Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Έτοιμος για την πρώτη σέντρα

έτοιμος-για-την-πρώτη-σέντρα-52837

Ο ΝΠΣ Βόλος αύριο στην πρεμιέρα των play out της Super League 1 θα παίξει στη Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Έτοιμος για το πρώτο ματς μετά τη μεγάλη διακοπή που επέβαλε η πανδημία του κορονοϊού είναι ο ΝΠΣ Βόλος που σήμερα μετά την τελευταία προπόνηση βγάζει αποστολή και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα όπου αύριο Σάββατο 6 Ιουνίου (19.15) για την πρεμιέρα των play out της Super League 1 θα αγωνιστεί στο πρώτο χρονικά παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο…

Ο ΝΠΣ Βόλος αύριο θα κάνει το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην πρώτη του πετυχημένη χρονιά στη μεγάλη κατηγορία και έχει να δώσει αλλά 7 παιχνίδια για τα play out της Super League με αρκετές ιδιαιτερότητες…

Δεν είναι μόνο οι περισσότερες αλλαγές και η μεγαλύτερη αποστολή αλλά αλλάζουν πολλά …από τις αφίξεις κάθε ομάδας με δύο διαφορετικά πούλμαν, για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, ώς τις μπάλες που θα πρέπει να απολυμαίνονται με ειδικό αντισηπτικό προτού επιστραφούν στον αγωνιστικό χώρο για χρήση, ενώ πριν την έναρξη των αγώνων όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID-19.

Και σε αυτά τα νέα δεδομένα ο ΝΠΣ Βόλος είναι έτοιμος και θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με τον Πανιώνιο και με τον προπονητή Στέφανο Ξηροφώτο να μετρά και δύο απουσίες για το αυριανό πρώτο ματς.

Ως γνωστόν λόγω τιμωρίας θα λείψει ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ικερ Γκουαροντσένα ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 9 ματς πρωταθλήματος και τιμωρήθηκε στο τελευταίο της κανονικής διάρκειας, ενώ λόγω τραυματισμού θα απουσιάσει ο Σλοβάκος επιθετικός Ερικ Γέντρισεκ ο οποίος σε 20 ματς έχει σκοράρει 4 φορές.

Στην έναρξη των πλέι άουτ ο ΝΠΣ Βόλος βρίσκεται στην 11η θέση με 27 βαθμούς (10η στην ισοβαθμία είναι η Λαμία), ενώ πιο κάτω είναι η Ξάνθη με 18, ο Παναιτωλικός με 17 και ο Πανιώνιος με 11. Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου θα αγωνιστεί σοβαρά αλλά και χωρίς άγχος στα πλέι άουτ, από τη στιγμή που έχει τη διαφορά ασφαλείας δέκα βαθμών από την προτελευταία θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της κατάταξης της Σούπερ Λιγκ 2. Και φυσικά για τον ΝΠΣ Βόλος δεν υπάρχει κίνδυνος να τερματίσει στην τελευταία θέση, που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό, όταν η διαφορά από τον ουραγό Σαββατιάτικο αντίπαλο Πανιώνιο είναι 17 βαθμοί.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου στον Βόλο θα δώσει τρία ματς ώς το φινάλε και θα είναι με Ξάνθη, Λαμία και Ατρόμητο και συνολικά τέσσερα εκτός έδρας.

Μετά τη Νέα Σμύρνη, στην 2ηαγωνιστική θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό την Ξάνθη στην 3η αγωνιστική θα παίξει στη Λάρισα με την ΑΕΛ, στην 4η αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Λαμία, στην 5η αγωνιστική θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, στην 6η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο και στο φινάλε (7η Αγωνιστική) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό.

Το πλήρες πρόγραμμα στα πλέι άουτ χωρίς ημερομηνίες έχει ως εξής:

1η αγωνιστική: Ξάνθη-Ατρόμητος, ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος-ΝΠΣ Βόλος, Λαμία-Παναιτωλικός

2η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος, Ατρόμητος-Λαμία, ΝΠΣ Βόλος-Ξάνθη, Παναιτωλικός-ΑΕΛ

3η αγωνιστική: Ξάνθη-Παναιτωλικός, ΑΕΛ-ΝΠΣ Βόλος, Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος, Λαμία-Πανιώνιος

4η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΑΕΛ, ΝΠΣ Βόλος-Λαμία, Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης, Πανιώνιος Ξάνθη

5η αγωνιστική: ΑΕΛ-Πανιώνιος, Αστέρας Τρίπολης-ΝΠΣ Βόλος, Ατρόμητος-Παναιτωλικός, Λαμία-Ξάνθη

6η αγωνιστική: Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης, ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος, Πανιώνιος-Παναιτωλικός, Λαμία-ΑΕΛ

7η αγωνιστική: ΑΕΛ-Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης-Λαμία, Ατρόμητος-Πανιώνιος, Παναιτωλικός-ΝΠΣ Βόλος.

Σήμερα σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει η Σούπερ Λίγκα 1 μέσω τηλεδιάσκεψης, θα οριστούν όλες οι αναμετρήσεις μέχρι το τέλος τους αν και από χθες πρόεκυψε ένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Ατρόμητο, για την πρώτη αγωνιστική των play-out, που ήταν ορισμένη για το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:00.

Ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το κατά πόσο είναι ασφαλής επιλογή η διεξαγωγή του αγώνα, με αποτέλεσμα την επιστολή του Ατρόμητου στη Λίγκα για τις συνθήκες του αγώνα.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης διεξάγονται μοριακοί έλεγχοι στην περιοχή και τα αποτελέσματα των διαδικασιών αναμένονται το μεσημέρι της Παρασκευής. Ωστόσο, η πτήση της αποστολής των Περιστεριωτών ήταν προγραμματισμένη να πετάξει σήμερα πρωί και ως εκ τούτου, κανείς δεν θέλει να ρισκάρει μια επιστροφή στην Αθήνα αν τελικά η κυβέρνηση ανάψει… κόκκινο για το ματς. Αν τελικά το δοθεί το “ΟΚ” για τη σέντρα, τότε ο Ατρόμητος θα πετάξει το πρωί του Σαββάτου και το ματς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, καθώς ήδη ομάδες και Λίγκα έχουν συμφωνήσει σε αυτό το ενδεχόμενο, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Αν όμως δεν είναι εφικτό να γίνει το ματς, τότε θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα (εκτός Ξάνθης), όχι όμως εντός Σαββατοκύριακου (αφού είναι αδύνατο η Ξάνθη να προγραμματίσει μία τέτοια μετακίνηση), με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Με Έλληνες διαιτητές

Το σίγουρο είναι ότι βγαίνει από την καραντίνα του κορονοϊού η Σούπερ Λίγκα 1 και ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δράση, σχεδόν τρεις μήνες από την τελευταία φορά που κύλησε η μπάλα σε χορτάρι ελληνικού γηπέδου.

Το τριήμερο 6-8/6 θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ και, όπως είχε γίνει γνωστό, όλα τα παιχνίδια θα διευθύνουν Έλληνες διαιτητές.

Το ματς του Βόλου στη Νέα Σμύρνη θα διευθύνει ο Στέφανος Κουμπαράκης από τη Θράκη. Για τα πλέι οφ όπως γνωστοποίησε, χθες Πέμπτη η ΚΕΔ/ ΕΠΟ στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα είναι ο Τάσος Παπαπέτρου ενώ το έτερο ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα διαιτητεύσει ο Θανάσης Τζήλος (Λάρισας). Από εκεί και πέρα, ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) θα σφυρίξει το Άρης – ΟΦΗ.

Αναλυτικά ΟΛΟΙ οι αγώνες σε πλέι οφ και πλέι άουτ και οι ορισμοί των διαιτητών είναι:

Σάββατο (6/6)

19:15 Πανιώνιος – ΝΠΣ Βόλος

Διαιτητής: Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), Τζιώτζιος (θράκης)

4ος: Τάσης (Ηπείρου)

VAR: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

AVAR: Μπαλτάς (Αχαΐας)

20:00 Ξάνθη – Ατρόμητος

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας), Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

VAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας)

AVAR: Βλάχος (Γρεβενών)

21:30 Αρης – ΟΦΗ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής), Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών)

AVAR: Καρσιώτης (Κορινθίας)

Κυριακή (7/6)

19:15 ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

AVAR: Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής)

19:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Απτόσογλου (Αθηνών), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)

4ος: Μαλούτας (Ημαθίας)

VAR: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

AVAR: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

21:30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Κούλα (Ξάνθης)

4ος: Τσαμούρης (Πειραιά)

VAR: Μανούχος (Αργολίδας)

AVAR: Μεϊντάνας (Αχαΐ ας)

Δευτέρα (8/6)

20:00 Λαμία – Παναιτωλικός

Διαιτητής: Βρέσκας (Πιερίας)

Βοηθοί: Φωτόπουλος (Αθηνών), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος: Καραντώνης (Ημαθίας)

VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

AVAR: Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου