Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Εχει και αύριο ματς για το Κύπελλο

εχει-και-αύριο-ματς-για-το-κύπελλο-289311

Εχοντας τα έντονα παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις στον κυριακάτικο αγώνα στο «Καραϊσκάκης», όπου ο Βόλος, μετά την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό, έβγαλε και σχετική ανακοίνωση.

Χθες η βολιώτικη ΠΑΕ επανήλθε με νέα πυρά, κάνοντας λόγο για πλήρη απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου απευθύνοντας παράλληλα και «πρόσκληση» σε υποψήφιους επιχειρηματίες που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος και η δήλωση του προέδρου της Αχιλλέα Μπέου:

«Τα νέα διαιτητικά αίσχη της τελευταίας αγωνιστικής του «πρωταθλήματος» της Super League απλώς έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα θλιβερά και απογοητευτικά έχουν ριζώσει ως συλλογική συνείδηση στις τάξεις των απλών και υγιών φιλάθλων για την κατάντια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του.

Όταν, για χρόνια τώρα, γνωρίζεις σχεδόν πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τον νικητή, αλλά και ποιοι θα καταλάβουν τις θέσεις για τις «χρυσοφόρες» ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον χορό των εκατομμυρίων, και βλέπεις με τον πιο προκλητικό, αισχρό και εξοργιστικό τρόπο να ισχύει εθιμικά, πια, ο κανόνας ότι ο «μικρός» απαγορεύεται να κερδίσει τον «μεγάλο», σε ευθεία αντίθεση με όσα συμβαίνουν παγκοσμίως και ανεβάζουν τη γοητεία και την απήχηση του αθλήματος, λες ότι πλέον ήρθε η ώρα της άρνησης κάθε συμβιβασμού και συμμετοχής σε αυτή την παρωδία.

Είναι ομολογουμένως θλιβερό να βλέπεις τηνδιαιτησία να υπηρετεί, χωρίς καν προσχήματα, τα συμφέροντα των ισχυρών ενός σάπιου κατεστημένου, συμβάλλοντας στην εξαθλίωση και τη μιζέρια του ποδοσφαίρου. Και είναι αδύνατο συνειδητοποιώντας όλα αυτά να μετέχεις χωρίς να αντιδράς με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Αλλωστε το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να το λυμαίνεται μια συμμορία επί σειρά ετών και ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός να την ανέχεται ή και να την ενθαρρύνει κι εμείς να παρακολουθούμε άβουλοι, σαν μαριονέτες

Για αυτούς τους λόγους ένα τέτοιο ποδόσφαιρο τους το χαρίζω. Απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση, για άλλη μια φορά, σε όποιον υγιή επιχειρηματία έχει τη δύναμη και θέλει να αναμετρηθεί με αυτές τις δυνάμεις, να αναλάβει την ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, μια υγιέστατη οικονομικά, χωρίς ευρώ οφειλής, και αγωνιστικά Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.

ΥΓ: Αν κανείς αναρωτιέται γιατί:

Είναι πέναλτι η απλή επαφή στο Ολυμπιακός – Βόλος και δεν είναι πέναλτι οι αντίστοιχες φάσεις στους αγώνες ΑΕΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – Αρης;

Είναι φάουλ ή απλή εναέρια διεκδίκηση της μπάλας από όπου προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού;

Η εξήγηση είναι απλή και αυτονόητη. Στον αγώνα Ολυμπιακός – Βόλος ο διαιτητής ήταν ο γνωστός Κουτσιαύτης. Στους άλλους ξένοι και με αξιοπρέπεια. Οι υπαίτιοι για την κατάντια του ποδοσφαίρου έχουν ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις…».

Αμπασκάλ: Μας πονάει η ήττα

Οσον αφορά στην κυριακάτικη ήττα από τον ΟΣΦΠ ο Ισπανός προπονητής του Βόλου Γκιγιέρμο Αμπασκάλ στάθηκε στο ότι πονάει ο τρόπος που ήρθε… Ο προπονητής του Βόλου μετά την ήττα της ομάδας του με 2-1 σημείωσε: «Ήταν πολύ σημαντικό που ήρθαμε στην έδρα ενός σπουδαίου αντιπάλου και οι παίκτες έδειξαν τι ήθελαν από το παιχνίδι. Από την άλλη το να χάνεις ένα τέτοιο ματς στο λεπτό που το έχασες, έχοντας ισοφαρίσει σε κρίσιμο σημείο και έχοντας χάσει πέναλτι μας πονάει και στενοχωρεί. Μας δείχνει όμως τον τρόπο. Πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στη δουλειά μας». Αν του άρεσε κάτι από τους παίκτες του: «Μου άρεσαν η γενναιότητα και η πίστη που έδειξαν οι παίκτες μου. Είναι σημαντικό που σε αρκετές στιγμές βρήκαν τον τρόπο να υπερισχύουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Τσοκάνης: Να τρώμε σίδερα

Από την πλευρά του ο Τάσος Τσοκάνης μίλησε για την εικόνα στα τελευταία ματς. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova μετά την ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό: Για την αναμέτρηση: «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν δύσκολο αντίπαλο. Θέλαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, περιορίσαμε τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς φάγαμε ένα γκολ στο τέλος και χάσαμε». Για τα στοιχεία που του άρεσαν στον Βόλο: «Βγάλαμε ψυχραιμία, μαχητικότητα και πάθος στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε να μην μείνουμε μόνο στο αμυντικό μας κομμάτι, αλλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».

Για το τι έλειπε από την ομάδα του: «Να τρώμε σίδερα πρώτοι και να πηγαίνουμε πρώτοι στις μονομαχίες» Για την εικόνα του Βόλου στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και στη συνέχεια: «Στα τελευταία παιχνίδια, η εικόνα που βγάζουμε δεν αρμόζει σε κανέναν μέσα στην ομάδα. Στα πρώτα ματς είχαμε καλή εικόνα, στη συνέχεια κάπου το χάσαμε». Για τους τραυματισμούς: «Χάσαμε πολλούς παίκτες και αυτό μας κόστισε» Για το νικητήριο γκολ του Βαλμπουενά: «Δεχτήκαμε ένα πολύ ωραίο γκολ από έναν έμπειρο παίκτη. Κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Συνέχεια με Κύπελλο

και Παναιτωλικό

Οπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Βόλος και στο ερχόμενο εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό 4/12, όπως έγινε και με τον ΟΦΗ, θα υπάρξει γενική είσοδος 1 ευρώ για όλες τις θύρες εκτός αυτής των VIP.

Ο Βόλος δεν έχει νίκη, στα έξι τελευταία του παιχνίδια έπεσε στην 8η θέση της βαθμολογίας (14 βαθμοί) και πλέον ζητούμενο για τη βολιώτικη ομάδα… είναι η επιστροφή στις νίκες.

Το Σάββατο ο Βόλος θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό αλλά αύριο έχει ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο επόμενος αντίπαλος στο πρωτάθλημα παίζει αύριο κύπελλο στο Πανθεσσαλικό με τη Νίκη, όπου άνθρωπος της ΠΑΕ Βόλος θα τον κατασκοπεύσει, αφού στη βολιώτικη ομάδα θέλουν εκτός από το πρωτάθλημα και συνέχεια στο κύπελλο με θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟ.

Παπαδόπουλος στη Λεωφόρο

Την αναμέτρηση της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Βόλο την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου στις 19:00, θα διευθύνει ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας) και Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας). Τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθηνών. Στο VAR θα είναι οι Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας) και Πέτρος Πάτρας (Μακεδονίας).

Ηττες για Κ-19 και Κ-17

Την ήττα από τον Ολυμπιακό Π. γνώρισε και η Κ19 του Βόλου για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος Κ19 της Super League. Η βολιώτικη Κ19 έχασε 4-0, ενώ ήττα γνώρισε και η Κ17 χάνοντας 0-4 από τον Αρη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου