Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Πρώτα πρόκριση και μετά νίκες στο πρωτάθλημα το 2022

πρώτα-πρόκριση-και-μετά-νίκες-στο-πρωτ-252547

Με μια νίκη-πρόκριση θέλει να κλείσει αγωνιστικά τη χρονιά ο Βόλος, που μετά την αναβολή του αγώνα του για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, με τον Απόλλωνα, το 2021 έχει άλλο ένα ματς για το κύπελλο την ερχόμενη Πέμπτη …και η συνέχεια στο πρωτάθλημα είναι στις αρχές του νέου έτους.

Αγωνιστικά ο Βόλος τώρα στρέφει το ενδιαφέρον του στο κύπελλο με τους ανθρώπους της βολιώτικης ΠΑΕ να κοιτάζουν πάντως και την ενίσχυση της ομάδας, ώστε από τον Γενάρη να επιστρέψουν και στις νίκες στο πρωτάθλημα…

Ο αγώνας ρεβάνς της φάσης των «16» του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου (17:00) και ο Βόλος καλείται να «ανατρέψει» το 2-1 (25’ Μακέντα, 51’ Αλεξανδρόπουλος-56’ Φερνάντες) του πρώτου ματς και να προκριθεί…

Με το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός Πάολο Φερνάντες στη Λεωφόρο την 1η Δεκέμβρη ο Βόλος διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς και στην ουσία καλείται να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να πετυχαίνει γκολ αλλά και να αποφύγει και κάτι που του έχει στοιχίσει στο πρωτάθλημα, το να δέχεται γκολ!

Η βολιώτικη ομάδα που δεν έχει σκοράρει μόνο σε ένα ματς (στο 0-2 με τον ΟΦΗ), στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αν καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και πετύχει έστω και ένα γκολ, θα πάρει μια μεγάλη πρόκριση κι αυτό θα της δώσει και ψυχολογικό κίνητρο, για να επιστρέψει σε νίκες το 2022 και στο πρωτάθλημα.

Οι απουσίες

Για το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό αμφίβολοι είναι οι Τσοκάνης, Μπαριέντος και Πουρίτα, που προέρχονται από τραυματισμούς και ήταν στην αποστολή στην αναμέτρηση της περασμένης Τετάρτης, αλλά, όπως φάνηκε, δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Πάντως οποιαδήποτε επιστροφή θα είναι μια παραπάνω λύση για τον Κώστα Μπράτσο κι ενώ από τα επόμενα ματς πρωταθλήματος θα υπάρχουν νέες απουσίες από παίκτες που συμπλήρωσαν το όριο των καρτών.

Ο Ουρουγουανός Ρομέρο θα λείψει απο το ματς με τον Ατρόμητο, ο Αργεντίνος Γκρίλο από το παιχνίδι με τον ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Μπαρτόλο δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς στην Τρίπολη με τον Αστέρα.

Το τρίμηνο

Μέχρι το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Βόλο τον Ιανουάριο θα έχει περάσει ένα τρίμηνο χωρίς νίκη, αφού η τελευταία ήταν στις 2 του περασμένου Οκτώβρη, όταν κέρδισε στον Βόλο τον Αστέρα Τρίπολης. Από τότε κατάφερε, αν και πέτυχε 13 γκολ, να πάρει μόλις τρεις βαθμούς με τρεις ισοπαλίες παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας. Σίγουρα το ότι τον Οκτώβριο ήταν βαθμολογικά στην 4άδα και τώρα είναι στο -4 από την εξάδα οφείλεται στις 4 ήττες έδρας και περισσότερο αυτές από ΟΦΗ (το μοναδικό ματς που δεν σκόραρε) και Παναιτωλικό που ο Βόλος δεν ήταν καλός σε αντίθεση με τα ματς με ΑΕΚ και Άρη.

Το ματς με τον Άρη στοίχισε σε απουσίες, ενώ στα δυο τελευταία παιχνίδια σε Γιάννινα και Λαμία παρ’ ότι βρέθηκε να προηγείται και πέτυχε και 4 γκολ η συγκομιδή ήταν μόλις ένας βαθμός την περασμένη Τετάρτη και η «διαπίστωση» ότι η ομάδα παρότι παίζει καλό ποδόσφαιρο στο τέλος αδικεί τον εαυτό της!

Τα ματς του Γενάρη

Τον Ιανουάριο ο Βόλος δεν έχει και εύκολο πρόγραμμα αρχίζοντας τους αγώνες του Τετάρτη 5/1 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε ένα ματς που ίσως υπάρξουν και νέα πρόσωπα, αλλά θα λείψει λόγω καρτών ο Ρομέρο. Στη 17η αγωνιστική (Κυριακή 9/1-17:15) θα αντιμετωπίσει στον Βόλο και πάλι τον Παναθηναϊκό, στις 16/1 θα παίξει στην Τρίπολη, στη 19η θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ και στην 20η αγωνιστική (30/1) θα παίξει στην Αθήνα με την ΑΕΚ, ενώ υπάρχει πιθανότητα να οριστεί και το εξ αναβολής ματς της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά οι αγώνες του Ιανουαρίου για τον Βόλο:

*16η αγωνιστική

(Τετάρτη 5/1/2022-17:15)

Ατρόμητος-Βόλος

*17η αγωνιστική

(Κυριακή 9/1/2022-17:15)

Βόλος-Παναθηναϊκός

*18η αγωνιστική

(Κυριακή 16/1/2022- 15:00)

Αστέρας Τρίπολης-Βόλος

*19η αγωνιστική

(Κυριακή 23/1/2022 -17:15)

Βόλος-ΠΑΟΚ

*20η αγωνιστική

(Κυριακή 30/1/2022-17:15)

ΑΕΚ-Βόλος

Με 21 παίκτες

Με την πρώτη φετινή συμμετοχή του Λογαρά με την ομάδα του Βόλου στη Λαμία οι ποδοσφαιριστές της βολιώτικης ομάδας που έχουν χρησιμοποιηθεί ώς τώρα στο πρωτάθλημα έγιναν 21, ενώ μέσα στην εβδομάδα γνωστοποιήθηκε και τυπικά το τέλος της συνεργασίας με τον 24χρονο Πολωνό αμυντικό Γιακούμπ Κούζντρα, ο οποίος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 45 λεπτά και μόνο στο Κύπελλο. Ετσι απο το φετινό ρόστερ χωρίς συμμετοχή στο πρωτάθλημα παραμένει ο γκολκίπερ Συμεών Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Μεταξάς, που έχει επίσης συμμετοχή μόνο στο Κύπελλο.

Στους 14 αγώνες πρωταθλήματος είναι τέσσερις οι ποδοσφαιριστές που έχουν συμμετοχή σε όλα τα ματς.

Έτσι σε 14 παιχνίδια έχουν αγωνιστεί οι Τομ Φαν Βέερτ (1216’), Φράνκο Ρομέρο (1215’), Χούλιαν Μπαρτόλο (1213΄) και Αντριάν Ρεγκατέν (1143’). Σε 13 ματς έχουν παίξει οι Φράνκο Φεράρι (1170’) και Κέβιν Ροσέρο (646’), σε 12 οι Φαούστο Γκρίλο (1013’) και Τάσος Τσοκάνης (926’), σε 12 οι Μπόρις Κλέιμαν (945’) και Σωτήρης Νίνης (439’), ενώ σε 10 οι Πάολο Φερνάντες (752’) και Άλεξ Σοάρες (400’).

8 συμμετοχές έχουν οι Εμιλιάνο Πουρίτα (609’) Ζαν Ρινέρ (464’), Καμίλ Βοϊτκόφσκι (133’) και Αλέξανδρος Τερεζίου (66’) σε 6 αγώνες έχει αγωνιστεί ο Νικολάς Όρος (513’) σε 6 ο Ζαν Μπαριέντος (441’) και ο Λεβέντ Γκιουλέν (173’), σε 4 ματς πρωταθλήματος αγωνίστηκε ο γκολκίπερ Μάτιτς Κότνικ (315’) και σε ένα ο Παύλος Λογαράς (1’).

«Παρατηρητής»

Στην 15η αγωνιστική που ο Βόλος δεν αγωνίζεται θα είναι «παρατηρητής» άλλων αγώνων ελπίζοντας βάσιμα σε αποτελέσματα που δεν θα αυξήσουν τη βαθμολογική διαφορά από την έκτη θέση που σήμερα είναι στους τέσσερις βαθμούς και δεν θα υπάρξει και ομάδα που θα τον προσπεράσει.

Ο Βόλος στους 15 βαθμούς, δεν θέλει αύριο «διπλό» του Ιωνικού (14 β.) στο «Κλ. Βικελίδης» και νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ (19), ενώ για σήμερα θα περιμένει νίκες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα επί του Αστέρα τον οποίο όταν κέρδισε στο Πανθεσσαλικό τον είχε 10 βαθμούς πίσω και τώρα η ομάδα της Τρίπολης είναι στο +2 από τον Βόλο. Επίσης θέλει και νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ που είναι στο +7.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου