Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

ΝΠΣ Βόλος: Τέλος και επίσημα ο Ανχελ Λόπεθ, όπως και ο Ρενάτο Σάντος

νπσ-βόλος-τέλος-και-επίσημα-ο-ανχελ-λόπ-624490

Τρία παιχνίδια απομένουν για να ολοκληρωθεί η χρονιά για τον ΝΠΣ Βόλος και με τα playout της Super League 1 η ομάδα παραμένει αήττητη στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας του μίνι πρωταθλήματος, αλλά η συνέχεια θα είναι χωρίς τον Ισπανό προπονητή Ανχελ Λόπεθ, που ξαφνικά αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της βολιώτικης ομάδας.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η αγωνιστική συνέχεια για τον Βόλος ΝΠΣ στα playout είναι τώρα την ερχόμενη Δευτέρα 26/4 στη Ριζούπολη που στην 5η αγωνιστική θα παίξει με τον Απόλλωνα Σμύρνης (19:30), μετά το Πάσχα στην 6η αγωνιστική (Σάββατο 8/5, 19:30) θα υποδεχτεί στο Πανθεσσαλικό τη Λάρισα και η χρονιά θα κλείσει στο Περιστέρι (Σάββατο 15/5: Ατρόμητος-ΝΠΣ Βόλος 19:30), χωρίς όμως τον Ανχελ Λόπεθ στον πάγκο, αλλά με τον Βολιώτη Κώστα Μπράτσο.

Ο Ισπανός τεχνικός αφού την Κυριακή ήταν στην προπόνηση και μέχρι και σήμερα υπάρχει ρεπό είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αχιλλέα Μπέο και αποφασίστηκε η διακοπή της συνεργασίας τους, ενώ σήμερα θα υπάρξει και η επίσημη ανακοίνωση.

Θεωρείται σίγουρο πως δεν θα υπάρξει άμεσα συμφωνία με νέο προπονητή και μέχρι το τέλος της σεζόν χρέη υπηρεσιακού θα έχει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Λόπεθ, Κώστας Μπράτσος που ξέρει την ομάδα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η αναζήτηση του τεχνικού που θα αναλάβει από το καλοκαίρι τις τύχες της ομάδας για την νέα περίοδο, τρίτη στη Super League.

Ο Λόπεθ είχε αναλάβει προπονητής στον ΝΠΣ Βόλος μία εβδομάδα πριν την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος και κατάφερε με βάση την ισπανική και τη λάτιν φιλοσοφία να την περάσει στην ομάδα, που έκανε την καλύτερη χρονιά και «μέτρησε» 11 νίκες (οι 2 στο κύπελλο), 13 ισοπαλίες (1 στο κύπελλο), και 10 ήττες (1 στο κύπελλο).

Στο πρωτάθλημα μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Λόπεθ είχε ρισκάρει παίζοντας πολύ επιθετικά στα τελευταία λεπτά, ειδικά όταν κυνηγούσε το αποτέλεσμα. Και στο τέλος αυτό το ρίσκο τον δικαίωσε με τον ΝΠΣ Βόλος να παίρνει βαθμούς στο φινάλε.

«Δεν θέλω η ομάδα μου να παίζει αμυντικά και να περιμένει το λάθος του αντιπάλου, αλλά θέλω να παίζει επιθετικά, θέλω οι αμυντικοί μου να βρίσκονται στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, η ομάδα όλη να πιέζει μπροστά και να προκαλεί το λάθος του αντιπάλου» είχε πει από τις πρώτες μέρες που βρέθηκε στο Βόλο ο Ισπανός προπονητής Ανχελ Λόπεθ και αυτή η επιθετική φιλοσοφία «πέρασε» στην ομάδα και φάνηκε στα περισσότερα ματς.

Ο ΝΠΣ Βόλος δεν έχασε εκτός έδρας από ΠΑΟ, ΑΕΚ, Αστέρα, προηγήθηκε σε Τούμπα και «Καραϊσκάκης», κέρδισε στον Βόλο την ΑΕΚ, είχε δυο νίκες με ΠΑΣ και Ατρόμητο, νίκη στην Κρήτη, έκανε ανατροπές, πάλεψε τα περισσότερα ματς ως το τέλος και αν είχε κερδίσει στο Πανθεσσαλικό τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (έχασε από ΟΦΗ και είχε ισοπαλίες με Λαμία, Παναιτωλικό και Λάρισα) θα ήταν πολύ ψηλότερα και βαθμολογικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο Βόλος ΝΠΣ μάλιστα σε έξι ματς απέφυγε την ήττα αν και ήταν πίσω στο σκορ, ενώ είχε ήττες σε 2 αγώνες εκτός που προηγήθηκε, σε «Καραϊσκάκης» και Τούμπα και είχε και μια ολική ανατροπή στο πρώτο ματς στο Πανθεσσαλικό με ΠΑΣ στο 2-1.

Ο Ανχελ Λόπεθ πριν έρθει στον Βόλο και παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε εργαστεί σε τέσσερις ηπείρους και σε επτά χώρες έχοντας διατελέσει πρώτος προπονητής στην ισπανική Ουέλβα, την Εθνική Ισημερινής Γουινέας και την Ντέλφιν από το Εκουαδόρ, ενώ έχει υπάρξει βοηθός προπονητή σε Χετάφε (Ισπανία), Γκουανγκζού (Κίνα), Αλ Σαμπάμπ (Κατάρ).

Στο τελευταίο παιχνίδι το Σάββατο με τον ΠΑΣ ο ΝΠΣ Βόλος είχε ένα πολύ καλό ξεκίνημα έκανε το 1-0 στο 4’ με τον Σάντσες, είχε δύο δοκάρια στο 6’ με τον Περέα και στο 12’ με τον Νίνη, αλλά τα Γιάννενα κατάφεραν να ισοφαρίσουν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 29’ με τον Λιάσο και το 1-1 έμεινε ως το τέλος. Έτσι ο ΝΠΣ Βόλος παραμένει αήττητος στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας στα playout φτάνοντας τους 39 βαθμούς, ενώ ο πάντα δεύτερος ΠΑΣ Γιάννινα είναι 4 βαθμούς πίσω (35 β.).

Τώρα για 3 ματς που απομένουν χρέη προπονητή θα έχει ο Κώστας Μπράτσος που ήταν από την αρχή της χρονιάς και με Σάκη Τσιώλη και εν συνεχεία παρέμεινε βοηθός και του Ανχελ Λόπεθ, ενώ στο τεχνικό τιμ παραμένουν ο Τριαντάφυλλος Οικονόμου (γυμναστής) και ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων).

«Πάντα φίλος ο Λόπεθ»

Σήμερα, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των κυανέρυθρων με τον 38χρονο τεχνικό Ανχελ Λόπεθ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν και επίσημα από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Λύση συνεργασίας με Άνχελ Λόπεθ.

Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασία της με τον Ισπανό τεχνικό Άνχελ Λόπεθ και τον βοηθό του Βιτσιόζο Μπουένο Ντάνιελ.

Η ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί τον Άνχελ Λόπεθ για την προσφορά του στην επιτυχημένη πορεία της ομάδας τη φετινή περίοδο και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Ο Άνχελ Λόπεθ θα παραμείνει για πάντα φίλος της ομάδας».

Τέλος και ο Ρενάτο

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει των κυανέρυθρων αναφέρει για τον 30χρονο Πορτογάλο επιθετικό: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Ρενάτο Σάντος, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Πλην του 30χρονου Πορτογάλου έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις για τη λύση των συμβολαίων κάποιων Ελλήνων ποδοσφαιριστών αλλά και ξένων μεταξύ των οποίων οι Μπουένο, Τέκιο.

Σάντσες ο 15ος

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός Σαλβαδόρ Σάντσες σκοράροντας το Σάββατο έγινε ο 15ος παίκτης της βολιώτικης ομάδας που βρίσκει δίχτυα φέτος σε μια χρονιά με περισσότερα γκολ και περισσότερους σκόρερ.

Ο ΝΠΣ Βόλος έχει εδώ και καιρό περισσότερα γκολ από πέρσι, αφού στην πρώτη του χρονιά (2019-2020) στη Super League, πέτυχε 23 γκολ, (13 στον Βόλο 10 εκτός έδρας), και είχε 10 παίκτες να σκοράρουν (Από 5 γκολ είχαν πετύχει οι Μουνίθ και Τόρες, 4 ο Γέντρισεκ, από 2 οι Μάντζης, Δημόπουλος και από 1 οι Λύρατζης, Γκουαροντσένα, Τσοκάνης, Ζοάο και Ατιγιάτ). Είχε επίσης πέρσι κι άλλα 4 γκολ στα πλέι άουτ (τα συνολικά έγιναν 27), 2 με τον Τσοκάνη και από ένα από τους Τσαούση και Κυζερίδη και οι παίκτες που σκόραραν έγιναν 12.

Φέτος στην κανονική διάρκεια είχε 26 γκολ με 11 παίκτες να σκοράρουν: 10 γκολ έχει πετύχει ο Δουβίκας, από 3 οι Περέα, Μπαριέντος, από 2 οι Ουάρντα, Μπαρτόλο και από 1 οι Ριένστρα, Φεράρι, Κολόμπο, Κιάκος, Γκρίλο, Δημόπουλος. Ηδη πάντως τα γκολ έγιναν 31 και οι παίκτες που σκόραραν 15 με τελευταίο κόντρα στον ΠΑΣ τον Σάντσες και στα πλέι άουτ βρήκαν δίχτυα και οι Μήτογλου, Κρητικός και Μπουένο.

Ντεντάκης μετά από 80 μέρες

Μετά από 80 μέρες, το περασμένο Σάββατο επανεμφανίστηκε στην 11άδα ο Αντώνης Ντεντάκης που είχε τραυματιστεί στις 27 Ιανουαρίου στο ματς με τον Παναθηναϊκό και τώρα θέλει ένα ακόμη ματς για να φτάσει τις 90 συμμετοχές με τον ΝΠΣ Βόλος.

Από τον περασμένο Δεκέμβρη μάλιστα ο Αντώνης Ντεντάκης έχει μείνει ο μόνος παίκτης του Βόλος ΝΠΣ που είναι στην ομάδα από την πρώτη της μέρα και αυτός με τις περισσότερες συμμετοχές. Ο Ντεντάκης είναι στις 89 συμμετοχές (15 φέτος, 24 πέρσι, 25 στην Β΄ και 25 στην Γ΄ Εθνική), αφού ο Στέργιος Δημόπουλος που αποχώρησε τελευταίος φέτος είχε 75, ο Β. Μάντζης 72, ο Κ. Ηλιόπουλος 56 και χωρίς να παίξουν ο Πίτου Γκαρσία 50 και ο Μαρσέλο Πέντα 48. Από τους παίκτες που είναι από πέρσι πιο ψηλά είναι ο Φεράρι 59, και ο Τσοκάνης (47) που είναι πρώτος με γενικές συμμετοχές στην Σουπερ Λίγκα (180).(στις158 είναι ο Νίνης και στις 113 ο Μαρτίνες).

Τριάδα στο «28»

Ο Τάσος Δουβίκας δεν αγωνίστηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια του ΝΠΣ Βόλος μετά από 28 σερί ματς που ξεκίνησε βασικός, όπως επίσης δεν έπαιξε ο Μαρτίνες και έτσι στην πρώτη θέση των φετινών συμμετοχών υπάρχει τριάδα παικτών.

Πλέον σε 28 παιχνίδια έπαιξαν ο Φράνκο Φεράρι (2517’), ο Τάσος Δουβίκας (2483 λεπτά) και ο Νταν Ριένστρα (2348’) και σε 27 ματς αγωνίστηκαν ο Χούλιαν Μπαρτόλο (1755’) στα 18 ξεκινώντας 11άδα και στα 9 ως αλλαγή ο Νίκολας Μαρτίνες (1733’) που στα 6 έπαιξε ως αλλαγή . Ο Χουάν Περέα έχει 25 συμμετοχές (1416’) «ερχόμενος» από τον πάγκο στα 6, ενώ ο Σαλβαδόρ Σάντσες έπαιξε σε 24 παιχνίδια (5 ως αλλαγή) (1636’), ενώ το Σάββατο έκανε 2η συμμετοχή και ο βολιώτης Γιώργος Μπάλλας (27’).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου