠΣ Βόλος που μετά την ισοπαλία (0-0) στη Λάρισα για το πρωτάθλημα έχασε πόντους στην διεκδίκηση της εξάδας και το επόμενο ματς για την 21η αγωνιστική της Super League είναι με την ομάδα που κατέχει την 6η θέση…

Στην Βολιώτικη ομάδα σκέπτονται και θέλουν την πρόκριση στην προημιτελική φάση του κυπέλλου και μετά θα ασχοληθούν με τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο Πανθεσσαλικό.

Στον αγώνα ρεβάνς της Πέμπτης, με τον ΟΦΗ, ο ΝΠΣ θα «πάει» από αύριο στο Ηράκλειο έχοντας υπέρ του τη νίκη με 2-0 (52’ Μαρτίνες, 84’ Μήτογλου) στο πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό που του δίνει μεν ένα προβάδισμα αλλά θα χρειαστεί να είναι σοβαρός και πειθαρχημένος καθώς απομένουν 90 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκριση!

Ο ΟΦΗ είναι 6 παιχνίδια χωρίς νίκη, έχει μείνει στους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα, και έχοντας επόμενο ματς στην Super League στο «Καραϊσκάκης» με τον ΟΣΦΠ, θέλει να βγάλει αντίδραση από το κύπελλο, ενώ μπορεί να έχασε το πρώτο ματς 2-0 αλλά στο πρωτάθλημα στις 23/11/20 είχε φύγει νικητής από το Βόλο με 1-4 (84’ Δημόπουλος – 39’ Ντε Γκουζμάν, 80’ Σαρντινέρο, 86’ πεν. Νέιρα, 88’ Στάρτζεον). Πάντως στο περσινό πρωτάθλημα ο ΝΠΣ Βόλος ήταν νικητής και στα δυο ματς κερδίζοντας 1-0 (75’ Τόρες) στον Βόλο και 1-2 (58’Νέιρα-35’Λύρατζης, 79’ Ζοάο) στο Ηράκλειο.

Για τον ΝΠΣ Βόλος υπάρχουν πολλά κίνητρα για την πρόκριση την Πέμπτη αφού έτσι κι αλλιώς η Βολιώτικη ομάδα παίζει πρώτη φορά κύπελλο μήνα Φεβρουάριο. Πέρσι είχε αποκλειστεί Ιανουάριο από τον Ατρόμητο αν και κέρδισε 0-2 στο Περιστέρι αφού είχε χάσει 0-3 στο Βόλο, ενώ στην προηγούμενη φάση είχε αποκλείσει τον Πανσερραϊκό 4-2 στα πέναλτι (1-1 και οι δύο αγώνες)

Την περίοδο 2018 – 19 στην πρώτη του φορά στο Κύπελλο Ελλάδος είπε αντίο από Δεκέμβριο αφού είχε τα αποτελέσματα: 0-2 στη Ρόδο με Αντίμαχο Κω, κέρδισε 5-1 τον Απόλλωνα Λάρισας είχε ισοπαλία 1-1 στη Λαμία και ήττα 1-3 στη Νεάπολη από την ΑΕΚ που είχε φτάσει τελικό!

Όσον αφορά στο ματς της Πέμπτης στην Κρήτη θα απουσιάσουν οι τραυματίες Ντεντάκης, Μπαριέντος, Μπουένο ενώ σήμερα θα φανεί αν είναι σε θέση να αγωνιστούν οι Νίνης και Κρητικός που ξεκίνησαν κανονικά προπονήσεις, αλλά και ο Ρενάτο Σάντος που ένοιωσε ένα σφίξιμο στο ματς στη Λάρισα…

Στο ματς κυπέλλου με τον ΟΦΗ την Πέμπτη (15:00 – COSMOTE SPORT 1 HD) διαιτητής ορίστηκε ο Βαγγέλης Μανούχος (Αργολίδας) με βοηθούς τους Αντώνη Διπλάρη (Καρδίτσας) και Άγγελο Κολιάκο (Αθήνας) ενώ 4ος θα είναι ο Μένιος Κουτσιάυτης (Αρτας).

Το διήμερο των ρεβάνς

Τρία ματς των ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνουν αύριο. Έτσι οι μισές αναμετρήσεις ορίστηκαν για τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ οι άλλες τρεις που απομένουν θα διεξαχθούν στις 4/2 ημέρα Πέμπτη.

Αναλυτικά:

Τετάρτη (3/2)

15:00 Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

(α’ ματς 2-2) Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας), Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Σινιωράκης (Χανίων), 4ος: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)

17:15 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός

(α’ ματς 3-0) Διαιτητής: Γρατσάνης (Τρικάλων),Βοηθοί: Πάτρας (Μακεδονίας), Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Ηλείας), 4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

19:30 ΑΕΛ-ΠΑΟΚ

(α’ ματς 0-5) Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Έβρου), Τζιωτζιός (Θράκης), 4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Πέμπτη (4/2)

15:00 ΟΦΗ-ΝΠΣ Βόλος

(α’ ματς 0-2) Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας), Βοηθοί: Διπλάρης (Καρδίτσας), Κολλιάκος (Αθηνών), 4ος: Κουτσιαύτης (Άρτας)

17:15 Αστέρας Τρίπολης-Άρης

(α’ ματς 0-2) Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Μαυρουδής (Ηρακλείου), 4ος: Ευαγγέλου (Αθηνών)

19:30 Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ

(α’ ματς 0-2) Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βοηθοί: Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Αϊνάλης (Μακεδονίας), 4ος: Μάνος Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

Στο πρωτάθλημα

Ο ΝΠΣ Βόλος έχασε σημαντικό έδαφος στην διεκδίκηση της 6ης θέσης (που κατέχει ο Αστέρας) και οδηγεί στα playoffs ενώ βρέθηκε στην 8η θέση καθώς τον προσπέρασε και ο Ατρόμητος τον οποίο έχει κερδίσει φέτος δύο φορές.

Ως κύρια αιτία για το άνοιγμα της ψαλίδας μπορεί να είναι και το γεγονός ότι ο ΝΠΣ Βόλος δεν έχει κερδίσει στο Πανθεσσαλικό τις τρεις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας παρά τη διαφορά που έχει με αυτές (με τη Λάρισα είναι στο +15, με Λαμία στο +13 και με τον Παναιτωλικό στους +11 βαθμούς)!

Έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης (33 β.) έχει προβάδισμα 9 βαθμών από τον ΝΠΣ Βόλος και στην 21η αγωνιστική, την ερχόμενη Κυριακή (7/2, 17.15), θα παίξουν μεταξύ τους στο Πανθεσσαλικό.

Πιο πριν την Πέμπτη έχουν τις ρεβάνς κυπέλου με Άρη στην Τρίπολη και ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ στην 22η αγωνιστική (Κυριακή 14/2 – 17.15), η Βολιώτικη ομάδα θα πάει πάλι στην Κρήτη να παίξει για το πρωτάθλημα με τον ΟΦΗ και ο Αστέρας θα υποδεχθεί την Λαμία. Στην 23η (Κυριακή 21/2) ο ΝΠΣ Βόλος θα περιμένει στο Πανθεσσαλικό (15.00) τον Απόλλωνα, ενώ ο Αστέρας θα παίξει στην Αθήνα με την ΑΕΚ.

Στην συνέχεια έχουν ματς έδρας με μεγάλους αντιπάλους καθώς για την 24η αγωνιστική η Βολιώτικη ομάδα θα υποδεχτεί (Δευτέρα (1/3-19.30) τον Ολυμπιακό Π. και ο Αστέρας τον ΠΑΟΚ, ενώ στην 25η αγωνιστική, Κυριακή (7/3), παίζουν (17.15) Παναιτωλικός-ΝΠΣ Βόλος και Ατρόμητος-Αστέρας.

Στο φινάλε (26η αγωνιστική, Κυριακή 14/3-19.00), Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΚ και Αστέρας ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ατρόμητος (25 β.) που προσπέρασε στο + 1 από τον ΝΠΣ Βόλος, ως το τέλος έχει στην έδρα του: Παναθηναϊκό, Λάρισα, Αστέρα και εκτός έδρας τα ματς με Απόλλωνα, Άρη και στη Λαμία.

Οι αλλαγές

Συνεχίστηκαν και στο τελευταίο ματς στη Λάρισα τα ρεκόρ του ΝΠΣ Βόλος με τις αλλαγές! Ενώ στο προηγούμενο με τον Παναθηναϊκό ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος Άνχελ Λόπεθ προχώρησε σε 3 αλλαγές στην Βολιώτικη ομάδα αλλά επειδή έγιναν αλλαγές στην αλλαγή ενώ αγωνιστήκαν 14 παίκτες οι 10 που ξεκίνησαν έπαιξαν σε όλο το ματς.

Στο Αλκαζάρ για πρώτη φορά σε εκτός έδρας ματς ο ΝΠΣ Βόλος έκανε μόνο μία αλλαγή (Περέα αντί Σάντος). Οι προηγούμενες λιγότερες αλλαγές εκτός έδρας ήταν (2) με ΑΕΚ και στην Τρίπολη.

Εντός έδρας έχει συμβεί στο ματς με τον Παναιτωλικό (13/12/20) να μην γίνει καμία αλλαγή ενώ η μόνη φορά φέτος που έγιναν και οι 5 αλλαγές ήταν με την ΑΕΛ στο Βόλο.

Στην Λιβαδειά ο Στέργιος Δημόπουλος

Στην Λιβαδειά θα συνεχίσει την καριέρα του ο Καρδιτσιώτης αμυντικός πρώην του ΝΠΣ Βόλος Στέργιος Δημόπουλος. Την απόκτηση του Στέργιου Δημόπουλου ανακοίνωσε επίσημα ο Λεβαδειακός, ενώ ο 31χρονος στόπερ εκτός από τις 32 συμμετοχές στην Α’ Εθνική έχει και 106 στην Β’ παίζοντας σε Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη που αποχώρησε από το Βόλο ο Δημόπουλος, ο Αντώνης Ντεντάκης είναι αυτός που έχει μείνει ο μόνος παίκτης του ΝΠΣ Βόλος που είναι στην ομάδα από την πρώτη της μέρα και αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Ντεντάκης είναι στις 88 συμμετοχές (14 φέτος, 24 πέρσι, 25 στην Β’ και 25 στην Γ’ Εθνική), αφού ο Στέργιος Δημόπουλος είχε 75, ο Β. Μάντζης 72, ο Κ. Ηλιόπουλος 56 και χωρίς να παίξουν Α’ ο Πίτου Γκαρσία 50 και ο Μαρσέλο Πέντα 48.

Από τους παίκτες που είναι από πέρσι πιο ψηλά είναι ο Φεράρι (50 συμμετοχές) και ακολουθεί ο Τσοκάνης (39) που είναι πρώτος σε γενικές συμμετοχές στην Super League (172).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου