Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Αναπροσαρμόζει τα πλάνα του ο ΝΠΣ Βόλος

αναπροσαρμόζει-τα-πλάνα-του-ο-νπσ-βόλο-463243

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1, που πλέον δεν θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο, απασχολεί, αλλά και προβληματίζει τον ΝΠΣ Βόλος, που ενώ σήμερα συμπληρώνει 50 μέρες προετοιμασίας, δεν αποκλείεται να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αν η πρεμιέρα δεν γίνει τον Αύγουστο και μετατεθεί για Σεπτέμβριο.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η βολιώτικη ομάδα έχει προετοιμαστεί σε Βόλο, Πορταριά, Ολλανδία και με 10 φιλικά, για να είναι έτοιμη για την τρίτη της παρουσία στο πρωτάθλημα της Super League 1, αλλά αν δεν υπάρξει η λύση για ξεκίνημα πρωταθλήματος, τουλάχιστον στις 28 και 29 Αυγούστου, τότε μπορεί να βάλει στο πρόγραμμά της ένα ή και δυο ακόμη φιλικά παιχνίδια.

Τα δεδομένα που δημιουργούνται σε ό,τι αφορά στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος είναι να επέλθει συμφωνία είτε σήμερα, είτε τη Δευτέρα και να αρχίσει στις 28-29 Αυγούστου, ενώ αν δεν ψηφιστεί ούτε την προσεχή Δευτέρα η προκήρυξη, τότε η σέντρα θα γίνει τον Σεπτέμβριο και το νωρίτερο είναι 11-12 Σεπτεμβρίου αφού η Εθνική Ελλάδας έχει αγώνες 5 και 8 Σεπτεμβρίου και τότε ο ΝΠΣ Βόλος θα έχει κάνει 70 μέρες προετοιμασία.

Αν πάντως η σέντρα γίνει Σεπτέμβρη σίγουρα θα κλειστεί κάποιο φιλικό, αφού το ζητούμενο πλέον είναι να αποκτήσει η ομάδα εκτός από την ετοιμότητα και την κατάλληλη ομοιογένεια. Πάνω σε αυτό είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ συνεχίζει πλέον τις προπονήσεις έχοντας ουσιαστικά όλους τους παίκτες του ρόστερ διαθέσιμους, πλην φυσικά του Ριένστρα που προορίζονταν μεν για το βασικό σχήμα αλλά θα μείνει για τους επόμενους μήνες εκτός μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη.

Σε κάθε περίπτωση ο Αμπασκάλ έχει χρόνο μπροστά του ώστε να δουλέψει όλο και περισσότερο καθημερινά πάνω στη χημεία που θέλει να αποκτήσει ακόμα πιο πολύ το σύνολό του ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ατυχος και ο Τριανταφύλλου

Τρίτωσε το κακό στον ΝΠΣ Βόλο με τις ρήξεις χιαστών, αφού και τρίτος παίκτης της βολιώτικης ομάδας ήταν άτυχος στη διάρκεια της προετοιμασίας, με τον νεαρό Θανάση Τριανταφύλλου που ήρθε στο Βόλο από τον Απόλλωνα Παραλιμνίου Σερρών να υποβάλλεται σε επέμβαση.

Οπως ενημέρωσε χθες η βολιώτικη ΠΑΕ, ο Θανάσης Τριανταφύλλου υποβλήθηκε σε πετυχημένη επέμβαση αποκατάστασης, καθώς είχε υποστεί ρήξη χιαστών.

Ετσι μετά τους Ριένστρα και Κύρκο, ο νεαρός άσος ήταν ο τρίτος παίκτης των «κυανέρυθρων» που υπέστη ρήξη χιαστών.

«Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επέμβαση στους χιαστούς που υποβλήθηκε o νεαρός ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Θανάσης Τριανταφύλλου, από τον γιατρό της ομάδας μας Γρηγόρη Μανούδη στην κλινική ΑΝΑΣΣΑ», αναφέρει η ΠΑΕ Βόλος.

Η σέντρα

Η σέντρα στη Super League δεν θα γίνει ως γνωστόν το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί και κανείς αυτή τη στιγμή δε γνωρίζει πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, ακόμη και εάν αλλάξουν τα δεδομένα σήμερα στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση και εγκριθεί η προκήρυξη.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, αν μια αγωνιστική του πρώτου γύρου αναβληθεί, τότε το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με την επόμενη και αυτή που αναβλήθηκε θα γίνει εμβόλιμα.

Το θέμα συζητήθηκε στο προηγούμενο ΔΣ του συνεταιρισμού, όπου ειπώθηκε ότι όποτε αρχίσει το πρωτάθλημα, θα αρχίσει με το πρόγραμμα των αγώνων της πρώτης ημέρας, επειδή η μη έναρξη του πρωταθλήματος την ημερομηνία που είχε αποφασιστεί δεν θεωρείται ως αναβολή της αγωνιστικής.

Αλλωστε αν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν εγκριθεί η προκήρυξη και δεν οριστεί το πρόγραμμα της πρεμιέρας (ημέρες και ώρες των αγώνων) τότε λόγω του ΚΑΠ, που προβλέπει ότι το πρόγραμμα πρέπει να έχει καταρτιστεί και κοινοποιηθεί στις ομάδες 96 ώρες πριν την τέλεση των αγώνων, δεν θα αρχίσει το πρωτάθλημα ούτε το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πάντως σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν ο ΝΠΣ Βόλος είτε Αύγουστο, είτε Σεπτέμβριο (μετά τους αγώνες της Εθνικής) ξεκινά φέτος το πρωτάθλημα της Super League από το Πανθεσσαλικό που θα υποδεχτεί τη Λαμία ενώ τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσε εκτός έδρας αλλά με “διπλά” στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι. Φέτος η πρώτη έξοδος θα είναι στην 2η Αγωνιστική παίζοντας στην Αθήνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου