Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Απαιτεί τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους

απαιτεί-τηλεοπτικό-συμβόλαιο-για-όλο-756621

Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου της Super League 1, στο οποίο μετείχε φυσικά και η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται στην ανάγκη για να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο όλες οι ομάδες για να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα.

Παράλληλα στο χθεσινό Δ.Σ. έγινε και ενημέρωση για τη συνάντηση που αφορούσε την επιστροφή φιλάθλων στις κερκίδες, ενώ επιβεβαίωσε την επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14.

Οπως φάνηκε από την ανακοίνωση της Λίγκας, οι ομάδες εξέφρασαν ουσιαστικά την ευχή τους και την επιθυμία τους να έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, όμως αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η αγορά, παρά την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου στα μέλη του συνεταιρισμού.

Δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα εξαιτίας αυτού του ζητήματος και οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας ελπίζουν να έχουν στέγη τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής: «Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, επικυρώθηκε ομόφωνα (με συγκεκριμένες επιφυλάξεις των ΠΑΕ Ξάνθη και Πανιώνιος) η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020.

Ενόψει της αβεβαιότητας που αυτή τη στιγμή υφίσταται σε σχέση με την τηλεοπτική στέγη για πολλές ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκδηλώσει προς κάθε κατεύθυνση τη βούληση και πεποίθηση του περί της ανάγκης ύπαρξης τηλεοπτικών συμβολαίων για όλες τις ομάδες, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά και υπό συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού το επικείμενο πρωτάθλημα.

Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για τη συνάντηση της επιτροπής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού περί επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου».

Η βαθμολογία των playout

Το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα την επικύρωση της βαθμολογίας των playout, με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο να ψηφίζουν με επιφύλαξη. Από την πλευρά της η Ξάνθη ψήφισε με επιφύλαξη διότι θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ. Η ακριτική ομάδα με επιστολή που είχε στείλει προς τον πρόεδρο της Super League, Λεωνίδα Μπουτσικάρη, τόνιζε ότι η επιθυμία για άμεσο ορισμό του αγώνα μπαράζ αποτελεί παραβίαση του καταστατικού.

Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ψήφισε την επικύρωση με επιφύλαξη διότι θεωρεί ότι ουδείς πρέπει να υποβιβαστεί, αλλά και να προβιβαστεί στην Super League από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League 2.

ΑΕΛ: «Εκ του πονηρού στήριξη ΠΑΟΚ

και ΝΠΣ Βόλος στην παραμονή του Πανιωνίου»

Η ΠΑΕ ΑΕΛ έδωσε στη δημοσιότητα τη θέση του προέδρου και ιδιοκτήτη της, Αλέξη Κούγια στο χθεσινό αίτημα της ΠΑΕ Πανιώνιος περί μη υποβιβασμού καμίας ομάδας από την Super League 1, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League 2 με ταυτόχρονη παραμονή 14 ομάδων στην Super League 1. Αρχικά αναφέρει ότι η πρόταση του Πανιωνίου αρχικά και προσωρινά στηρίχθηκε εκ του πονηρού από τον ΠΑΟΚ και τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ τη χαρακτηρίζει εκτός θεματολογίας και αποτέλεσμα σκοτεινών διεργασιών.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Το θέμα της αναδιάρθρωσης λύθηκε οριστικά και αμετάκλητα με την ισχυρή απόφαση της προηγούμενης Δευτέρας 27/7 του Συνεταιρισμού με 13-1, όπου μειοψήφησε μόνο ο Πανιώνιος.

Την ως άνω απόφαση μας όλοι στον Συνεταιρισμό αποφασίσαμε να τη στηρίξουμε λέγοντας ότι, αν επιχειρηθεί αναδιάρθρωση και παραβίαση της προκήρυξης μας, δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με ταυτόχρονη κατάθεση των δελτίων μας.

Την ως άνω απόφαση επικρότησαν οι εκπρόσωποι των FIFA και UEFA και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Και αυτήν την απόφαση μόνοι μας ερχόμαστε να συζητήσουμε και να αμφισβητήσουμε! Κάθε προσπάθεια επαναφοράς εκ νέου τέτοιου θέματος είναι εκ του πονηρού. Ευτυχώς για εμάς, δεν έχουμε κάνει λοβοτομή».

Χωρίς Επιτροπή Εφέσεων έως τις 9 Οκτωβρίου

Την περασμένη Παρασκευή (31/07) με επιστολή στη Super League ο Ολυμπιακός έθεσε το θέμα της μη συγκρότησης της επιτροπής εφέσεων εδώ και τρεις μήνες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δοθεί συνέχεια σε υποθέσεις που εκκρεμούν εδώ και καιρό. Οι ερυθρόλευκοι έθεσαν το θέμα και κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. της Λίγκας και έτσι αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία για το σχετικό θέμα.

Με ψήφους 8 κατά 5 υπέρ και 1 λευκό η SL1 αποφάσισε να μην υποβάλει αίτημα στην ΕΠΟ ώστε η γενική συνέλευση για την εκλογή νέων αθλητικών δικαστών να γίνει προ της 9ης Οκτωβρίου. Το αίτημα των ερυθρόλευκων ψήφισαν οι Άρης, ΑΕΛ, Ατρόμητος, ΟΦΗ, ενώ λευκό ψήφισε ο Αστέρας. Έτσι η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν πρόκειται να συγκροτηθεί πριν τις 9/10.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου