Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αντίο στο όνειρο της έκτης θέσης για ΝΠΣ Βόλος με ήττα από Αστέρα

αντίο-στο-όνειρο-της-έκτης-θέσης-για-νπ-711037

Την έκτη συνεχόμενη νίκη του στη Super League πήρε ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον ΝΠΣ Βόλος με (0-1) στο Πανθεσσαλικό, χάρις σε τέρμα του Λουίς Φερνάντεθ στο 28’, και έτσι εκτόξευσε τη διαφορά από τον χθεσινό του αντίπαλο στο +12, πέντε αγώνες πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι που βρίσκονταν στο -9 από τον χθεσινό τους αντίπαλο και την 6η θέση, που οδηγεί στα playoffs, είδαν την διαφορά να αυξάνεται και πλέον μόνο με θαύμα θα μπορέσουν να πατήσουν εξάδα, την ώρα που οι Αρκάδες δείχνουν ασταμάτητοι και στην 7η θέση μεσολαβεί ο Ατρόμητος.

Το χθεσινό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για τους κυανέρυθρους στο οποίο δεν πανηγύρισαν, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, επίσης στο Πανθεσσαλικό, και την εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΛ.

Ο ΝΠΣ Βόλος ήταν ακίνδυνος, με μοναδική ουσιαστικά μεγάλη στιγμή ένα τετ-α-τετ του Δουβίκα στο 41’. Ενδεικτικό είναι ότι ο Ανχελ Λοπεθ έκανε διπλή αλλαγή μόλις στο 38ο λεπτό, όντας εμφανώς δυσαρεστημένος από την απόδοση της ομάδας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Αστέρα, οι έξι συνεχόμενες νίκες συνιστούν το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της ομάδας της Τρίπολης, ενώ στα έξι νικηφόρα παιχνίδια έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Πώς παρατάχθηκαν

Ο ΝΠΣ Βόλος του Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 και τους: Κλέιμαν στην εστία, Σάντσες, Γκρίλο, Μήτογλου και Φεράρι στην άμυνα, Ριένστρα – Τσοκάνη ως «κόφτες» και Μαρτίνες, Νίνη και Μπαρτόλο πίσω από τον σέντερ φορ Δουβίκα.

Ο Αστέρας Τρίπολης του Μίλαν Ράσταβατς παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τους: Τσιφτσή στο τέρμα, Γκαρσία, Αλβαρες, Καστάνο και Σουάρεθ στην άμυνα, Βαλιέντε, Μουνάφο ως αμυντικά χαφ, και τους Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ, Κρεσπί πίσω από τον σέντερ φορ Μπαράλες.

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες ενώ μπήκαν κεφάτες στον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό ο Αστέρας είχε καλή ευκαιρία, όταν ο Λουίς Φερνάντεθ σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Κλέιμαν.

Το ζωηρό πρώτο δεκάλεπτο έδωσε τη θέση του σε ένα άνευρο επόμενο 15λεπτο, ωστόσο στο 28ο λεπτό ο Αστέρας κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Λουίς Φερνάντεθ, όταν ο Αλβαρες σέντραρε, ενώ είχε σύγκρουση με τον Σίτο, κι ο Ισπανός με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 0-1.

Το προβάδισμα του Αστέρα σε εκείνο το χρονικό σημείο ήταν δίκαιο, καθώς είχε μπει πιο δυνατά στο ματς και παρότι στη συνέχεια είχε κατεβάσει ταχύτητα, εντούτοις παρέμενε η πιο καλή ομάδα στο γήπεδο.

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν ήταν καθόλου απειλητικός και μάλιστα στο 38’ ο Ανχελ Λόπεθ έκανε διπλή αλλαγή, αντικαθιστώντας τον θετικό μέχρι εκείνη τη στιγμή Σωτήρη Νίνη, καθώς δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος.

Στο 41’ οι γηπεδούχοι έκαναν την καλύτερή τους στιγμή με τον Δουβίκα, ο οποίος με εξαιρετική «σεντερφορίσια» κίνηση βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσιφτσή, αλλά πλάσαρε με το αριστερό πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με το σκορ 0-1.

Στην αρχή του δεύτερου μέρους (49’), ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαράλες για το 0-2. Συγκεκριμένα, μετά από ασυνεννοησία του κεντρικού αμυντικού διδύμου του ΝΠΣ Βόλος, ο Αργεντινός βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κλέιμαν, αλλά πλάσαρε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Ο ΝΠΣ Βόλος εξακολουθούσε να μην απειλεί και μάλιστα στο 68’ ο Ράσταβατς απέσυρε τους διακριθέντες Μουνάφο και Σίτο, πιθανότατα για λόγους ξεκούρασης.

Μέχρι τη λήξη του ματς, αυτοί που βρήκαν σημαντικότερες στιγμές ήταν και πάλι οι φιλοξενούμενοι σε σχέση με τους γηπεδούχους.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε και με τη νίκη, ο Αστέρας Τρίπολης ουσιαστικά «κλείδωσε» την 6η θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

ΝΠΣ Βόλος-Αστέρας 0-1

Super League – 21η αγωνιστική

Πανθεσσαλικό Στάδιο

Σκόρερ: 28’ Λουίς Φερνάντεθ

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Ανχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Σάντσες, Γκρίλο (38’ Μίλοκ), Μήτογλου, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (74’ Kρητικός), Νίνης (38’ Περέα), Μπαρτόλο, Δουβίκας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90’ Κώτσιρας), Αλβαρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (68’ Ιγκλέσιας), Σίτο (68’ Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (90’ Πασαλίδης), Κρεσπί (80’ Ριέρα), Μπαράλες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου