Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Υπάρχουν βάθος και ταλέντο στις υποδομές του ΝΠΣ Βόλος

υπάρχουν-βάθος-και-ταλέντο-στις-υποδο-448272

Παρά την παρατεταμένη αναβολή της πρεμιέρας της Super League, τα πρωταθλήματα των Κ19 και Κ17 αρχίζουν νωρίτερα και ο ΝΠΣ Βόλος, που θα πάρει μέρος και στα δύο πρωταθλήματα Νέων, είναι σε ετοιμότητα, αν και θα αρχίσει τις επίσημες υποχρεώσεις με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι ιθύνοντες της Super League πήραν απόφαση και το πρωτάθλημα της Κ19 άρχισε απο χθες, ενώ μία βδομάδα μετά, στις 4-5 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να γίνει σέντρα και σε αυτό των Κ17.

Στη βολιώτικη ομάδα οργανώθηκαν ήδη περιμένοντας και την επίσημη σέντρα, ενώ πάνω από 60 νεαροί παίκτες στελεχώνουν τις ομάδες Νέων, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν «βάθος» και ταλέντο.

Η ομάδα Κ19 της ΠΑΕ Βόλος, που έχει προπονητή τον Στέφανο Ξηροφώτο, πάντως δεν αγωνίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού είχε ζητηθεί αναβολή από τον Απόλλωνα και έτσι το ματς ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Πανοράματος Φυλής.

Η φετινή Κ19

Η ομάδα Κ19 του ΝΠΣ Βόλος, που είχε θετική παρουσία και στις δύο προηγούμενες χρονιές και παίκτες της πήραν ευκαιρίες και στη μεγάλη ομάδα, θέλει να συνεχίσει σε θετικούς ρυθμούς, ενώ και φέτος έχει στις τάξεις και παιδιά, που έχουν γίνει επαγγελματίες.

Ο Παύλος Λογαράς, που πέρσι έπαιξε και στα playout της Super League 1 και ήδη έχει κάνει το βήμα παραπάνω κλείνοντας στον ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι του 2002, ο Θανάσης Τριανταφύλλου, που ήρθε από τις Σέρρες και προετοιμάστηκε στην Ολλανδία έχοντας την ατυχία να τραυματιστεί, αλλά και ο Δημήτρης Μεταξάς, που ήρθε από την Εύβοια, έχουν υπογράψει επαγγελματικά συμβόλαια με τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ και άλλοι παίκτες, όπως οι Ακριβόπουλος, Μπαϊράμης, συμμετείχαν σε μέρος της φετινής προετοιμασίας, που άτυχος με τραυματισμό ήταν και ο Π. Κύρκος.

Η στελέχωση της Κ19 έχει γίνει με παίκτες γεννημένους το 2002 και 2003, αλλά κυρίως το 2004 και όχι μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, καθώς στα «δοκιμαστικά» του καλοκαιρού πάνω από 100 νεαροί βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό.

Πέρσι το πρωτάθλημα Κ19 της Super League ολοκληρώθηκε σε δύο «δόσεις» με τη διεξαγωγή μόνο ενός γύρου, με διακοπή λόγω των μέτρων Οκτωβρίου και τη συνέχισή του 7 μήνες μετά και φέτος όλοι ελπίζουν τόσο στην κανονικότητα, όσο και στην προώθηση νέων ταλέντων.

Στην ομάδα Κ19 θα υπάρξουν και νέες προσθήκες, ενώ κάποιοι παίκτες πιθανόν θα παίξουν δανεικοί και σε ομάδες της ΕΠΣΘ και της Γ’ Εθνικής.

Στο ρόστερ της Κ19, που δεν έχει ακόμη την οριστική του μορφή, είναι οι:

Καλαμπούκας Παναγιώτης

Ναθαναηλίδης Δημήτρης

Φότο Σταύρος

Πουλιάνας Δημήτρης

Αφεντίτσας Χρήστος

Παπασακελλαρίου Γεώργιος

Μαλαμούλης Θωμάς

Συμεωνίδης Στέφανος

Χατζηπλής Μιχάλης

Καραστέργιος Νίκος

Σανάι Ιάκωβος

Κουτσιμπάνας Δημήτρης

Ζαχαρούλης Ιωάννης

Μπαϊράμης Λάμπρος

Ίννος Μίλτος

Κολώνιας Κων/νος

Αϊντίνι Σέρτζιο

Τζιάνης Αποστόλης

Σπυρολάρης Γιάννης

Παπαθανασίου Αλέξανδρος

Κατσαγεωργίου Αντώνης

Μπουμπούκης Αναστάσιος

Παπαδήμος Μάριος

Νικολόπουλος Κωνσταντίνος

Μυλωνάς Νίκος

Κυριζάκης Σταύρος

Ακριβόπουλος Βασίλης

Λογαράς Παύλος

Μεταξάς Δημήτρης

Τριανταφύλλου Θανάσης

Μαυροκέφαλος Ιωάννης

Πρίφτι Αλεξ

Μπαλούλης Δημήτρης

Μπαλλάς Παναγιώτης

Αναστασίου Αλέξανδρος

Σφέτσας Αποστόλης

Μπατζιάκας Δημήτρης

Καραγιάννης Δημήτρης

Παναγούλας Γιώργος

Χολέβας Ευάγγελος

Γλύκος Κωνσταντίνος

Τεχνικός διευθυντής των ομάδων Νέων της ΠΑΕ Βόλος είναι ο Χρήστος Οικονόμου, ενώ στο προπονητικό τιμ εκτός του Στέφανου Ξηροφώτου που ήταν ξανά στην ομάδα αλλά και στην επαγγελματική στη ΣΛ1, στην Κ17 προπονητής είναι ο Γιώργος Δανόπουλος και ως βοηθοί είναι και οι Δ. Τόρης, Θοδ. Πολυχρόνου, Στ. Παπαθεοδώρου και για τους τερματοφύλακες ο Β. Τζιτζιλιώνης.

Το πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα Κ19 Super League 1 άρχισε χθες με το ματς Λαμία – Ολυμπιακός, ενώ σήμερα θα παίξουν ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, Ατρόμητος – Παναιτωλικός, Ιωνικός – Άρης και στις 5/9 Απόλλων Σμύρνης – ΝΠΣ Βόλος.

Ρεπό έχει ο ΟΦΗ καθώς η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που έφτιαξε ομάδα Β’ για τη SL2 αλλά δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κ19.

Στο μεταξύ εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η πρόταση της Επιτροπής Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών να παραταθεί έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 (αντί της 31ης Αυγούστου 2021) το δικαίωμα των ΠΑΕ Super League-1 & Super League-2 να εγγράψουν στη δύναμή τους αποκλειστικά και μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές (κινήσεις εσωτερικού). Επίσης εγκρίθηκαν και όλες οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υποδομής της SL 1 (Κ15, Κ17, Κ19).

Η φετινή Κ17

Με παίκτες γεννημένους το 2005, αλλά και του 2006 απαρτίζεται η Κ17 του ΝΠΣ Βόλος που πέρσι είδε το πρωτάθλημα να μην ολοκληρώνεται, αλλά αρκετοί νεαροί παίκτες έκαναν προπονήσεις με την παραπάνω ομάδα.

Στην ομάδα Κ17 το ρόστερ ώς τώρα αποτελούν οι εξής παίκτες:

Καποτάς Αθανάσιος

Παπούλιας Βασίλης

Διακόσιας Βασίλης

Χάιτας Πέτρος

Κατσαρός Σεραφείμ

Σίμος Θεόδωρος

Ζαρίφης Θεόφιλος

Βαϊνόπουλος Κλέαρχος

Παπαδανιήλ Κωνσταντίνος

Τρίχας Μάριος

Υμέρ Ορέστης

Ζέρβας Αλέξανδρος

Πλωμαρίτης Αντώνης

Κουφογιώργος Ευθύμης

Κουτσουράκης Ευάγγελος

Ορτέντζιος Αργύρης

Τασιούλας Λάμπρος

Μακρονάσιος Πολυχρόνης

Μπασαγιάννης Γιώργος

Κωνσταντόπουλος Βασίλης

Νταβλαμάνος Θανάσης

Τόμε Χρήστος

Τζαφέρρι Αρλιντ

Φουντουλίτσας Πολύβιος

Χάνος Απόστολος

Στη φετινή διοργάνωση των Κ17 προστέθηκε η ΑΕΛ που δήλωσε συμμετοχή αυξάνοντας σε οκτώ τις ομάδες του Βόρειου Ομίλου (ΠΑΟΚ, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, ΝΠΣ Βόλος, ΑΕΛ και Λαμία). Στον Νότιο Ομιλο θα αγωνιστούν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ και Ιωνικός.

Πρωτάθλημα Κ15

Μειώθηκαν φέτος οι συμμετέχουσες ομάδες στο πρωτάθλημα Κ15, που δεν υπάρχει συμμετοχή από τον ΝΠΣ Βόλος, ενώ και η Ξάνθη έκρινε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος των επιπλέον μετακινήσεων που προβλέπει ο ενιαίος όμιλος. Έτσι, με τα έως τώρα δεδομένα, πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μόλις οκτώ ομάδων, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Ατρόμητου, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου