Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Απόλυτα έτοιμος ο Πουρίτα

απόλυτα-έτοιμος-ο-πουρίτα-298232

Ως χαμένο … εξάποντο αντιμετωπίζουν τον αγώνα με τον ΟΦΗ στον Βόλο, αφού ηττήθηκαν από έναν ανταγωνιστή τους για την είσοδο στην εξάδα. Η κακή πορεία των τελευταίων πέντε αγωνιστικών με συγκομιδή δύο βαθμών στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει προβληματισμό στον Αμπασκάλ, που μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις και στο ψυχολογικό κομμάτι θέλει να δει τους παίκτες του να βγάζουν τουλάχιστον αντίδραση στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» την Κυριακή στις 15.00.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τους κυανέρυθρους, καθώς Γκρίλο και Μπαριέντος, που είναι αισθητή η απουσία τους στην άμυνα και στο κέντρο, θα εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής που τους πιβλήθηκε στο ματς με τον Αρη, ενώ δηλώθηκε να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Φερνάντες, με τον Ισπανό να συμπληρώνει τέσσερις κίτρινες με τον ΟΦΗ.

Μάλιστα, ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός, μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο μέρος στο ματς με τον ΟΦΗ δεν ήταν 100% έτοιμος, μην έχοντας ξεπεράσει απόλυτα ένα πρόβλημα στον τετρακέφαλο, αλλά κόντρα στον Παναθηναϊκό την επόμενη Τετάρτη για το Κύπελλο στη Λεωφόρο θα είναι απόλυτα εντάξει. Τουλάχιστον την Κυριακή επιστρέφει ο Καμίλ Βοϊτκόφσκι, που λόγω ίωσης έμεινε εκτός με τον ΟΦΗ.

100% έτοιμος, σύμφωνα με την εικόνα του στις προπονήσεις, είναι και ο Εμιλιάνο Πουρίτα, ο οποίος μπορεί να ήταν στον πάγκο με τον ΟΦΗ, αλλά προφυλάχθηκε, καθώς εκτιμήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος υποτροπής στη θλάση που είχε υποστεί στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Ωστόσο, πλέον υπολογίζεται κανονικά από την τεχνική ηγεσία, η οποία μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο «Καραϊσκάκης».

Η απουσία του Αργεντινού φουλ μπακ φάνηκε ιδιαίτερα στα ματς με Ιωνικό, Αρη και ΟΦΗ, αφού ο κατά συνθήκη δεξιός οπισθοφύλακας Ρομέρο, που είναι στόπερ, δεν μπορούσε να ανταποκριθεί ούτε αμυντικά και πολύ περισσότερα επιθετικά στα καθήκοντά του.

Από την άλλη έλειψαν στις προαναφερθείσες αναμετρήσεις τα συνεχή ανεβάσματα του Πουρίτα, που δημιουργεί συνεχώς προϋποθέσεις από την πλευρά του για επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και πατά συνεχώς περιοχή.

Βέβαια, για να είναι τόσο αισθητή η απουσία του Πουρίτα παίζει ρόλο και το γεγονός ότι ο Πολωνός Κούζντρα, που παίζει επίσης στο δεξί άκρο της άμυνας, έχει απογοητεύσει και είναι εδώ και κάποιο διάστημα ειλημμένη η απόφαση αποχώρησής του, αποτελώντας ξένο σώμα στην ομάδα. Ετσι δεν υπήρχε στο ρόστερ κλασικός δεξιός πλάγιος αμυντικός να αντικαταστήσει τον Αργεντινό.

Στον Βόλο, πάντως, μπορεί να αναγνωρίζουν ότι η εμφάνιση σε μεγάλο μέρος του ματς με τον ΟΦΗ ήταν κάκιστη, αλλά δεν θέλουν να μηδενίσουν την έως τώρα εικόνα της ομάδας, καθώς πέρα από τις επιτυχίες της και το εξαιρετικό της ξεκίνημα, υπήρχαν ήττες, όπως με την ΑΕΚ και τον Αρη, που η απόδοση μόνο κακή δεν ήταν, αλλά κάποιες συγκυρίες έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα.

Βγήκε η μέρα και η

ώρα για το Κύπελλο

Ανακοινώθηκε χθες το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Βόλο να αγωνίζεται την επόμενη Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 19.00 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, έχοντας τη ρεβάνς στο Πανθεσσαλικό στις 21 ή 22 ή 23/12.

Και μιας και ο λόγος για Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» με το διπλό στο Πανθεσσαλικό απέναντι στη Λαμία προχθές Δευτέρα έπιασαν τον Βόλο στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 1 στους 14 πόντους και λόγω του καλύτερου γκολ-αβερέιτζ (+8 έναντι -2) άφησαν τους κυανέρυθρους στην 7η θέση του πίνακα, για πρώτη φορά μετά την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός στις εννέα

αήττητες ομάδες στα 55

ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ο επόμενος αντίπαλος του Βόλου, Ολυμπιακός, είναι η μία από τις μόλις 9 αήττητες ομάδες στα 55 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μαζί με τις Παρτιζάν (Σερβία), Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Πόρτο (Πορτογαλία), Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία), Χιμπέρνιανς (Μάλτα), Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ), Ίντερ Εσκάλδες (Ανδόρα). Ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει σ’ αυτό τον ρυθμό μέχρι τα Χριστούγεννα, έχοντας μπροστά του τα παιχνίδια με τον Βόλο (εντός), τον ΟΦΗ (εκτός), τον Άρη (εντός), τον Ατρόμητο Αθηνών (εκτός) και τη Λαμία (εντός έδρας).

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου