Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Μεταγραφή και νέο ξεκίνημα

μεταγραφή-και-νέο-ξεκίνημα-534809

Ο ΝΠΣ Βόλος ανακοίνωσε και τον Ελβετό Ρινέρ και με κόσμο έκανε πρώτη προπόνηση στο Πανθεσσαλικό

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με μια ακόμη ανακοίνωση μεταγραφής και με κλεισμένα τα φιλικά του εξωτερικού ο ΝΠΣ Βόλος μπήκε από χθες, με στόχο το ακόμη καλύτερο από πέρσι, σε ρυθμούς νέας περιόδου 2021-2022, κάνοντας και την πρώτη προπόνηση στο Πανθεσσαλικό, που είχε και κόσμο μετά από αρκετό καιρό…

«Είναι σημαντικό ότι μετά από 15 μήνες ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο. Πέρσι ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους φιλάθλους, ενώ η ομάδα στα τέσσερα χρόνια που είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα δυο πρώτα έκανε πρωταθλητισμό και κέρδισε κατηγορίες και τα άλλα δυο στη ΣΛ 1 ανεβαίνει σκαλοπάτια!… Φέτος είναι η ευκαιρία για το βήμα παραπάνω», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ και δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος στην ομιλία του στη χθεσινή «πρώτη», τονίζοντας ότι απομένουν λίγες ακόμη μεταγραφές που πιθανόν θα ολοκληρωθούν, πριν η ομάδα πάει στην Ολλανδία…

Ανακοίνωσε τον Ελβετό Ρινέρ

Νωρίτερα από την «πρώτη» στο Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος είχε ανακοινώσει χθες μια ακόμη μεταγραφή, αυτή του Ελβετού Ζαν Πιερ Ρινέρ. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός ανήκε ως τώρα στην ισπανική Κάντιθ, αλλά την περασμένη σεζόν παραχωρήθηκε ως δανεικός, αρχικά στην Καρταχένα και εν συνεχεία στην ολλανδική Εμεν. Ο Ρινέρ, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Περού, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελβετία, ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Ζυρίχης και στη συνέχεια έπαιξε στη Γκρασχόπερς και στη Σαφχάουζεν, πριν μετακομίσει το 2019 στην Ισπανία.

Το νέο ρόστερ

Η πρώτη προπόνηση για τον ΝΠΣ Βόλος από τον Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, που είναι ο 5ος Ισπανός προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, έγινε με όλους τους παίκτες, παλιούς και νέους, παρόντες. Από το περσινό ρόστερ συνεχίζουν οι Μπόρις Κλέιμαν, Συμεών Παπαδόπουλος, Φράνκο Φεράρι, Φάουστο Γκρίλο, Τάσος Τσοκάνης, Σωτήρης Νίνης, Ζαν Μπαριέντος, Νταν Ριένστρα, Ζουλιάν Μπαρτόλο, Σέρτζιο Τέκιο και Παύλος Λογαράς.

Οσον αφορά τους νέους αυτοί είναι ο 27χρονος Ελβετός στόπερ Λεβέντ Γκιουλέν, που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο πρωτάθλημα Τουρκίας, ο 25χρονος Ελβετοπερουβιανός Ζαν-Πιέρ Ρινέρ που ανήκε στην Κάντιθ, ο Ολλανδός σέντερ φορ Τομ Φαν Βέερτ, που τα προηγούμενα δυόμισι χρόνια αγωνιζόταν στην Ααλμποργκ στη Δανία, έχοντας σημειώσει 26 τέρματα σε 78 αγώνες, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα των Ντεν Μπος, Εξέλσιορ και Χρόνινχεν, ο 24χρονος Αργεντινός δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας Εμιλιάνο Πουρίτα, που ήρθε από την Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και μεσοεπιθετικά μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ο Κολομβιανός εξτρέμ Kέβιν Ντουβάν Ροσέρο, ο Πολωνός επιτελικός μέσος Καμίλ Βοϊτκόφσκι, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός από την Καστιγιόν Πάολο Φερνάντες, ενώ νέος γκολκίπερ είναι και ο Σλοβένος Μάτιτς Κότνικ, τη στιγμή που η ΠΑΕ αναμένει και τον 26χρονο Ουρουγουανό στόπερ Φράνκο Ρομέρο.

Επίσης στο φετινό ξεκίνημα ήταν και τρεις παίκτες από την Κ-19, οι Χρήστος Φουρίκης, Βασίλης Ακριβόπουλος και Λάμπρος Μπαϊράμης.

Η προετοιμασία

Οπως έχει γίνει γνωστό, το φετινό βασικό στάδιο προετοιμασίας του ΝΠΣ Βόλος θα γίνει επί ολλανδικού εδάφους σε υψηλού επιπέδου Αθλητικό Κέντρο κοντά στην πόλη Μπρέντα από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου.

Τώρα στον Βόλο οι πρώτες ημέρες θα περάσουν με τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και στις 4 Ιουλίου η ομάδα θα μεταβεί στην Πορταριά, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Στην Πορταριά την Τετάρτη 7/7 θα γίνει φιλικό με τον Θησέα, ενώ η φετινή προετοιμασία του ΝΠΣ Βόλος περιλαμβάνει δυνατά φιλικά σε Ελλάδα και εξωτερικό και ήδη ανακοινώθηκε η διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στις 9 Ιουλίου, τρεις ημέρες πριν αναχωρήσει η αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Το ματς με τον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου και ώρα 19:30 στο γήπεδο της Τούμπας, ενώ στις 12 Ιουλίου ο ΝΠΣ Βόλος θα αναχωρήσει για την Ολλανδία. Στην Ολλανδία ο ΝΠΣ Βόλος είναι προγραμματισμένο να δώσει και τέσσερα παιχνίδια. Στις 17 Ιουλίου οι κυανέρυθροι θα αντιμετωπίσουν τη Μαλίν, στις 20/07 τη Ντάινζε και στις 24/07 την Ουτρέχτη στο πλαίσιο της μεταγραφής του Τάσου Δουβίκα, ενώ το πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας που έγινε γνωστό, αφορά στη 15η Ιουλίου και θα είναι κόντρα στην Βικτόρια ’03.

Με την επιστροφή στην Ελλάδα θα υπάρξει και το δυνατό τουρνουά με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στις 8/8 ο ΟΦΗ θα αντιμετωπίσει τον ΝΠΣ Βόλος, με το άλλο ματς να είναι αυτό ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης. Στις 10/8 θα γίνει μεγάλος και μικρός τελικός), ενώ ένα ακόμη φιλικό στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 3 Αυγούστου και αντίπαλος του ΝΠΣ Βόλος, θα είναι ο Παναιτωλικός στο γήπεδο της Λαμίας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου