Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Οι τοποθετήσεις Γρηγορίου, Τσιτσιμπή και Μπέου στην απολογία της ΠΑΕ Βόλος

οι-τοποθετήσεις-γρηγορίου-τσιτσιμπή-314036

Πρόστιμο 21.000 ευρώ, αλλά όχι αποκλεισμός της έδρας επιβλήθηκε στην ΠΑΕ για τα επεισόδια που προκάλεσαν στο Πανθεσσαλικό φίλαθλοι του Αρη στον μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα την περασμένη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό.

Κατά την απολογία της βολιώτικης ΠΑΕ στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League η επιχειρηματολογία του δικηγόρου της ΠΑΕ Βόλος, Χάρη Γρηγορίου, εστιάστηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε πώληση εισιτηρίων στον κόσμο του Αρη, ενώ έκανε γνωστό πως έχει κατατεθεί αγωγή ύψους 50.161 ευρώ ως αποζημίωση για τις φθορές που έγιναν από τους οπαδούς του Αρη στο Πανθεσσαλικό.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγορίου τόνισε: «Θα πρέπει να διαπιστώσετε με αποδείξεις αν υπάρχει πώληση εισιτηρίων στους φιλάθλους του Άρη, με ένα πρωτόκολλο. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Τα εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ. Δώσαμε 40 προσκλήσεις στην ΠΑΕ Άρης, τις προκλήσεις της διοργανώτριας σε δικούς μας φιλάθλους VIP και 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια μέχρι την ημέρα του αγώνα με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ.

Εγώ ξέρω ότι πουλήσαμε 129 ηλεκτρονικά εισιτήρια στη Βόρεια Ελλάδα γενικά. Δεν αρκεί η ύπαρξη 10 κιτρινόμαυρων κασκόλ, μπουφάν, σημαίες για να μας οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Λειτουργεί Σύνδεσμος Φιλάθλων του Άρη στην πόλη του Βόλου, άρα είναι πολύ εύκολο να προμηθευτούν ηλεκτρονικά κάποια λίγα εισιτήρια.

Τα εκδοτήρια έκλεισαν στις 10.30 το πρωί, όταν έγινε αντιληπτό ότι έρχονταν στην πόλη «τσουνάμι» οπαδών του Άρη χωρίς εισιτήρια.

Η Αστυνομία γράφει ότι εισήλθαν σε δύο κύματα οι οπαδοί του Άρη, χωρίς εισιτήρια. Ο παρατηρητής γράφει ότι η παρουσία της Αστυνομίας ήταν ελλιπής και ότι η είσοδος οπαδών του Άρη έγινε χωρίς έλεγχο και χωρίς εισιτήρια. Η έκθεση της Αστυνομίας αναγράφει επίσης, ότι δεν υπήρχαν εισιτήρια. Μας κατηγορείτε αν αυτοί που μπήκαν με εισιτήρια συμπαρασύρθηκαν απ’ αυτούς που μπήκαν χωρίς εισιτήριο. Κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται από πουθενά.

Δεν είδαμε από τον Άρη καμία ανακοίνωση, καμία συγγνώμη, τίποτα. Εμείς καταθέσαμε αγωγή για 50.161 ευρώ αποζημίωση για τις φθορές που προκάλεσαν οι οπαδοί του Άρη.

Η θέση του Άρη είναι ότι και οι 400 που έκαναν «ντου» είχαν εισιτήρια και δεν τα χρησιμοποίησαν. Όλες οι εκθέσεις δηλαδή είναι ψευδείς. Δεν υπάρχει έκδοση εισιτηρίου χωρίς ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο. Η ΠΑΕ Άρης προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδειχτα. Δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση που να προτρέπει τους οπαδούς της να μην πάνε στο Βόλο αλλά έρχεται τώρα υπερασπίστρια των οπαδών της. Εννοείται ότι είναι πλαστά όλα».

Τσιτσιμπής: «Δεν έβλεπαν ποιον χτυπούσαν»

Ο Πέτρος Τσιτσιμπής, υπεύθυνος διοργάνωσης αγώνων Βόλου, επισήμανε: «Ήμουν στην είσοδο, για να κάνουμε τον έλεγχο. Ανοίξαμε τα εκδοτήρια στις 10, στις 10.30 τα κλείσαμε γιατί υπήρχε ροή φιλάθλων του Άρη. Δόθηκαν 3, 4, 5. Παραπάνω εισιτήρια δεν δόθηκαν.

Στις 16.50 έγινε το πρώτο «ντου». 100-150 οπαδοί πήδηξαν και μπήκαν μέσα. Μαζέψαμε όλο τον κόσμο μας πίσω. Ο έλεγχος της Αστυνομίας ήταν ελλιπής.

Είχαν διακριτικά του Άρη. Ανέβηκαν τη δεύτερη πεζογέφυρα προς τα τουρνικέ και τις πόρτες. Δεν είχαν εισιτήρια, γι’ αυτό έσπασαν και τον προέλεγχο. Έσπασαν τις πόρτες και πήδηξαν μέσα, μπήκαν στη Θύρα 25 και 27 που ήταν οι προσκλήσεις του Άρη.

Έσπασαν τον κλοιό και δεν μπορέσαμε να τους σταματήσουμε, αστυνομία δεν υπήρχε εκεί. Στο 7ο λεπτό του αγώνα, από την πρώτη πεζογέφυρα -εκεί δεν υπήρχε κανείς- γύρω στα 300 άτομα με διακριτικά του Άρη, χωρίς εισιτήρια, πήδηξαν τα κάγκελα, έσπασαν τις πόρτες και τα κιγκλιδώματα με κλοτσιές και μπήκαν μέσα, πήγαν στη θύρα 12, αλλά επειδή είδαν ότι δεν ήταν κανείς εκεί, πέρασαν τα VIP και μαζεύτηκαν στην 25 και την 27 που ήταν και οι υπόλοιποι οπαδοί του Άρη. Στα VIP υπήρξε συμπλοκή των οπαδών του Άρη με όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Στις Θύρες 31 και 32 που μεταφέρθηκαν από την Αστυνομία τελικά οι οπαδοί του Άρη, έκαναν ζημιές. Έσπασαν καθίσματα, τουαλέτες, νιπτήρες. Πέρναγαν μπροστά από τα VIP και δεν έβλεπαν ποιον χτυπούσαν. Ήταν 300-400 και ενώθηκαν με τους άλλους 300 που ήταν μέσα. Το πρωτόκολλο επιτρέπει μέχρι τρεις ώρες πριν από τον αγώνα να πωλούνται εισιτήρια από τα εκδοτήρια, εμείς τα κλείσαμε στις 10.25, μόλις είδαμε ότι έρχονταν οπαδοί του Άρη. Τα εκδοτήρια άνοιξαν μόνο για φιλάθλους δικούς μας».

Μπέος: «Μπήκαν στο γήπεδο νταηλίκι»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, έκανε την εξής τοποθέτηση: «Τι να πω, όταν δίπλα μου είναι παιδάκια 8-10 ετών και σκάει κροτίδα και κλαίνε τα παιδάκια. Δεν λέω ότι έχει ευθύνη ο Άρης, όμως αυτά τα περιστατικά έγιναν. Τι θα κάνουμε, το άσπρο-μαύρο; Μπούκαραν οι οπαδοί του Άρη, έσπασαν τον κλοιό, ανέβηκαν πάνω. Από τον ουρανό ήρθαν; Από τα διάστημα; Μπουκάρανε μέσα, εγώ ήμουν στην VIP τότε.

Ο Βόλος έκανε αυτό που έπρεπε, σταμάτησε στις 10.30 να δίνει εισιτήρια. Μπήκαν μέσα στο γήπεδο νταηλίκι, χωρίς εισιτήριο, γιατί δεν υπήρχε έλεγχος και με βρίζανε. Όταν συγκεντρωθήκανε όλοι μαζί, προσπάθησαν να με προπηλακίσουν, έκαναν επίθεση στα VIP κι εκεί άρχισαν τα χημικά. Σηκώναμε τα παιδάκια, να τα βάλουμε στο καφέ, να φύγουν,. Ζητήσαμε να διακοπεί ο αγώνας, γιατί προέχει η ασφάλεια».

Η θέση της ΠΑΕ Αρης

Ο Παναγιώτης Μπιλίρης, δικηγόρος του Άρη, υπογράμμισε: «Η θέση μας είναι ότι η φιλοξενούμενη ομάδα δεν ζήτησε και δεν πήρε εισιτήρια. Ο Βόλος την ημέρα του αγώνα πωλούσε την ημέρα του αγώνα εισιτήρια σε οπαδούς του Άρη με διακριτικά. Υπάρχει πλήθος εισιτηρίων που έχουν πουληθεί την ώρα του αγώνα, έχουν εκτυπωθεί από τερματικό του Βόλου χωρίς ΑΜΚΑ, ήταν ανώνυμα εισιτήρια».

Τέλος, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, ανέφερε ότι ένα χιλιόμετρο πριν το γήπεδο υπήρχε προέλεγχος και πολύς κόσμος με φανέλες του Άρη έδειχναν εισιτήρια και περνούσαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου