Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πέτρου: «Ο Βόλος θα πάρει 2-3 παίκτες τον Ιανουάριο για μεγαλύτερο βάθος»

πέτρου-ο-βόλος-θα-πάρει-2-3-παίκτες-τον-ι-312005

Μπορεί ο Ιανουάριος να αργεί, μπορεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1 μέχρι τότε να έχει έξι αγωνιστικές, μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο, αλλά στην ΠΑΕ Βόλος «πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν». Ετσι, σχεδιάζουν εδώ και καιρό τις κινήσεις τους στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, στην οποία έχουν σκοπό να αποκτήσουν έως τρεις παίκτες, ώστε να έχουν μεγαλύτερο βάθος, όπως τονίζει ο Ακης Πέτρου.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Βόλος, που βρέθηκε στην Ιταλία και παρακολούθησε την περασμένη Παρασκευή το παιχνίδι της σκουάντρα ατζούρα με την Ελβετία στο Olimpico της Ρώμης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο Βέρα 91.8 και τον Χρυσόστομο Βητσόπουλο και ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το υπάρχον υλικό, προσθέτοντας πως τον Ιανουάριο δεν πρέπει να γίνονται πολλές προσθήκες, γιατί αυτό αποδεικνύει ότι κάτι πήγε λάθος στο χτίσιμο της ομάδας το καλοκαίρι.

Αρχικά ο κ. Πέτρου σχολίασε τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό από τους οπαδούς του Αρη: «Ηταν μία κακή εικόνα και εύχομαι να αποτελέσει παρένθεση. Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με ένα άσχημο γεγονός αντί να μιλάμε για το παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο».

Για την ανακοίνωση των οπαδών του Ολυμπιακού Πειραιώς ότι θα έρθουν κατά χιλιάδες στο Πανθεσσαλικό στο παιχνίδι με τον Βόλο, τόνισε: «Αρμόδια είναι η αστυνομία και μόνο να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια. Είναι ξεκάθαρος ο νόμος για τους φιλοξενούμενους οπαδούς».

Ακολούθως μίλησε για τη φιλοσοφία της ομάδας: «Το πλάνο μας είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Ο πρώτος μας στόχος ήταν η ομάδα να παίζει καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Ο Βόλος συνεχίζει να προσελκύει κόσμο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Σίγουρα στόχος μας είναι κάθε φέτος και καλύτερα και πιο ψηλά».

Για τον προπονητή Γκιγιέρμο Αμπασκάλ: «Ολοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα οι προπονητές κρίνονται από τα αποτελέσματα. Ο Αμπασκάλ τα πάει περίφημα. Η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, το χαίρεται όλος ο κόσμος και γενικά έχει κάνει πολύ καλή συγκομιδή βαθμών. Η φιλοσοφία μας εξ αρχής ήταν να επιλέξουμε έναν προπονητή που θα παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητα. Αυτό το έχουμε δει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε μία ομάδα που παίζει πάντα επιθετικά, δε φοβάται κανέναν αντίπαλο και τους κοιτάει όλους στα μάτια».

Για τον παίκτη με τον οποίον ήταν σε συζητήσεις και ειπώθηκε πως τον είχε αγοράσει σε μικρή ηλικία η Ρεάλ έναντι 8 εκατομμυρίων ευρώ: «Να μιλήσουμε για κάτι που δεν έχει γίνει; Δεν χρειάζεται να πω κάτι, γιατί μπορεί να έρθει και πάλι στην επιφάνεια. Δεν έχει να κάνει με το όνομα και με το πρόσωπο. Πάντα κοιτάμε παίκτες οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες πάνω απ’ όλα και σίγουρα το βιογραφικό τους μπορεί να γράφει ότι έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες, αλλά αυτό εμείς το βάζουμε σε δεύτερη μοίρα, γιατί, όπως έχουμε αποδείξει, δεν κάνουν τα ονόματα την ομάδα. Κοιτάμε να επιλέξουμε παίκτες οι οποίοι ταιριάζουν στη χημεία της ομάδας».

Για τις μεταγραφές εν όψει Ιανουαρίου: «Ηδη έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον προπονητή και βλέπουμε αν υπάρχουν αδυναμίες και γενικά κοιτάμε να εμπλουτίσουμε το ρόστερ, ώστε να έχουμε περισσότερο βάθος. Από τους υπάρχοντες παίκτες είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και αν κινηθούμε για δυο-τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι προσθήκες ουσίας, στη λογική να υπάρχει βάθος στην ομάδα.

Κοιτάμε κάποιες περιπτώσεις εδώ και πολύ καιρό και στην άμυνα και στο κέντρο και στην επίθεση. Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος είναι η πιο δύσκολη και δεν κάνεις τότε πάρα πολλές μεταγραφές, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει καλό χτίσιμο το καλοκαίρι και θα είναι δύσκολο να δέσουν όλοι αυτοί οι παίκτες».

Για το πώς αντιμετωπίζουν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας: «Οσοι είμαστε μέσα στην ομάδα έχουμε εμβολιαστεί και ό,τι λέει το πρωτόκολλο το τηρούμε κατά γράμμα. Οι φίλαθλοι καλό είναι να εστιάσουν στο ότι υπάρχει πρόβλημα και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη να το ξεπεράσουμε. Πρέπει ο καθένας να συμβάλει στο να μην υπάρχει διασπορά. Μακάρι να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να υπάρχει υγεία».

Για το μήνυμα του στον κόσμο: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε, για να τους κάνουμε όλους υπερήφανους και χαρούμενους».

Για το πόσο διαφορετικός είναι τώρα ο ρόλος του σε σχέση με τα χρόνια που ήταν ποδοσφαιριστής: «Αυτό που κάνω τώρα είναι πιο δύσκολο από το να παίζεις ποδόσφαιρο, γιατί είσαι 24 ώρες πάνω από την ομάδα και έχεις να κάνεις με 40 διαφορετικούς χαρακτήρες. Από την άλλη είναι κάτι που το αγαπάω και δεν με κουράζει».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου