Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Κάνει προγραμματισμό για τη Σούπερ Λίγκα o ΝΠΣ Βόλος

κάνει-προγραμματισμό-για-τη-σούπερ-λί-530480

Ο πρωταθλητής ΝΠΣ Βόλος ξεκινά για την επόμενη μέρα με τις πρώτες συζητήσεις για παίκτες

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με μία φαντασμαγορική φιέστα την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο της Νεάπολης ο ΝΠΣ Βόλος ΠΑΕ πανηγύρισε και επίσημα την κατάκτηση του τίτλου της Football League και την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Πριν από τη φιέστα της περασμένης Τετάρτης διεξήχθη φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τον Αρη και για τον πρωταθλητή ΝΠΣ Βόλος ήταν το τελευταίο ματς της φετινής περιόδου ολοκληρώνοντας πρόωρα την παρουσία του στα γήπεδα παρ΄ ότι στη Β΄ Εθνική απομένει μια ακόμη αγωνιστική (ο Βόλος ΝΠΣ στην τελευταία αγωνιστική θα έπαιζε με τον Αήττητο που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα).

Ηδη η ομάδα είναι σε διακοπές, ενώ ανεπίσημα έχει αρχίσει και ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο με ανοικτά πολλά μέτωπα που όπως είναι φυσικό μπορεί να δημιουργούν πολλά σενάρια με τον μήνα Μάιο που ξεκινά από αύριο να είναι καθοριστικός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη μέρα είχε «σενάριο» για νέο προπονητή παρ΄ ότι στον δις πρωταθλητή Χουάν Φεράντο ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Ιούνιο …και «εντολή» για «ψάξιμο» στην ισπανική αγορά, αλλά και «σενάριο»… ενδιαφέροντος νέων επενδυτών γα την ομάδα!

Φυσικά πολλά θέματα είναι σε εκκρεμότητα αφού δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις αλλά στην ουσία στην ΠΑΕ Βόλος έχουν ξεκινήσει να βλέπουν το αύριο στη μεγάλη κατηγορία με τις πληροφορίες να μιλούν και για «κλεισμένους» παίκτες που όμως ακόμη αγωνίζονται σε άλλες ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό!

Μάλιστα άνθρωπος του ΝΠΣ Βόλος θα βρεθεί στην Ισπανία μαζί με τον Χουάν Φεράντο καθώς υπάρχουν αγώνες για έναν μήνα ακόμη, ενώ στο πλαίσιο του προγραμματισμού έχουν γίνει συζητήσεις και για αθλητικό κέντρο προετοιμασίας στη Β. Ιταλία όπως για 4 «δυνατά» φιλικά ένα εκ των οποίων με ομάδα της Serie A.

Ολα αυτά δείχνουν ότι ο προγραμματισμός για το υψηλότερο επίπεδο έχει ξεκινήσει με την υλοποίησή του να προσδιορίζεται προς το τέλος του επόμενου μήνα κι ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ο τρόπος διοργάνωσης του νέου πρωταθλήματος. Ως γνωστόν στο τραπέζι έχουν τεθεί δύο βασικές προτάσεις: Η μία για τρεις γύρους και η άλλη για δύο γύρους και στο τέλος διεξαγωγή πλέι οφ και πλέι άουτ. Επικρατέστερη μοιάζει επί της παρούσης η πρώτη πρόταση, την οποία κατέθεσε η ΑΕΚ και δείχνει να συμφωνεί μαζί της ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός το συζητά για πλέι οφ.

Εφόσον εγκριθεί η πρώτη πρόταση, η Super League 1 θα διαμορφωθεί ως εξής: Μετά τον «κανονικό» α’ γύρο, όπου η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίζει όλες τις υπόλοιπες σε 13 αγωνιστικές, το διάστημα Δεκέμβρη – Γενάρη θα διεξάγεται ένας ενδιάμεσος β’ γύρος, με δύο ομίλους με 7 ομάδες έκαστος. Στον πρώτο όμιλο θα τοποθετούνται ο 1ος του α’ γύρου, ο 3ος, ο 5ος κ.ο.κ., και αντίστοιχα στον δεύτερο ο 2ος, ο 4ος, ο 6ος κ.ο.κ. Οι γηπεδούχοι των αγώνων του ενδιάμεσου γύρου θα καθορίζονται επίσης από τη βαθμολογία του α’ γύρου, π.χ. οι πρώτοι των ομίλων θα αντιμετωπίζουν εντός έδρας τις τρεις ομάδες που ακολουθούν στη βαθμολογία του α’ γύρου. Μετά από τις 6 αγωνιστικές του ενδιάμεσου γύρου θα διεξάγεται ο γ’ γύρος, επίσης με 13 αγώνες, όπως και ο α’. Συνολικά δηλαδή θα διεξάγονται 32 αγωνιστικές, όπως ζητούν και τα κανάλια. Η βαθμολογία θα μεταφέρεται κανονικά από τον ένα γύρο στον άλλο.

Ετσι ο ΝΠΣ Βόλος που θέλει να έχει σημαντικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα είναι σε αναμονή αλλά και σε συζητήσεις για είναι σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, εκτός από το θέμα της ενίσχυσης υφίσταται και αυτό με τις ανανεώσεις καθώς τα συμβόλαια επτά ποδοσφαιριστών ολοκληρώνονται στις 31 Ιουνίου.

Πρόκειται για τους Πίτου Γκαρσία, Μαρτσέλο Πέντα, Κώστα Ηλιόπουλο, Φώτη Καραγκιολίδη, Δημήτρη Ουνγιαλίδη, Βαγγέλη Πίτκα και Μιχάλη Φράγκο οι οποίοι θα κληθούν από τη διοίκηση για να ανανεώσουν ή αν θα αναζητήσουν αλλού τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Για τον Βόλος ΝΠΣ που αναδείχθηκε πρωταθλητής έχοντας την καλύτερη επίθεση (61 γκολ) και πρώτο σκόρερ τον Μάντζη (14) που μαζί με τον Ηλιόπουλο (9) έκαναν ρεκόρ καριέρας στην κατηγορία, στόχος είναι όπως και πέρσι να μείνει ένας βασικός κορμός με τους Μάντζη, Ηλιόπουλο και Πέντα να έχουν τις περισσότερες συμμετοχές (27), ενώ συνολικά 17 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό συμμετοχών με τον Πίτκα να είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία και ο Κραβαρίτης ο νεότερος…

Οι «μάχες» στο φινάλε

Την Κυριακή 5 Μαΐου ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Football League και το φινάλε έχει παιχνίδια «φωτιά» για διάφορες θέσεις…

Το φινάλε έχει παιχνίδια «φωτιά», τόσο για την 2η θέση η οποία οδηγεί σε μπαράζ ανόδου, όσο για μια θέση στην 10άδα η οποία δίνει εισιτήριο για τη Σούπερ Λιγκ 2 των 800 χιλιάδων ευρώ για κάθε ομάδα, την οποία διεκδικούν ο Ηρακλής και ο Καραϊσκάκης.

Η μάχη της 2ης θέσης

Ο Απόλλων Λάρισας έχει το προβάδισμα με 54 βαθμούς έναντι 52 του Πλατανιά. Την τελευταία αγωνιστική ο Απόλλων Λάρισας παίζει στον Ηρόδοτο. Με νίκη ή ισοπαλία η ομάδα της Λάρισας θα πάει στο μπαράζ ανόδου αφού και με ισοβαθμία υπερτερεί του Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων θέλει ήττα του Απόλλωνα και νίκη δική του επί του Ηρακλή.

Η μάχη της δεκάδας

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης οι ομάδες μέχρι την 10η θέση θα παίξουν στην Σούπερ Λιγκ 2 εκτός του πρωταθλητή και του νικητή του μπαράζ μεταξύ του 2ου της Football League και του 13ου της Σούπερ Λιγκ.

Απόλλων Λάρισας ή Πλατανιάς, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Κισσαμικός και αυτοί που θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ (σίγουρα είναι ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός) θα συνθέσουν τη νέα κατηγορία.

Ο Ηρακλής με νίκη στην έδρα του Πλατανιά θα είναι 10ος. Ο Καραϊσκάκης επιθυμεί ισοπαλία του Ηρακλή ή νίκη του Πλατανιά και νίκη δική του επί των Τρικάλων για να πάρει αυτός την 1Ο θέση. Σε ισοβαθμία υπερτερεί ο Καραϊσκάκης.

Η μάχη της ουράς

Τρίκαλα και Ηρόδοτος θα προσπαθήσουν να μην είναι στην τελευταία τετράδα της κατάταξης η οποία αν γίνει η αναδιάρθρωση όπως την έχουν ανακοινώσει θα υποβιβάσει τις ομάδες δύο κατηγορίες .

Η ομάδα των Τρικάλων με νίκη στην Αρτα επί του Καραϊσκάκη θα πάρει την θέση 12. Με ισοπαλία στο Καραϊσκάκης-Τρίκαλα και ισοπαλία στο Ηρόδοτος-Απόλλων Λάρισας μένουν τα Τρίκαλα.

Με ήττα των Τρικάλων και νίκη του Ηροδότου μένει ο Ηρόδοτος. Με ήττα των Τρικάλων και ισοπαλία στο Ηρόδοτος-Απόλλων μένουν τα Τρίκαλα καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία.

Δύο τηλεοπτικά

Η Ενωση Β’ Εθνικής γνωστοποίησε το αναλυτικό πρόγραμμα της 30ής και τελευταίας «στροφής», με όλα τα ματς να έχουν πάλι κοινή ώρα έναρξης στις 15.00.

Μάλιστα, θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη σε δύο ματς – φωτιά, αφού θα καλυφθεί τηλεοπτικά το Πλατανιάς – Ηρακλής και μέσω WEB TV το Α.Ε. Καραϊσκάκης – Τρίκαλα.

Ο αγώνας Αήττητος – Βόλος δεν θα διεξαχθεί, μετά την αποβολή της ομάδας των Σπάτων από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αιγινιακός – Σπάρτη

Απόλλων Πόντου – ΑΟΧ-Κισσαμικός

Κέρκυρα – Παναχαϊκή

Δόξα Δράμας – Εργοτέλης

Ηρόδοτος – Απόλλων Λάρισας

Α.Ε. Καραϊσκάκης – Τρίκαλα (WEB TV ΕΡΤ)

Πλατανιάς – Ηρακλής (ΕΡΤ3)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου