Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Επέστρεψε στις νίκες ο Βόλος ΝΠΣ

επέστρεψε-στις-νίκες-ο-βόλος-νπσ-365782

Βόλος και ΟΦΗ έκαναν ματσάρα, είχαν ευκαιρίες και τρία δοκάρια, όμως τελικά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν επιστρέφοντας στις νίκες (1-0), με τον Τόρες να βρίσκει δίχτυα στο ντεμπούτο του!

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αποτελέσει διαφήμιση για όσα δεν… συναντά τακτικά κάποιος στη Super League 1! Bόλος και ΟΦΗ έπαιξαν ανοικτά, ευχαριστώντας πρώτα το κοινό και στη συνέχεια τους επιθετικογενείς προπονητές τους κι αν το τελικό 1-0 ευχαριστεί μόνο τους Θεσσαλούς, σίγουρα οι εντυπώσεις που άφησαν οι δυο ομάδες, τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι, ήταν οι καλύτερες, σε έναν απ’ τους πιο θεαματικούς αγώνες της σεζόν.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ «ΓΕΜΑΤΟ» ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ήδη μετά τη σέντρα και την ενός λεπτού «αποχή» των ποδοσφαιριστών, που διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά για τους ανασφάλιστους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες, σε μια εξαιρετική πρωτουβουλία του ΠΣΑΠ, το παιχνίδι ξεκίνησε να πηγαίνει… πάνω κάτω!

Ζοάο (3’) και Τσιλιανίδης (4’) απείλησαν με σουτ, πριν το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μάνου στο 6’ μετά την εξαιρετική κάθετη του Νέιρα, με τον Γκαραβέλη να σώζει τους γηπεδούχους με υπερέκταση κι απόκρουση με το πόδι!

Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό ως τη διακοπή του ημιχρόνου κι ενώ η σκοπιμότητα απουσίαζε απ’ τον τρόπο παιχνιδιού των δυο ομάδων. Στο 18’ ο Γιαννούλης «διάβασε» τη φάση κι έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Ζοάο, που πέρασε και τον Σωτηρίου, ενώ στο 19’ ο Μπαλογιάννης με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

Ο Μουνίθ, που έπαιξε εξαιρετικά για ακόμα ένα παιχνίδι πίσω απ’ τον Γέντρισεκ, πέρασε τον Νάστο στο 38’, όμως αστόχησε απέναντι στον Σωτηρίου, ενώ στο 45’ ο Μάνος έκλεισε τον κύκλο των… χαμένων ευκαιριών, αστοχώντας σε νέο τετ α τετ απέναντι στον Γκαραβέλη!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΔΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Η επανάληψη βρήκε τους φιλοξενούμενους να υπερέχουν στα… δοκάρια και τους γηπεδούχους στο σκορ, κάτι που πανηγύρισαν δεόντως στο 75’ με τον Τόρες στο ντεμπούτο του και μάλιστα ως αλλαγή να βρίσκει χώρο έξω απ’ την περιοχή και με αριστερό σουτ να βάζει ένα όμορφο και καθοριστικό γκολ.

Νωρίτερα οι Κρητικοί «άγγιξαν» το προβάδισμα με τον νεοεισελθέντα Φιγκεϊρέντο να σουτάρει με φάλτσα στο οριζόντιο του Βόλου, ενώ αργότερα αντίστοιχα έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με την κοντινή κεφαλιά του Νέιρα (78’). Το σκορ πάντως δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να γιορτάζουν και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν εκνευρισμένοι απ’ την ήττα.

MVP: Ο Τόρες σκόραρε στο ντεμπούτο του το νικητήριο γκολ του Βόλου και μάλιστα μπαίνοντας ως αλλαγή στο παιχνίδι. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα γινόταν να μην αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, με τους Θεσσαλούς να επιστρέφουν στις νίκες χάρη στην έμπνευση και την αποτελεσματικότητα του Αργεντινού.

Στο ύψος του: Ο Γιαννούλης ήταν διακριθείς για τους Κρητικούς στην άμυνα, με ηγετική παρουσία, σωστές επιλογές και καλές τοποθετήσεις, ακόμα και στα διαστήματα που οι γηπεδούχοι πίεζαν έντονα.

Αδύναμος κρίκος: Για ακόμα ένα παιχνίδι, ο Σακόρ ήταν… απών. Δίχως νεύρο, ράθυμος, αποτελούσε «τρύπα» ανασταλτικά και δεν προωθούσε επ’ ουδενί τη μπάλα μπροστά όπως θα ήθελε ο Σίμος. Βγήκε στο 55’, κάλλιστα θα μπορούσε να μην ξεκινήσει στο δεύτερο μέρος.

Η «γκάφα»: Το τετ α τετ που χάνει ο Μάνος στο 6’ αποτελεί… είδηση, αφού ο Έλληνας φορ σπάνια δεν πανηγυρίζει έπειτα από τέτοιες φάσεις! Ο Γκαραβέλης απέκρουσε κι έτσι ο επιθετικός του ΟΦΗ έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του νωρίς στο παιχνίδι.

Το «στραγάλι»: Ο Τάσης επιτήρησε ένα παιχνίδι χάρμα ιδέσθαι, χωρίς να χρειαστεί να σφυρίξει και γενικά με την παρουσία του να επιτρέψει τον εξαιρετικό ρυθμό.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού οι δυο ομάδες προσέφεραν θέαμα και «γεμάτο» 90λεπτο, με πολλές κι εξαιρετικές φάσεις. Ο Τόρες έκρινε το παιχνίδι με το πολύ όμορφο γκολ του και οι Θεσσαλοί επέστρεψαν στα «τρίποντα», μετά τη συντριβή απ’ τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την προηγούμενη αγωνιστική. Αντίθετα για τον ΟΦΗ το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο αρνητικό της σεζόν, που τους «προσγειώνει» μετά την ευφορία που είχε δημιουργηθεί.

Οι συνθέσεις:

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Διαμαντής, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μπαλογιάννης), Ζοάο (46’ Τόρες), Μουνίθ (75’ Μάντζης), Μυστακίδης, Γέντρισεκ

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80’ Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (56’ Φιγκεϊρέντο), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος

Πηγή: Gazzetta.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου