Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αμπασκάλ: Να βοηθήσουμε τον Βόλο να εξελίσσεται

αμπασκάλ-να-βοηθήσουμε-τον-βόλο-να-εξε-468078

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, προπονητής του ΝΠΣ Βόλος, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στο Ξενία, για να παρουσιαστούν οι νέες εμφανίσεις και τα μεταγραφικά αποκτήματα, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ομάδα έχει φροντίσει να έχει το απαραίτητο έμψυχο υλικό και απομένει να γίνει ομάδα.

Επίσης, χαρακτήρισε προσωπικότητα τον Αχιλλέα Μπέο, που εργάζεται, για να έρθουν μεγάλες επιτυχίες. Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα τις έννοιες της ταπεινότητας και της καθημερινής δουλειάς.

Αρχικά του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την εκδήλωση: «Είναι μία σημαντική στιγμή, για να είναι όλο το κλαμπ ενωμένο και όλοι μαζί. Ο σύλλογος δείχνει ότι κάνει προσπάθειες να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς κι αυτή είναι μία εκδήλωση για όλους τους νέους ποδοσφαιριστές, για όλο το τεχνικό επιτελείο, τις οικογένειές τους και τους ανθρώπους της ομάδας».

Σε ό,τι αφορά την άποψη που έχει σχηματίσει για την ομάδα από τη μέχρι τώρα προετοιμασία: «Μας έχουν μείνει δέκα μέρες δουλειάς, για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία. Πιστεύω ότι η ομάδα μέρα με τη μέρα προοδεύει και ως σύνολο, ενώ και ατομικά οι ποδοσφαιριστές βελτιώνονται. Ξεκάθαρα έχουμε προπονηθεί και θα προετοιμαστούμε ακόμη πιο δυνατά, για να είμαστε αυτοί που πρέπει την πρώτη αγωνιστική».

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα με την έναρξη της Super League 1 θα είναι έτοιμη ή θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος: «Με τις άλλες ομάδες είχαμε πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο προετοιμασίας και θέλουμε όλοι να είμαστε έτοιμοι την πρώτη αγωνιστική. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι παιχνίδι με παιχνίδι δε θα έχουμε την ευκαιρία να εξελισσόμαστε κι άλλο».

Για το αν χρειάζεται ο ΝΠΣ Βόλος περαιτέρω ενίσχυση: «Δεν ανησυχώ, γιατί η ομάδα έχει φροντίσει να έχουμε το κατάλληλο δυναμικό των ποδοσφαιριστών. Οπως είδαμε στην εκδήλωση, υπάρχουν 13 καινούργιοι ποδοσφαιριστές συν τους νέους που επιλέχθηκαν από το τεχνικό επιτελείο στις αξιολογήσεις (σ.σ. έγιναν τον Μάιο). Αυτό που μένει σε ό,τι αφορά εμάς είναι να τους συγχρονίσουμε και να τους κάνουμε ομάδα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό, με ομάδες που έχουν ένα υψηλότερο οικονομικό επίπεδο, αλλά εμείς θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε όλες. Πρέπει να εμπιστευθούμε τις δικές μας δυνατότητες και να εξαντλήσουμε τις δικές μας πιθανότητες. Η δική μου φιλοσοφία είναι ότι η καθημερινή δουλειά είναι αυτή που φέρνει τα αποτελέσματα. 100% πιστεύω ότι η ταπεινότητα και η πολλή δουλειά θα μας βελτιώσουν ως ομάδα».

Για το ενδεχόμενο κατάκτησης ενός τίτλου που έκανε λόγο ο πρόεδρος της ομάδας, Αχιλλέας Μπέος: «Σίγουρα ο πρόεδρος είναι μία προσωπικότητα, που όπως έδειξε, θέλει να φέρει επιτυχία στην ομάδα και προσπαθεί για το καλύτερο. Δουλεύει πάρα πολύ, ώστε αυτό το κλαμπ να έχει μεγάλες επιτυχίες. Εμείς είμαστε εδώ, για να βοηθήσουμε τον Βόλο να εξελίσσεται ως ομάδα και αν κάνει το επόμενο βήμα για πιο ψηλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου