Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Δεν κινδυνεύει, αλλά θέλει να τελειώνει και μαθηματικά με την παραμονή

δεν-κινδυνεύει-αλλά-θέλει-να-τελειώνε-68671

Τη μοναδική του ήττα στα πλέι άουτ πέρσι ο Βόλος την έκανε την τελευταία αγωνιστική από τον Ατρόμητο, αλλά φέτος ήρθε νωρίς, μόλις στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος, από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά κυρίως η κακή εμφάνιση προβλημάτισε διοίκηση και τεχνική ηγεσία των κυανέρυθρων.

Ετσι, έστειλαν το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι οφείλουν να μην παρουσιάσουν ξανά την εικόνα ότι κάνουν αγγαρεία, όσο άνετοι βαθμολογικά και να είναι, έχοντας πλεονέκτημα εννιά πόντων από την προτελευταία θέση, την οποία κατέχει η Λαμία και που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την παραμονή με τον χαμένο του «τελικού» που θα δώσουν οι πρώτοι των δύο ομίλων της Σούπερ Λιγκ 2.

Τη στιγμή που απομένουν άλλα έξι ματς, για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Βόλος γνωρίζει δεν κινδυνεύει, αλλά θέλει να τελειώνει και μαθηματικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα με την εξασφάλιση της σωτηρίας, αλλά κυρίως να αφήσει μία θετική εικόνα στο τέλος της σεζόν, που θα αποτελέσει και παρακαταθήκη για την επόμενη.

Στην πρώτη αναμέτρηση που θα το προσπαθήσει θα είναι με τον Ιωνικό το ερχόμενο Σάββατο στις 18.15 στη Νίκαια, ψάχνοντας την επιστροφή στις καλές εμφανίσεις και αποκομίζοντας παράλληλα και βαθμολογικό όφελος.

Φέτος, το ματς του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό εκτός έδρας ήταν το δεύτερο από τα τρία που ο Κώστας Μπράτσος κατηύθυνε την ομάδα του από τον πάγκο λόγω τιμωρίας του Αμπασκάλ, αφού είχε προηγηθεί αυτό με τον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο και ακολούθησε το περιπετειώδες για εξωαγωνιστικούς λόγους παιχνίδι με τον Αρη στο Πανθεσσαλικό.

Μετά από εκείνο τον αγώνα με τον Ιωνικό ο Βόλος είχε υποστεί έξι συνεχόμενες ήττες, πέντε σε πρωτάθλημα και μία σε Κύπελλο.

Αντίθετα τώρα, στον δεύτερο αγώνα του στη Νίκαια ο Βόλος επιδιώκει να αποτελέσει αυτό το παιχνίδι την απαρχή για ένα καλό κλείσιμο της σεζόν, για να μη χαλάσουν οι καλές εντυπώσεις που άφησε κατά διαστήματα η ομάδα.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα του Κώστα Μπράτσου δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία ματς, μετρώντας μετά το 0-2 επί του Αρη στο Κλεάνθης Βικελίδης τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες και μάλιστα με μόλις δύο γκολ ενεργητικό, καθώς ακολούθησαν οι ήττες από ΟΦΗ με 2-1, Ολυμπιακό με 0-1, Ατρόμητο με 2-1 (για την κανονική διάρκεια) και Αστέρα Τρίπολης με 0-2 (για τα πλέι άουτ), ενώ ενδιάμεσα καταγράφηκαν οι λευκές ισοπαλίες με Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα (για την κανονική διάρκεια).

Ο Κώστας Μπράτσος γνωρίζει καλά τον Ιωνικό, από τον οποίον είδε την ομάδα του εντελώς ανεπάντεχα στο παιχνίδι του Πανθεσσαλικού να χάνει δύο βαθμούς μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου, και κυρίως ξέρει ότι στο γήπεδο της Νίκαιας παρά τον πολύ καλό αγωνιστικό του χώρο, κάθε φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να προσαρμοστεί στις ιδιάζουσες συνθήκες που έχει.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, ο ίδιος ο 45χρονος τεχνικός, που σημειωτέον αποτελεί μετά τη λύση συνεργασίας του Γιαννίκη με τη ΑΕΚ, τον μικρότερο ηλικιακά προπονητή της Σούπερ Λιγκ 1, είχε δηλώσει μετά το 1-1 με γηπεδούχο τον Ιωνικό στη κανονική διάρκεια ότι το αγωνιστικό στυλ του αντιπάλου είναι ν’ αμύνεται χαμηλά σ’ ένα γήπεδο με μικρές διαστάσεις.

Επομένως, και τώρα πρέπει να βρει τις λύσεις στη νανάπτυξη της ομάδας του με βάση αυτά τα δεδομένα, αλλά φυσικά και να είναι συμπαγής μεσοαμυντικά. Σ’ αυτό μπορεί να βοηθήσει και η επιστροφή Τσοκάνη, που εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής.

Ο Κώστας Μπράτσος, που μετρά σε 18 αγώνες και πέρσι και φέτος ως πρώτος προπονητής πέντε νίκες, πέντε ισοπαλίες και οκτώ ήττες, θέλει μέσα από την ομάδα του να βελτιώσει και το προσωπικό του ρεκόρ και να φτάσει, αν γίνεται, σε θετική αναλογία αποτελεσμάτων.

Γι’ αυτό συνεχίζει να δουλεύει με την ίδια προσήλωση στις προπονήσεις και περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα το προσεχές Σάββατο.

Πάντως, ο Βολιώτης προπονητής, που βλέπει τους παίκτες του να μην εμφανίζουν σημάδια κούρασης και να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, ξέρει ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του για το Σάββατο τον τερματοφύλακα Κότνικ, που έχει τραυματιστεί στον ώμο από το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και δεν έχει αποθεραπευθεί, κάτι που τον αναγκάζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα συντήρησης, χωρίς να πιάνει μπάλα με τα χέρια.

Επίσης, δεν έχουν επιστρέψει στον Βόλο οι Αλχο και Σιέλης, που είναι με τις αποστολές των Εθνικών τους (σ.σ. Φινλανδίας και Κύπρου), αλλά, επειδή οι ομάδες τους χθες έδιναν το δεύτερο φιλικό τους, αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στις υποχρεώσεις του Βόλου και να μπουν κανονικά στην αποστολή για το ματς με τον Ιωνικό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δύο μεγάλοι άτυχοι της προετοιμασίας Ριένστρα και Τριανταφύλλου προπονούνται πλέον κανονικά, αλλά πολύ δύσκολα το ιατρικό τιμ θα δώσει το ΟΚ, προκειμένου να αγωνιστούν στα πλέι άουτ έστω και λίγα λεπτά, αν και δεν αποκλείεται για ψυχολογικούς λόγους να συμπεριληφθούν σε κάποια αποστολή.

Κλήσεις για παίκτριες

της γυναικείας ομάδας

Στις δοκιμές της εθνικής κορασίδων, που θα γίνουν στο εθνικό στάδιο της Καρδίτσας, θα παραστούν οι παρακάτω αθλήτριες της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Βόλου ΝΠΣ: Πλατανιά Κωνσταντίνα (2007), Θεοχάρη Εμμανουέλα (2007), Τράικου Αποστολία (2007), Αγόρου Φερονίκη (2006).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου