Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΥ

Ανατροπή και πρόκριση θέλει ο Βόλος σήμερα με ΠΑΟ

ανατροπή-και-πρόκριση-θέλει-ο-βόλος-σή-245889

Η νίκη, η ανατροπή και η πρόκριση είναι ο στόχος για τον Βόλο στον σημερινό (5 μ.μ., COSMOTE SPORT 2 HD) αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, που αποτελεί τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου.

Ο Βόλος καλείται σήμερα να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου ματς την 1η Δεκέμβρη και να πάρει το εισιτήριο για τους οκτώ, με το γκολ που πέτυχε ο Ισπανός Πάολο Φερνάντες στη Λεωφόρο να δίνει τις ελπίδες πως και στο σημερινό παιχνίδι, τελευταίο για το 2021, η ομάδα θα μπορέσει να σκοράρει, όπως έχει κάνει σε όλα, εκτός από αυτό με τον ΟΦΗ, αλλά και να αποφύγει και κάτι που του έχει στοιχίσει στο πρωτάθλημα, το να δέχεται γκολ.

Ο σημερινός αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι και μια πρόκληση για τον Βόλο που δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τους «πράσινους» και τις δυο προηγούμενες περιόδους στη Super League 1.

Τα ματς των δυο σημερινών αντιπάλων ώς τώρα ήταν:

8/12/19: Βόλος-Παναθηναϊκός 1-1

(34’ πεν. Μουνίθ -7’ πεν. Χατζηγιοβάνης)

1/3/20: Παναθηναϊκός-Βόλος 4-1

(3’ Νάγκι, 44’, 68’ Μακέντα, 76’ Χατζηγιοβάνης-53’ Γέντρισεκ)

24/10/20: Παναθηναϊκός-Βόλος 1-1

(56’ Καρλίτος-88’ Μπαρτόλο)

27/1/21: Βόλος-Παναθηναϊκός 0-2

(42’ Καμπετσής, 65’ Ιωαννίδης)

26/9/21 Παναθηναϊκός-Βόλος 5-1

(3’, 69’ Καρλίτος, 4’ Ιωαννίδης, 33’ Χατζηγιοβάνης, 44’ πεν. Ματέους Βιτάλ-58’ Γκιουλέν).

Στο πρώτο ματς του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει με 2-1 (25’ Μακέντα, 51’ Αλεξανδρόπουλος – 56’ Φερνάντες).

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μόνο ερώτημα είναι η απόλυτη ετοιμότητα των Τσοκάνη, Μπαριέντος και Πουρίτα, που προέρχονται από τραυματισμούς και δεν είχαν αγωνιστεί στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, μπαίνοντας κανονικά στην αποστολή και έχοντας πολύ περισσότερες πιθανότητες τώρα να αγωνιστούν.

Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Βόλου και βρίσκονται στη διάθεση του Κώστα Μπράτσου, είναι οι εξής: Κότνικ, Πουρίτα, Φερράρι, Ρομέρο, Γκρίλο, Σοάρες, Φερνάντες, Μπαρτόλο, Ορός, Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ, Τσοκάνης, Γκιουλέν Λογαράς, Μπαριέντος, Νίνης, Μεταξάς, Ροσέρο, Τερεζίου και Κλέιμαν.

Παρελθόν ο Βοϊτκόφσκι

Ενας ακόμη Πολωνός μετά τον Κούζντρα αποχωρεί από τον Βόλο. Ο Καμίλ Βοϊτκόφσκι δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και για τον λόγο αυτό λύθηκε η συνεργασία με την ομάδα του Βόλου, με την οποία αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια, όλα ως αλλαγή.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Καμίλ Βοϊτκόφσκι στον οποίο εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Ο Βοϊτκόφσκι έδειξε ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στον ηγετικό ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε το καλοκαίρι. Ο 23χρονος Πολωνός την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Γιαγκελόνια (Πολωνία), ενώ έχει φορέσει τη φανέλα των Βίσλα Κρακοβίας, Λειψίας (Γερμανία) και Πογκόν (Πολωνία) και ήταν και διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες της Πολωνίας.

Στους 24 του ΠΑΟ και δύο «μικροί»

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του, ενόψει της σημερινής (17:00) ρεβάνς με τον Βόλο για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άφησε εκτός τους Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (ίωση), Αχιλλέα Πούγγουρα (επιστρέφει μετά τη διακοπή, έπειτα απ’ το κάταγμα στο μετατάρσιο που είχε υποστεί τον Νοέμβριο) και τους μόνιμους απόντες Δημήτρη Κουρμπέλη και Γιασίν Αγιούμπ.

Αντίθετα, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά φέτος στην (24μελή) αποστολή τόσο τον Γιώργο Βαγιαννίδη, όσο και τον Ανδρέα Αθανασακόπουλο -ως επιβράβευση για την πολύ καλή παρουσία τους με τη β’ ομάδα την εφετινή σεζόν- αλλά κι όλα τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακοίνωσε τους 24 της «πράσινης» αποστολής και σε αυτή βρίσκονται οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Αθανασακόπουλος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

Ο Μανούχος διαιτητής

Ο Βαγγέλης Μανούχος από την Αργολίδα είναι ο διαιτητής που ορίστηκε στο σημερινό ματς Βόλος-Παναθηναϊκός, της 6ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μανούχος είχε σφυρίξει κι άλλα δύο ματς κυπέλλου του Βόλου στο παρελθόν, στις 7/1/20 στο Πανθεσσαλικό αυτό με τον Ατρόμητο (0-3) και στις 4/2/21 στην Κρήτη το 1-1 με τον ΟΦΗ, αλλά και τρία ματς για τη Σούπερ Λιγκ 1 (στις 21/2/21 Βόλος-Απόλλων 2-0, στις 14/3/21 Βόλος-ΑΕΚ 1-0 και φέτος στις 20/11/21 Βόλος-ΟΦΗ 0-2).

Σήμερα βοηθοί του Μανούχου στο Πανθεσσαλικό θα είναι οι Γιώργος Χριστάκογλου και Πέτρος Πάτρας, 4ος ο Γιώργος Βρέσκας, ενώ στο VAR θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR o Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας).

Τα εισιτήρια

Συνεχίζεται και σήμερα η πώληση των εισιτηρίων για τον επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Βόλος – Παναθηναϊκός.

Σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται από τις 10:00 έως τις 14:00 από το εκδοτήριο του σταδίου στη 2η Πεζογέφυρα. Επίσης, εισιτήρια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα διατίθενται μέσω του viva.gr.

Σημειώνεται ότι στους φιλοξενούμενους ΔΕΝ δόθηκαν εισιτήρια, ενώ οι τιμές έχουν οριστεί ως εξής: Θύρα VIP: 50 ευρώ. Ολες οι υπόλοιπες θύρες: 15 ευρώ.

Η είσοδος των φιλάθλων για τη Θύρα των VIP θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Πανθεσσαλικού σταδίου και την είσοδο των VIP.

Η είσοδος των φιλάθλων για όλες τις υπόλοιπες θύρες θα γίνεται από τη 2η Πεζογέφυρα, ενώ για τους κατόχους των απλών εισιτηρίων διαρκείας θα υπάρχει ξεχωριστή είσοδος (στην 2η πεζογέφυρα), ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα ΚΥΑ, απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου είναι η επίδειξη είτε του πιστοποιητικού εμβολιασμού covid-19 είτε του πιστοποιητικού νόσησης covid-19.

Οι ανήλικοι από 13-17 χρόνων θα έχουν δικαίωμα εισόδου στην εγκατάσταση με PCR Test έως 72 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ή Rapid Test έως 48 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

Τα παιδιά ηλικίας έως 12 χρόνων θα εισέρχονται στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού σταδίου δωρεάν (με τη συνοδεία κηδεμόνα) έχοντας στην κατοχή του βεβαίωση αρνητικού Self test.

Επιπλέον, βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ, είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας κατά τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες του σταδίου.

Τέλος, λόγω των αυξημένων ελέγχων κατά την είσοδο των φιλάθλων, η ΠΑΕ Βόλος συστήνει του φίλους της ομάδας να προσέλθουν νωρίτερα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός στις εισόδους του σταδίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου