Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Σούπερ Βόλος στην Τούμπα, πήρε επικό βαθμό με 4-4  

σούπερ-βόλος-στην-τούμπα-πήρε-επικό-βα-355392

Αυτός ο Βόλος είναι ικανός για όλα! Η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ πήρε απίστευτη ισοπαλία, 4-4, από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έχοντας επιστρέψει από το 4-1!

Οι Θεσσαλονικείς ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος αλλά αγνώριστοι στο δεύτερο, ενώ είδαν τον Βιεϊρίνια να χάνει πέναλτι με το σκορ στο 4-3. Οι δύο ομάδες μετά το χθεσινό ντέρμπι κορυφής έφτασαν τους 13 βαθμούς.

Αναμφίβολα, κορυφαίος του αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας του Βόλου, Μπόρις Κλέιμαν, ο οποίος μπορεί να δέχθηκε τέσσερα τέρματα, αλλά απέκρουσε το πέναλτι του Βιεϊρίνια και είχε επίσης τεράστιες επεμβάσεις σε ευκαιρίες του Ακπομ, του Σφιντέρσκι και ακόμη μία του Βιεϊρίνια, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο μεγάλο αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως ο ΠΑΟΚ είχε να δεχθεί τέσσερα τέρματα από επαρχιακή ομάδα, από το 1973.

Πώς παρατάχθηκαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας σταθερά τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Βαρέλα, Τέιλορ στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά. Σβαμπ και Εσίτι βρέθηκαν στον άξονα, με τον Αουγκούστο πίσω από τον Ακπομ και Ζίβκοβιτς-Μπίσεσβαρ στα άκρα.

Ο δε Γκιγιέρμο Αμπασκάλ πορεύτηκε ξανά με 4-3-3. Ο Κλέιμαν υπερασπίστηκε την εστία, οι Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα και οι Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες την τριάδα στο κέντρο. Μπροστά, έπαιξε ο Φαν Βέερτ, έχοντας δεξιά τον Ρεγκατέν και αριστερά τον Μπαρτόλο.

Το εφιαλτικό πρώτο μέρος

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε φάσεις, όμως ήταν να μην γίνει η αρχή. Στο 13’, ο Βόλος άνοιξε το σκορ με τον Φαν Βέερτ να πετυχαίνει το πέμπτο του φετινό γκολ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Πουρίτα άγγιξε το 0-2, όμως το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ.

Κάπου εκεί, άρχισε η «ασπρόμαυρη» αντεπίθεση! Στο 24’, ο Μιχαηλίδης έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να κοντράρει στον Γκρίλο και να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 30’ ήρθε η ολική ανατροπή σκηνικού, με τον Μπίσεσβαρ να σουτάρει, τον Κλέιμαν να επεμβαίνει και τον Βιεϊρίνια να δίνει αμέσως στον Ακπομ, που σκόραρε προ κενής εστίας για το 2-1.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 3-1, όταν ο Ζίβκοβιτς σκόραρε με «κεραυνό» μετά από προσπάθεια του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά.

Οι Θεσσαλονικείς πρόλαβαν να βρουν και τέταρτη φορά δίχτυα πριν το 45’, με τον Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ στο 42’, αυτή τη φορά μετά από πάσα του Αουγκούστο.

Από την κόλαση στον παράδεισο

Παρά την άσχημη εξέλιξη στο πρώτο μέρος, ο Βόλος μπήκε ορεξάτος στο δεύτερο και έφτασε στη μείωση του σκορ με ωραίο πλασέ του Μπαρτόλο μετά από εξαιρετική μπαλιά του Ροσέρο στο 54’.

Ο Αουγκούστο άγγιξε το 5-2 δύο λεπτά αργότερα αλλά σούταρε άουτ σε τετ-α-τετ, με τους Βολιώτες να φτάνουν και σε τρίτο γκολ στο 62’! Αυτή τη φορά, σκόρερ ήταν ο Ροσέρο με κεφαλιά, με τον Κολομβιανό να δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Οι Κυπελλούχοι είχαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα τέρματά τους και το προβάδισμα, όταν ο Ακπομ κέρδισε πέναλτι από τον Τσοκάνη στο 78’. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια ανέλαβε την εκτέλεση, όμως είδε τον Κλέιμαν να αποκρούει και να μπλοκάρει στη συνέχεια την μπάλα.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε κουράγιο στους φιλοξενούμενους, που κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση! Στο 82’, ο νεοεισελθών στο ματς Ρινέρ έπιασε την κεφαλιά, από τη συστημένη σέντρα του Φεράρι, μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ και έφερε το ματς στα ίσα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν το γκολ της νίκης στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά είδαν τον Κλέιμαν να… κατεβάζει ρολά.

Ο Σφιντέρσκι άγγιξε το γκολ στο 87’, όμως και πάλι ο Κλέιμαν ήταν στη σωστή θέση, όπως και στη βολίδα του Βιεϊρίνια ένα λεπτό αργότερα, με το 4-4 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Διαιτητής: Καραντώνης

Βοηθοί: Κούλα, Δημητριάδης

4ος: Τσακαλίδης

VAR: Διαμαντόπουλος

ΑVAR: Μπαλτάς

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τέιλορ (71’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (71’ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (88’ Μουργκ), Αουγκούστο, Ακπομ (84’ Σφιντέρσκι).

ΒΟΛΟΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν, Πουρίτα (56’ Ροσέρο), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (79’ Ρινέρ), Μπαριέντος (79’ Νίνης), Φερνάντες (90+2’ Γκιουλέν), Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου